autor:

Adelina Damian-Fekete

» » Cocktailuri si lichioruri

Lichior de ouă pentru sărbători

Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 aprilie 2011

Ingrediente
6 gălbenuşuri, 400g de zahăr, 250 ml de alcool, 600 ml de lapte, 1 esenţă de vanilie, 1 esenţă de rom

Dificultate: Redusa Timp: 1h

11 voturi

Mod de preparare

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile pănă se albeşte.Laptele cald se adaugă treptat la ouă, apoi se mai pune pe un foc foarte mic(sau pe aburi) cam 10 minute până devine ca o smântână subţire. Se ia de pe foc, se adaugă esenţele şi când e aproape rece alcoolul(treptat).
Se pune în sticle.
Se poate consuma imediat, dar mai bine la masa de sărbătoare.
Se poate face mai mult pentru a oferi un cadou făcut de noi celor dragi.
Oricum, nu uitaţi că excesul de orice fel nu e sănătos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de ouă pentru sărbători" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Milkshake cu capsuni si inghetata de fructe de padure

Milkshake cu capsuni si inghetata de fructe de padure

- se pun căpşunile în blender , iar apoi se pasează - se adaugă laptele şi se omogenizează

3 voturi    3 comentarii
15 min
Cocktailuri si lichioruri
Cocktail de kiwi

Cocktail de kiwi

Un suc acrisor, estetic, o alternativa foarte prezentabila la sucurile asa-zis naturale, din comert.

12 voturi    3 comentarii
5 min
Cocktailuri si lichioruri

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    O bunatate ce nu trebue ratata,dar cu masura ...

  • anaandronel

    anaandronel (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

    E super bun,eu gasesc de cumparat,nu e acelasi lucru dar e bun,si mai ales peste inghetata de ciocolata sau clatite cu inghetata e si mai delicios:) Felicitari!!!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2011

    Ce bun e :)

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

      Mulţumesc, Mihaela! Sărbători fericite tuturor "gustoşilor"! Mâncăruri alese, gânduri bune şi pace în suflete!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

      Foarte aromat!***** Felicitari pentru o prezentare deosebita. Sarbatori fericite draga mea!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011

      Yam, yam,yam...:) se lasa cu baut ? :))) bun atunci vin si eu....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

11 voturi

Ingrediente

  • 6 gălbenuşuri
  • 400g de zahăr
  • 250 ml de alcool
  • 600 ml de lapte
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom

Raporteaza reteta

Retete
de Adelina Damian-Fekete
Cozonac uşor de făcut

Cozonac uşor de făcut

Se freaca zaharul cu ouale intregi si cu sarea pana se face ca o crema. Se amesteca treptat laptele

128 voturi    16 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Sirop de căpşuni de la Filo,de la Cluj

Se pun laolata ( intr-un vailing/castron mare) si se lasa 2-3 zile. Se mai amesteca la trecerea prin

7 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Marinata de peste

Marinata de peste

Se aşază astfel:1 rând de morcovi+ ceapa taiată( eu pun şi o jumătate de ţelină cubuleţe) 1

4 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate ce nu trebue ratata,dar cu masura ...

Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Cocktailuri si lichioruri

Dalgona matcha latte Dalgona matcha latte

Albușul îl bați spumă împreună cu zahărul. Adaugi pudra de matcha și omogenizezi bine. Torni frișca și bați în

0 voturi    0 comentarii
15 min
Bauturi
Cum se prepară vișinata  cu migdale Cum se prepară vișinata cu migdale

Se spala visinile,se curata,se rup coditele si apoi le punem intr-o damigeana de 6 litri.Adaugam 1 kg de zahar si le lasam 7 zile sa

22 voturi    8 comentarii
45 min
Cocktailuri si lichioruri
COSMOPOLITAN COCKTAIL