Lichior de ouă pentru sărbători

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Lichior de ouă pentru sărbători

Ingrediente

  • 6 gălbenuşuri
  • 400g de zahăr
  • 250 ml de alcool
  • 600 ml de lapte
  • 1 esenţă de vanilie
  • 1 esenţă de rom

Mod de preparare

Se freacă zahărul cu gălbenuşurile pănă se albeşte.Laptele cald se adaugă treptat la ouă, apoi se mai pune pe un foc foarte mic(sau pe aburi) cam 10 minute până devine ca o smântână subţire. Se ia de pe foc, se adaugă esenţele şi când e aproape rece alcoolul(treptat).

Se pune în sticle.

Se poate consuma imediat, dar mai bine la masa de sărbătoare.

Se poate face mai mult pentru a oferi un cadou făcut de noi celor dragi.

Oricum, nu uitaţi că excesul de orice fel nu e sănătos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor