Reteta postata pe: 15 aprilie 2011
Ingrediente
6 gălbenuşuri, 400g de zahăr, 250 ml de alcool, 600 ml de lapte, 1 esenţă de vanilie, 1 esenţă de rom
Dificultate: Redusa | Timp: 1h
Mod de preparare
Se freacă zahărul cu gălbenuşurile pănă se albeşte.Laptele cald se adaugă treptat la ouă, apoi se mai pune pe un foc foarte mic(sau pe aburi) cam 10 minute până devine ca o smântână subţire. Se ia de pe foc, se adaugă esenţele şi când e aproape rece alcoolul(treptat).
Se pune în sticle.
Se poate consuma imediat, dar mai bine la masa de sărbătoare.
Se poate face mai mult pentru a oferi un cadou făcut de noi celor dragi.
Oricum, nu uitaţi că excesul de orice fel nu e sănătos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lichior de ouă pentru sărbători" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Cocktailuri si lichioruri
Se toarna tuica in ibric ,se adauga zaharul si restul ingredientelor si se pune la fiert.
Cand ajunge
15 voturi
5 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri
Pentru fiecare pahar am folosit cate un cub galben, unu rosu, cate una lingura de sirop de menta
7 voturi
7 comentarii
10 min
Cocktailuri si lichioruri
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011
Mulţumesc, Mihaela! Sărbători fericite tuturor "gustoşilor"! Mâncăruri alese, gânduri bune şi pace în suflete!
Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011
Foarte aromat!***** Felicitari pentru o prezentare deosebita. Sarbatori fericite draga mea!
sorina gabriela (Chef de cuisine) , 16 aprilie 2011
Yam, yam,yam...:) se lasa cu baut ? :))) bun atunci vin si eu....