autor:

» » Mancaruri cu carne

Limbă cu sos de smântână, ciuperci şi mărar

Autor: Boroda Oana (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Boroda Oana (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2008

Ingrediente
1 limbă mare de vacă(aprox.1-1,200kg), 50 g făină albă, 800 g smântână, 1 leg. mărar, 1 cutie ciuperci tăiate, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert limba întreagă în apă cu sare.S eparat, în oala în care doriţi să faceţi mâncarea, puneti făina după ce oala s-a încins. Cu o lingură de lemn, amestecaţi în făină ca să nu se ardă, până se face aurie. Când e gata, o lăsaţi să se răcească de tot. După ce a fiert limba (cca 1,1/2 h), sub jet de apă mai rece, o curăţaţi de suprafaţa aspră şi de grăsime (dacă limba e suficient de fiartă, se desprinde foarte uşor). O tăiaţi felii groase de un deget, şi pregătiţi sosul. În făina răcită adăugaţi smântâna, si amestecând pe foc, adăugaţi din zeama în care a fiert limba câte puţin, până ajungeţi la consistenţa dorită. Adăugaţi ciupercile tăiate şi feliile de limbă şi lăsaţi să mai dea câteva clocote. Potriviţi de sare, adăugaţi mărarul tocat mărunt, mai clocotiţi 1 min.
Serviţi caldă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbă cu sos de smântână, ciuperci şi mărar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 limbă mare de vacă(aprox.1-1,200kg)
  • 50 g făină albă
  • 800 g smântână
  • 1 leg. mărar
  • 1 cutie ciuperci tăiate
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

7 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
TOCANITA DE PIPOTE SI INIMI DE PUI