Limbă cu sos de smântână, ciuperci şi mărar

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 limbă mare de vacă(aprox.1-1,200kg)
  • 50 g făină albă
  • 800 g smântână
  • 1 leg. mărar
  • 1 cutie ciuperci tăiate
  • sare

Mod de preparare

Se pune la fiert limba întreagă în apă cu sare.S eparat, în oala în care doriţi să faceţi mâncarea, puneti făina după ce oala s-a încins. Cu o lingură de lemn, amestecaţi în făină ca să nu se ardă, până se face aurie. Când e gata, o lăsaţi să se răcească de tot. După ce a fiert limba (cca 1,1/2 h), sub jet de apă mai rece, o curăţaţi de suprafaţa aspră şi de grăsime (dacă limba e suficient de fiartă, se desprinde foarte uşor). O tăiaţi felii groase de un deget, şi pregătiţi sosul. În făina răcită adăugaţi smântâna, si amestecând pe foc, adăugaţi din zeama în care a fiert limba câte puţin, până ajungeţi la consistenţa dorită. Adăugaţi ciupercile tăiate şi feliile de limbă şi lăsaţi să mai dea câteva clocote. Potriviţi de sare, adăugaţi mărarul tocat mărunt, mai clocotiţi 1 min.

Serviţi caldă. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise