autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu carne

Limbă cu sos de smântână, ciuperci şi mărar

Autor: Boroda Oana (Bucatar)   
    Reteta postata pe: 05 ianuarie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Boroda Oana (Bucatar)   
Reteta postata pe: 05 ianuarie 2008

Ingrediente
1 limbă mare de vacă(aprox.1-1,200kg), 50 g făină albă, 800 g smântână, 1 leg. mărar, 1 cutie ciuperci tăiate, sare

Dificultate: Medie Timp: 2h

9 voturi

Mod de preparare

Se pune la fiert limba întreagă în apă cu sare.S eparat, în oala în care doriţi să faceţi mâncarea, puneti făina după ce oala s-a încins. Cu o lingură de lemn, amestecaţi în făină ca să nu se ardă, până se face aurie. Când e gata, o lăsaţi să se răcească de tot. După ce a fiert limba (cca 1,1/2 h), sub jet de apă mai rece, o curăţaţi de suprafaţa aspră şi de grăsime (dacă limba e suficient de fiartă, se desprinde foarte uşor). O tăiaţi felii groase de un deget, şi pregătiţi sosul. În făina răcită adăugaţi smântâna, si amestecând pe foc, adăugaţi din zeama în care a fiert limba câte puţin, până ajungeţi la consistenţa dorită. Adăugaţi ciupercile tăiate şi feliile de limbă şi lăsaţi să mai dea câteva clocote. Potriviţi de sare, adăugaţi mărarul tocat mărunt, mai clocotiţi 1 min.
Serviţi caldă. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Limbă cu sos de smântână, ciuperci şi mărar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Orez cu carne de porc si conopida

Orez cu carne de porc si conopida

Carnea se taie cuburi,se pune in ulei de masline la prajit pentru 2-3 minute dupa care se pune apa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tajine marocana de pui cu legume

Tajine marocana de pui cu legume

se spala si se curata carnea, se taie pieptii in doua, morcovul in rondele marisoare, prazul in rondele

8 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

9 voturi

Ingrediente

  • 1 limbă mare de vacă(aprox.1-1,200kg)
  • 50 g făină albă
  • 800 g smântână
  • 1 leg. mărar
  • 1 cutie ciuperci tăiate
  • sare

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rulada de miel umpluta cu legume Rulada de miel umpluta cu legume

Carnea de miel dezosata se spala foarte bine si se sterge cu un servet absorbant. Intr-un bol se amesteca vinul alb, condimentele si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Friptura de iepure cu legume la cuptor Friptura de iepure cu legume la cuptor

Carnea de iepure se spala si se lasa la scurs pe un servet absorbant. Legumele se curata, se spala si se pun intr-o tava. Se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Fripturi
Pui cu smantana si cus cus