autor:

FABIO

» » Paste si pizza

Linguini cu pesto de dovlecel si fructe de mare

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 1 dovlecel de aprox 500 de gr, , 1 borcanel de pesto genovese, 500 gr de vongole veraci, 200 gr cozi de creveti, , 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 400 gr de linguini de buna calitate (Barila)..., sare piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Reteta. curatam de coaja dovlecel si il taiam cubulete, eliminand semintele, si punem la fiert pana intra furculita in el, strecuram si lasam sa se scurga bine de apa. Intre timp aparte punem la fiert fructe de mare (VONGOLE VERACI) si cozi de creveti curatate de coaja in 2 linguri de ulei de masline si 2 catel de usturoi timp de 10 minute. punem la fiert pastele in abundent apa sarata. pana se fierb pastele scoatem 3 sfert din carne de vongole di conchilie si tinem cateva pentrui decor. Trecem dovlecel la mixer pana obtinem un pateu si adaugam 1/2 de borcanel de PESTO GENOVESE, amestecam bine ingredientele. Strecuram pastele si le trecem in fructe de mare pe foc mislociu adaugam peste ele PESTO DE DOVLECEL amestecam bine si servim cald DECORAND FARFURIA CU VONGOLE IN CONCHILIE.

N.B. Acestea reteta se poate realiza si cu orez.... POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini cu pesto de dovlecel si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Tagliatelle (de casa) cu sos bolognese

Vom incepe cu prepararea sosului pentru ca va trebui sa-l tinem la foc mic cam 40-45 de minute. In

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pizza facuta in casa

Pizza facuta in casa

Se framanta aluatul si se lasa la dospit pana terminam de taiat mezelurile Se taie mezelurile

11 voturi    1 comentariu
45 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 dovlecel de aprox 500 de gr
  • 1 borcanel de pesto genovese
  • 500 gr de vongole veraci
  • 200 gr cozi de creveti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr de linguini de buna calitate (Barila)...
  • sare piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Amorosi al tonno

Amorosi al tonno

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit,

0 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

9 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Arancini gustosi

Arancini gustosi

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam

3 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Pizza vegetariana à la Veneţia