autor:

FABIO

» » Paste si pizza

Linguini cu pesto de dovlecel si fructe de mare

Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: FABIO (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 02 iulie 2011

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 1 dovlecel de aprox 500 de gr, , 1 borcanel de pesto genovese, 500 gr de vongole veraci, 200 gr cozi de creveti, , 2 linguri de ulei de masline, 2 catei de usturoi, 400 gr de linguini de buna calitate (Barila)..., sare piper dupa gust.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

Reteta. curatam de coaja dovlecel si il taiam cubulete, eliminand semintele, si punem la fiert pana intra furculita in el, strecuram si lasam sa se scurga bine de apa. Intre timp aparte punem la fiert fructe de mare (VONGOLE VERACI) si cozi de creveti curatate de coaja in 2 linguri de ulei de masline si 2 catel de usturoi timp de 10 minute. punem la fiert pastele in abundent apa sarata. pana se fierb pastele scoatem 3 sfert din carne de vongole di conchilie si tinem cateva pentrui decor. Trecem dovlecel la mixer pana obtinem un pateu si adaugam 1/2 de borcanel de PESTO GENOVESE, amestecam bine ingredientele. Strecuram pastele si le trecem in fructe de mare pe foc mislociu adaugam peste ele PESTO DE DOVLECEL amestecam bine si servim cald DECORAND FARFURIA CU VONGOLE IN CONCHILIE.

N.B. Acestea reteta se poate realiza si cu orez.... POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Linguini cu pesto de dovlecel si fructe de mare" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Tarta aperitiv -Pizza

Tarta aperitiv -Pizza

Se face aluatul.Intai se amesteca faina cu margarina si sare pana se omogenizeaza apoi se adauga

8 voturi    2 comentarii
2h
Paste si pizza
Ravioli cu smantana

Ravioli cu smantana

Se pun Ravioli in multa apa fierbinte cu sare, se fierb 6-7 minute, se strecoara, se lasa sa se scurga

8 voturi    3 comentarii
20 min
Paste si pizza

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 8 %
249.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 1 dovlecel de aprox 500 de gr
  • 1 borcanel de pesto genovese
  • 500 gr de vongole veraci
  • 200 gr cozi de creveti
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 400 gr de linguini de buna calitate (Barila)...
  • sare piper dupa gust.

Raporteaza reteta

Retete
de FABIO
Amorosi al tonno

Amorosi al tonno

Punem paste la fiert si intre timp intr-o cratita mare punem la incalzit ulei, adaugam usturoi zdrobit,

0 voturi    4 comentarii
30 min
Paste si pizza
Linguine cu fructe de mare

Linguine cu fructe de mare

Intr-o cratita, punem la incalzit uleilu, adaugam usturoi tocat si oregano, lasam sa se prajasca

9 voturi    3 comentarii
25 min
Paste si pizza
Arancini gustosi

Arancini gustosi

Intr-o oala, punem la fiert 1,5 lt de apa si 200 cl vin si adaugam orezul la fiert. Intre timp luam

3 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete cu sos de portocale