autor:

Sisters Kitchen

» » Mancaruri cu peste

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
2 bucati lup de mare (cca 350 g fiecare), Pentru paella:, -100 gr orez cu bob rotund, -legume pentru sofrito: 1 căţel usturoi, ceapă, ardei gras, roşie, -1 morcov, Cateva pastai fasole verde congelata, -8 creveţi, proaspeţi sau congelaţi, curăţaţi, câteva fire de şofran, -400 ml supă de legume (sau apă), - ulei de maline, sare de mare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg.
2. Spălaţi orezul şi lăsaţi-l la scurs.
Folosiţi o paella (tigaia specială) sau o tigaie cu diametru mai mare (28-32 cm).
3. Pregătiţi sofrito, bază pentru orice paella care se respectă: căliţi usturoiul, ceapă, ardeiul şi roşia în ulei de măsline. Asezonaţi. Când sosul este gata, adăugaţi morcovul tăiat în bucăţi mari şi păstăile de fasole, căliţi-le un minut. Adăugaţi orezul, amestecaţi cu blândeţe până ce orezul este îmbrăcat în sos.
4. Incorporaţi treptat supa de legume sau apă, amestecând cât mai puţin. Presăraţi şofranul dacă aveţi, dacă nu, puteţi pune 1/2 linguriţă de turmeric. Focul trebuie să fie blând, să nu se ardă orezul. Gustaţi, verificaţi dacă mai e nevoie de sare şi piper.
5. Într-o tigaie separată, trageţi la tigaie creveţii în puţin ulei de măsline, până prind puţină culoare, apoi îi aşezaţi deasupra în tigaia cu orez. Opriţi focul când orezul este încă al dente şi mai este încă puţin lichid care nu a fost absorbit. Dacă tigaia este bună pentru aşa ceva, daţi la cuptor la foc mic. Alternativ, păstraţi tigaia undeva la cald, acoperită.
5. Se încinge bine grătarul, se presara puţină sare grunjoasa şi se pune peştele la fript. Se întoarce o singură dată. Se verifică dacă s-a pătruns bine cu o incizie în zona şirei, unde este mai multă carne. Nu-l uscaţi pe grătar.
La aşa cină este bun un vin alb sec, eventual un riesling, dar noi am încercat un pinot noir tânăr şi străveziu şi nu s-a supărat nimeni.
1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg.
2. Spălaţi ore
Daca ti-a placut reteta noastra "Lup de mare la gratar si paella cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste
Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Macrou pe sare cu arome mediteraneene şi crochete de cartofi

Am ales aceste ingrediente pentru a-i da macroului o savoare aparte pe care numai citricele i-l pot

5 voturi    5 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Macrou in sos de rosii cu vin

Macrou in sos de rosii cu vin

.Mod de preparare: Se spala si se taie macroul in felii groase de aproximativ doua degete. Se

2 voturi    3 comentarii
50 min
Mancaruri cu peste

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    audculori (Bucatar sef) , 02 martie 2014

    reteta pt o cina usoara si gustoasa :-)

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati lup de mare (cca 350 g fiecare)
  • Pentru paella:
  • -100 gr orez cu bob rotund
  • -legume pentru sofrito: 1 căţel usturoi
  • ceapă
  • ardei gras
  • roşie
  • -1 morcov
  • Cateva pastai fasole verde congelata
  • -8 creveţi
  • proaspeţi sau congelaţi
  • curăţaţi
  • câteva fire de şofran
  • -400 ml supă de legume (sau apă)
  • - ulei de maline
  • sare de mare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi

4 voturi    1 comentariu
1h 25 min
Fripturi
Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

1. Se fierbe laptele împreună cu grişul, zahărul, batonul de scorţişoară, laptele condensat,

8 voturi    8 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu kiwi

Cheesecake cu kiwi

Pregătiţi ingredientele. Fărâmiţaţi biscuitii cu mâna sau cu un blender/robot de bucătărie.Pune-ţi

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Fara foto

audculori (Bucatar sef)

reteta pt o cina usoara si gustoasa :-)

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Sea Bass (biban de mare ) la tigaie, cu legume si sos de unt

Fileurile de biban se usuca pe un servet. Se infierbanta o tigaie, cu ulei putin in care se adauga sare de mare din belsug. Fileurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

3 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive