autor:

Sisters Kitchen

» » Mancaruri cu peste

Lup de mare la gratar si paella cu creveti

Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 01 martie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sisters Kitchen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 01 martie 2014

Ingrediente
2 bucati lup de mare (cca 350 g fiecare), Pentru paella:, -100 gr orez cu bob rotund, -legume pentru sofrito: 1 căţel usturoi, ceapă, ardei gras, roşie, -1 morcov, Cateva pastai fasole verde congelata, -8 creveţi, proaspeţi sau congelaţi, curăţaţi, câteva fire de şofran, -400 ml supă de legume (sau apă), - ulei de maline, sare de mare, piper

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

5 voturi

Mod de preparare

1. Peştele se curată, se spală, se ţine la rece. Se poate fileta, dar e mai gustos dacă îl preparaţi întreg.

2. Spălaţi orezul şi lăsaţi-l la scurs.

Folosiţi o paella (tigaia specială) sau o tigaie cu diametru mai mare (28-32 cm).

3. Pregătiţi sofrito, bază pentru orice paella care se respectă: căliţi usturoiul, ceapă, ardeiul şi roşia în ulei de măsline. Asezonaţi. Când sosul este gata, adăugaţi morcovul tăiat în bucăţi mari şi păstăile de fasole, căliţi-le un minut. Adăugaţi orezul, amestecaţi cu blândeţe până ce orezul este îmbrăcat în sos.

4. Incorporaţi treptat supa de legume sau apă, amestecând cât mai puţin. Presăraţi şofranul dacă aveţi, dacă nu, puteţi pune 1/2 linguriţă de turmeric. Focul trebuie să fie blând, să nu se ardă orezul. Gustaţi, verificaţi dacă mai e nevoie de sare şi piper.

5. Într-o tigaie separată, trageţi la tigaie creveţii în puţin ulei de măsline, până prind puţină culoare, apoi îi aşezaţi deasupra în tigaia cu orez. Opriţi focul când orezul este încă al dente şi mai este încă puţin lichid care nu a fost absorbit. Dacă tigaia este bună pentru aşa ceva, daţi la cuptor la foc mic. Alternativ, păstraţi tigaia undeva la cald, acoperită.

5. Se încinge bine grătarul, se presara puţină sare grunjoasa şi se pune peştele la fript. Se întoarce o singură dată. Se verifică dacă s-a pătruns bine cu o incizie în zona şirei, unde este mai multă carne. Nu-l uscaţi pe grătar.

La aşa cină este bun un vin alb sec, eventual un riesling, dar noi am încercat un pinot noir tânăr şi străveziu şi nu s-a supărat nimeni.
Daca ti-a placut reteta noastra "Lup de mare la gratar si paella cu creveti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Pește rasol

Pește rasol

Curățăm legumele. Cartofii se pun separat la fiert în apă rece cu un praf de sare pentru 15

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pangasius prajit cu mujdei si mamaliga la microunde

Pangasius prajit cu mujdei si mamaliga la microunde

Se curata usturoiul, se piseaza si se freaca cu putin ulei pana incepe sa ia forma unei maioneze.

17 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    audculori (Bucatar sef) , 02 martie 2014

    reteta pt o cina usoara si gustoasa :-)

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

5 voturi

Ingrediente

  • 2 bucati lup de mare (cca 350 g fiecare)
  • Pentru paella:
  • -100 gr orez cu bob rotund
  • -legume pentru sofrito: 1 căţel usturoi
  • ceapă
  • ardei gras
  • roşie
  • -1 morcov
  • Cateva pastai fasole verde congelata
  • -8 creveţi
  • proaspeţi sau congelaţi
  • curăţaţi
  • câteva fire de şofran
  • -400 ml supă de legume (sau apă)
  • - ulei de maline
  • sare de mare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sisters Kitchen
Orez cu creveţi

Orez cu creveţi

Dacă nu avem supă de peşte se pune 1 litru de apă la fiert, apoi punem să se dizolve cubul de

5 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu peste
Saramură de pui

Saramură de pui

1.Pulpele de pui se spală bine şi se dau cu sare şi piper. 2.Se frig pe grătarul încins aproximativ

13 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Retete la gratar
Prăjitură cu morcovi şi cocos

Prăjitură cu morcovi şi cocos

1. Morcovii spălaţi, curăţaţi şi raşi se pun într-un castron. Adăugăm zahărul şi nuca

2 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Fara foto

audculori (Bucatar sef)

reteta pt o cina usoara si gustoasa :-)

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Creveti pe pat de rosii