autor:

murigneau

» » Supe de carne

Luscos

Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Ungaria


    Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: murigneau (Chef de cuisine)   
Specific:  

Ungaria


Reteta postata pe: 10 decembrie 2009

Ingrediente
0,5 kg varza, 1 morcov, 1patrunjel, 1 ardeu (dupa preferinta), 1 ceapa, 300 gr costita de porc ciolan dezosat, 1 foaie de dafin, cimbru, 2 linguri smantana, 1 lingura faina, 100 ml ulei, 150 ml bulion, sare ,piper, vegeta de legume, patrunjel verde

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

39 voturi

Mod de preparare


Se taie varza pe un platou de lemn.

Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta.

Se pune la fiert intr-o oala afumatura si varza cu o lingurita de sare. Dupa 45 minute se verifica si se mai sareaza dupa gust.

Se prepara rantas-ul astfel:

- intr-o cratita se pune uleiul, se incinge si se adauga ceapa taiata marunt;

- se prajeste ceapa pana devine sticloasa (atentie sa nu se arda);

- se adauga 2 linguri de faina alba si se maesteca, ca sa nu se ingroase se pune un polonic din fiertura de zeama;

- se mai pun 1-2 ligurite de boia dulce sau iute;

- se mesteca si se adauga zeama ca sa nu se prinda.

Rantasul se adauga in Luscos printr-o sita freacandu-se cu lingura de lemn si scufundandu-se in ciorba pana se dizolva tot. Ceapa care ramane in sita se arunca.

Se adauga bulionul si ardeiul taiat cubulete mici si se mai fierbe 15 minute.

Se serveste calda in ceaun cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Luscos" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Supe de carne
Luscos ardelenesc

Luscos ardelenesc

Se scot coastele, iar carnea macra se taie cuburi. Se pune carnea la fiert impreuna cu crengutele

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Supa de gaina cu taitei de casa

Supa de gaina cu taitei de casa

1. Tacamurile sau carnea de gaina se spala bine si se da intr-un clocot (pt a se duce mizeria)si

22 voturi    8 comentarii
2h
Supe de carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 12 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    , 20 iulie 2014

    CORECT!

  • Fara foto

    Florin Marginean , 08 iulie 2014

    A MESTECÁ méstec tranz. 1) (alimente) A sfărâma cu dinții (în gură), înmuind cu salivă (pentru a înlesni înghițirea și digerarea). 2) A învârti în gură cu limba. ~ gumă. 3) (mai ales alimente) A mișca (cu o lingură) pentru a obține o masă omogenă sau pentru a nu se arde la foc. 4) fig. (mai ales acțiuni reprobabile) A pune la cale; a organiza pe ascuns; a urzi; a țese; a unelti; a coace. /

  • Fara foto

    Ionescu Radu , 10 mai 2014

    Se amesteca ...nu se mesteca...

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iunie 2010

      O bunatate !

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 26 februarie 2010

      Arata trasnet Felicitari!

    • ana

      ana (Chef de cuisine) , 15 februarie 2010

      cred ca e gustoasa ,dar eu aici in israel nu am cimbru asa ca o sa fac fara cimbru si fara afumatura

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 25 ianuarie 2010

      Hmm,ce bun este...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 05 ianuarie 2010

      O nebunie.......

    • Fara foto

      Adeana (Bucatar) , 21 decembrie 2009

      Este acelasi lucru cu Lucskos kaposzta? Am mai auzit de reteta asta, dar sub numele de mai sus..

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Bună reţetă!

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Delicios

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 decembrie 2009

      Arata super bine....

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

39 voturi

Ingrediente

  • 0,5 kg varza
  • 1 morcov
  • 1patrunjel
  • 1 ardeu (dupa preferinta)
  • 1 ceapa
  • 300 gr costita de porc ciolan dezosat
  • 1 foaie de dafin
  • cimbru
  • 2 linguri smantana
  • 1 lingura faina
  • 100 ml ulei
  • 150 ml bulion
  • sare ,piper
  • vegeta de legume
  • patrunjel verde

Raporteaza reteta

Retete
de murigneau
Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Ciolan afumat cu varza dulce si hrean

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Se adauga apoi vegeta, sare,

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Rulada din fleica de porc

Rulada din fleica de porc

Bucata de fleică se bate bine cu ciocanul de carne. Pentru a fragezi fleica si ai da aroma dorita

5 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Varza cu costita afumata a la Sic

Varza cu costita afumata a la Sic

Se taie ceapa rondele, se prajeste in tigaia incinsa pana se face aurie. Varza se taie marunt se

24 voturi    14 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Supe de carne

Ciorba de iepure Ciorba de iepure

Ceapa și prazul curățate, tocate mărunt, se pun la călit în untura cu aromă de cârnați afumat și puțină apă. Zarzavaturile

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Borsuri si Ciorbe
Supa crema cu piept de curcan Supa crema cu piept de curcan

Pieptul de curcan se spala bine si se pune la fiert. Se curata legumele, se maruntesc si se pun la fiert; dupa ce au fiert, se pun in

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza