Se taie varza pe un platou de lemn.
Afumatura se taie bucati potrivite, ciolanul se poate taia si mai marunt cubulete dupa dorinta.
Se pune la fiert intr-o oala afumatura si varza cu o lingurita de sare. Dupa 45 minute se verifica si se mai sareaza dupa gust.
Se prepara rantas-ul astfel:
- intr-o cratita se pune uleiul, se incinge si se adauga ceapa taiata marunt;
- se prajeste ceapa pana devine sticloasa (atentie sa nu se arda);
- se adauga 2 linguri de faina alba si se amesteca, ca sa nu se ingroase se pune un polonic din fiertura de zeama;
- se mai pun 1-2 ligurite de boia dulce sau iute;
- se amesteca si se adauga zeama ca sa nu se prinda.
Rantasul se adauga in Luscos printr-o sita freacandu-se cu lingura de lemn si scufundandu-se in ciorba pana se dizolva tot. Ceapa care ramane in sita se arunca.
Se adauga bulionul si ardeiul taiat cubulete mici si se mai fierbe 15 minute.
Se serveste calda in ceaun cu ardei iute.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii