autor:

Fara foto

» » Sosuri

LUTICA

Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ana maria lengher (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 21 iulie 2008

Ingrediente
1 kg de rosii,3 catei de usturoi, cimbru, sare, piper, liguri de ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Se curata rosiile de coaja si se dau pe razatoare. Se pun la fiert si se adauga treptat sare, ulei, piper, cimbru. Intre timp se piseaza usturoiul, se pune sare si se freaca cu ulei. Dupa ce fierb, se indeparteaza de pe foc si se lasa 2-3 minute. Dupa sare se adauga usturoiul. Este ideal pentru preparate la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "LUTICA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Lutica

Lutica

Rosiile si ardeii se coc pe tava la aragaz sau pe gratar dupa care se curata de coaja. Rosiile mai

7 voturi    6 comentarii
1h
Sosuri
Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Aripioare de pui in sos dulce-acrisor

Pentru aripioare: - pregatiti un amestec cu : 3 linguri ulei de masline, sos de soya, sos worchester,

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Radulescu Anisoara , 08 septembrie 2017

    Este pt prima oara cand am auzit de acest sos. Imi place, voi gati si eu.

  • Fara foto

    Tweety , 03 august 2009

    Are perfecta dreptate Marco!

  • Fara foto

    marco , 03 septembrie 2008

    Se face cu rosii coapte pe gratar! Si fara apa... Zeama lor este suficienta! Se serveste cu ardei copt!

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

7 voturi

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de ana maria lengher
OMLETA TARANEASCA

OMLETA TARANEASCA

Se caleste ceapa si ardeiul, taiata cubulete, apoi se pun si carnatii. Se pune branza rasa. Dupa

12 voturi    1 comentariu
10 min
Aperitive cu oua
CASTRAVETI MURATI

CASTRAVETI MURATI

Se pun castravetii taiati in 4 pe lung in borcane de 800 g. Se pune otetul peste castraveti in borcan,

22 voturi    11 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare

Se taie ceapa si un morcov cubulete si se calesc in 3 linguri de ulei, celalalt morcov se taie mai

3 voturi    1 comentariu
1h
Borsuri si Ciorbe

Radulescu Anisoara

Este pt prima oara cand am auzit de acest sos. Imi place, voi gati si eu.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Ulei aromat cu Poejo (Mentha pulegium)