autor:

Mihaela11

» » Mancaruri cu carne

"M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 18 iulie 2011

Ingrediente
“Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume, inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa., Avem nevoie de:, -1 conopida mare, -1 kg de carne de vita (sau oaie) taiata in bucati de cca 4-5 cm, -1 ceapa de marime medie, -1 capatana de usturoi, -1 mana de coriandru verde, -ulei de porumb, -sare dupa gust, -piper proaspat macinat dupa gust, -1 lingurita chimin macinat, -1 cub de Maggi de pui ( optional), -suc de lamaie(optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Conopida se desface in buchete mai mari si se spala bine apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa.
Ceapa se taie marunt si se pune la calit in ulei intr-o cratita de fiert sub presiune 2-3 minute , apoi se adauga carnea de vita si se lasa pana isi schimba culoarea, cca 5 minute.
Se adauga apa fierbinte , se potriveste supa de sare si piper si se inchide cratita; se fierbe la foc redus 45 de minute.
Se pune ulei la incins intr-o tigaie mai adanca( tip wok) si se caleste conopida , intorcand buchetele pe fiecare parte ; se lasa la calit pana iau o culoare aurie.
Se scot buchetele de conopida calita pe hartie absorbanta de bucatarie.
Cand carnea a fiert se adauga conopida si chiminul ( si cubul de Maggi-optional)si se mai lasa la fiert inca 10 minute.
Usturoiul se taie marunt si se caleste intr-o tigaie pana ia o culoare aurie.
La ultimele clocote se adauga usturoiul calit si frunza de coriandru verde.
Se serveste cu garnitura de orez fiert, muraturi, masline verzi iuti; optional se poate acrii cu putina zeama de lamaie.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra ""M'nazalet zahra"- Mancare de conopida cu carne- specifica tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Mici gratinati

Mici gratinati

Pregatim grill-ul pentru fript micii, il punem pe aragaz si coacem mici bine, pe toate partile, apoi

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Copanele de pui cu ciuperci si usturoi

Spalam copanelele de pui si le punem in ulei incins, intr-o tigaie cu peretii inalti. Tocam marunt

38 voturi    16 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Alexanca

    Alexanca (Chef de cuisine) , 15 octombrie 2012

    Arata super si suna bine,sigur o incerc si eu.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 24 iulie 2011

    Va multumesc; am omis sa scriu ca maslinele sunt de casa, facute de mine...

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 20 iulie 2011

    Waw ! ce minunatii ne-ai pregatit iar, draga Mihaela... Multumim ! pupici.

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      De retinut pentru cand trecem la bucataria internationala!

    • leti

      leti (Chef de cuisine) , 19 iulie 2011

      cred ca e foarte buna

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Wow, suna super!! Abia astept sa o fac! Ador conopida!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      o mâncare gustoasă şi echilibrată.

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      yammy!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 18 iulie 2011

      Am sa incerc si eu reteta ta mai ales ca se gaseste conopida din abundenta la piata. Felicitari!*****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

12 voturi

Ingrediente

  • “Zahra” in l. araba inseamna copnopida sau floare “m’nazaleh” ( sau munazaleh sau munazale) este un termen folosit pentru diverse mancaruri de legume
  • inseamna “coborat,dat jos” si nu am nici o explicatie de ce se numeste asa.
  • Avem nevoie de:
  • -1 conopida mare
  • -1 kg de carne de vita (sau oaie) taiata in bucati de cca 4-5 cm
  • -1 ceapa de marime medie
  • -1 capatana de usturoi
  • -1 mana de coriandru verde
  • -ulei de porumb
  • -sare dupa gust
  • -piper proaspat macinat dupa gust
  • -1 lingurita chimin macinat
  • -1 cub de Maggi de pui ( optional)
  • -suc de lamaie(optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Alexanca (Chef de cuisine)

Arata super si suna bine,sigur o incerc si eu.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu carne

Aperitiv din muschiulet de porc Aperitiv din muschiulet de porc

Ungem muschiuletul cu 40 ml ulei de masline, apoi il condimentam cu sare, piper, cimbru, boia si usturoi (pisat sau strivit cu lama

7 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat Paprikas de pui, ca la mama si bunica in Banat

se incinge untura sau uleiul, se prajeste puiul taiat bucati, se adauga ceapa taiata marunt, se stinge cu vinul ( pana nu mai are miros

2 voturi    1 comentariu
3h
Mancaruri cu carne
Pulpe de pui cu morcov si usturoi