autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu sos tomat

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 700 g macaroane, 500 g ficatei de pasare, 200 g unt, 100 g pasta de tomate, 50 g zahar, 150 g morcovi, 50 g ţelina, 50 g ceapa, 200 g cascaval sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Macaroanele (spaghetele) rupte in doua, se oparesc intr-un vas cu apa si sare, dupa care se fierb cca 30 minute. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se clatesc in apa rece, in strecuratoare. Intr-un vas se topesc 100 g unt, se adauga laptele, apoi faina sub forma de ploaie, se amesteca si se lasa sa fiarba, pana se ingroasa, mestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Ficateii de pasare se spala, se taie in bucati mici si se inabusa in 1/2 din cantitatea de unt, cu jumatate din cantitatea de ceapa. Separat se inabusa restul de ceapa, morcovi, telina care au fost curatate, spalate si taiate marunt, in 1/2 din untul ramas. Cind s-au inabusit se adauga pasta de tomate dizolvata in apa sau supa si se amesteca componentele, lasand sa mai fiarba inabusit cca 30 minute. Se strecoara, se potriveste de sare, se adauga zaharul si se mai da in fiert, adaugand macaroanele si amestecind usor componentele. Se pun ficateii pregatiti si se amesteca adaugand sosul tomat fierbinte. La servire se stropeste cu untul topit ramas si se presara cu cascaval ras. Se pot pune si la cuptor 5 minute, dupa preferinta, pentru gratinare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghete carbonara

Spaghete carbonara

Spaghetele se fierb urmand instructiunile de pe pachet. In apa pentru spaghete se pune un praf de

300 voturi    24 comentarii
45 min
Paste si pizza
pizza de casa

pizza de casa

Mod de preparare Se pune intr-un castronel drojdia amestecata cu 1 lingura de faina, 3-4 linguri

149 voturi    5 comentarii
1h
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 700 g macaroane
  • 500 g ficatei de pasare
  • 200 g unt
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g zahar
  • 150 g morcovi
  • 50 g ţelina
  • 50 g ceapa
  • 200 g cascaval sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Pizza aperitiv
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania