autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane cu sos tomat

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 700 g macaroane, 500 g ficatei de pasare, 200 g unt, 100 g pasta de tomate, 50 g zahar, 150 g morcovi, 50 g ţelina, 50 g ceapa, 200 g cascaval sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Macaroanele (spaghetele) rupte in doua, se oparesc intr-un vas cu apa si sare, dupa care se fierb cca 30 minute. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se clatesc in apa rece, in strecuratoare. Intr-un vas se topesc 100 g unt, se adauga laptele, apoi faina sub forma de ploaie, se amesteca si se lasa sa fiarba, pana se ingroasa, mestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Ficateii de pasare se spala, se taie in bucati mici si se inabusa in 1/2 din cantitatea de unt, cu jumatate din cantitatea de ceapa. Separat se inabusa restul de ceapa, morcovi, telina care au fost curatate, spalate si taiate marunt, in 1/2 din untul ramas. Cind s-au inabusit se adauga pasta de tomate dizolvata in apa sau supa si se amesteca componentele, lasand sa mai fiarba inabusit cca 30 minute. Se strecoara, se potriveste de sare, se adauga zaharul si se mai da in fiert, adaugand macaroanele si amestecind usor componentele. Se pun ficateii pregatiti si se amesteca adaugand sosul tomat fierbinte. La servire se stropeste cu untul topit ramas si se presara cu cascaval ras. Se pot pune si la cuptor 5 minute, dupa preferinta, pentru gratinare.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Ravioli  cu umplutura de  peste

Ravioli cu umplutura de peste

Pregatim pasta,amestecam toate ingredientele si framantam totul pana la incorporarea ingredientelor,cam

2 voturi    4 comentarii
3h
Paste si pizza
Spaghete cu chiftelute in sos picant

Spaghete cu chiftelute in sos picant

Ingredientele pt chiftelute se amesteca toate intr-un castron. Din compozitia obtinuta se fac chiftele

28 voturi    14 comentarii
1h
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 700 g macaroane
  • 500 g ficatei de pasare
  • 200 g unt
  • 100 g pasta de tomate
  • 50 g zahar
  • 150 g morcovi
  • 50 g ţelina
  • 50 g ceapa
  • 200 g cascaval sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara rețetă cu ciuperci