autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane gratinate

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii: 700 g macaroane (spaghete), 200 g unt, 100 g făina, 4 oua, 250 g caşcaval, 500 ml lapte, 50 g pesmet, sare.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

5 voturi

Mod de preparare

Macaroanele (spaghetele) rupte in doua, se oparesc intr-un vas cu apa si sare, dupa care se fierb cca 30 minute. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se clatesc in apa rece, in strecuratoare. Intr-un vas se topesc 100 g unt, se adauga laptele, apoi faina sub forma de ploaie, se amesteca si se lasa sa fiarba, pana se ingroasa, mestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Cind laptele a fiert si s-a format sosul, se da vasul jos de pe foc, se adauga ouale batute spuma, macaroanele si 1/2 din cascavalul ras. Se amesteca usor toate componentele. Intr-o tava unsa cu 50 g unt, se presara pesmet si se aseaza macaroanele- Se presara restul de cascaval si se introduce tava la cuptor pentru gratinare, cca 20 minute, pina devin rumene. Se portioneaza si se servesc cu restul de unt topit turnat deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane gratinate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Spaghetti al pomodoro

Spaghetti al pomodoro

Spaghetele se fireb in apa clocotita cu putina sare 7-8 minute, se scurg bine de apa, se stropesc

11 voturi    8 comentarii
25 min
Paste si pizza
Paste cu ragu

Paste cu ragu

Se taie ceapa, usturoiul, ardeiul și roșia mărunt. Se pun la călit într-o tigaie cu o lingura

12 voturi    1 comentariu
1h 15 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • Fara foto

    maria avram (Maestru bucatar):

    Am gresit votul, trebuia sa dau 5 stele. Da, am pregatit macaroanele ,doar ca eu am pus 500 grame de cascaval si este foarte buna.

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 700 g macaroane (spaghete)
  • 200 g unt
  • 100 g făina
  • 4 oua
  • 250 g caşcaval
  • 500 ml lapte
  • 50 g pesmet
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

23 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Pizza cu nuci, pere si gorgonzola Pizza cu nuci, pere si gorgonzola

Intr-un bol punem apa si plicul de drojdie si lasam asa cca. 1-2 minute pana se inmoaie drojdia, pe urma adaugam sare dupa gust si uleiul

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin Focaccia cu malai, rosii uscate si rozmarin

Se dizolva drojdia in apa amestecata cu laptele, ambele caldute, apoi se adauga sarea, zaharul si uleiul de masline, amestecand energic. Compozitia

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
spaghete carbonara