autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane milaneze

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii 700 g macaroane sau spaghete, 200 g unt, 500 g ciuperci conservate sau proaspete, 200 g sunca, 200 g caşcaval, 500 g sos tomat, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Macaroanele (spaghetele) rupte in doua, se oparesc intr-un vas cu apa si sare, dupa care se fierb cca 30 minute. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se clatesc in apa rece, in strecuratoare. Intr-un vas se topesc 100 g unt, se adauga laptele, apoi faina sub forma de ploaie, se amesteca si se lasa sa fiarba, pana se ingroasa, mestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Ciupercile se spala si se taie lamele, iar daca sunt proaspete se freaca cu putina sare de lamaie dizolvata, pentru a ramane albe, apoi se pun la inabusit intr-o tava cu putin unt si apa. Sunca se taie felii subtiri si se pune in tava cu ciuperci cind acestea sunt inabusite. Se amesteca componentele, se adauga sosul tomat si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se potriveste gustul de sare, se portioneaza si se servesc calde, presarate cu cascaval ras, si stropite cu unt topit. Se pot gratina, dupa preferinta, la cuptor, cca 5 - 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane milaneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Lahme bi ajeen (pizza arabeasca)

Aluatul:se imoaie drojdia cu putin lapte caldut,se adauga putina sare apoi faina si uleiul de masline,se

7 voturi    1 comentariu
1h
Paste si pizza
Spaghete cu sos din carne de pui

Spaghete cu sos din carne de pui

Sosul din carne de pui se face astfel: Se curata legumele, se spala si se dau prin robotul de bucatarie. Intr-o

24 voturi    11 comentarii
40 min
Paste si pizza

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii 700 g macaroane sau spaghete
  • 200 g unt
  • 500 g ciuperci conservate sau proaspete
  • 200 g sunca
  • 200 g caşcaval
  • 500 g sos tomat
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc Spaghete cu rosii, ciuperci si busuioc

Se pune apa intr-o cratita cu capac. Adaugam un praf de sare. Aducem apa de fierbere, punem spaghetele in apa si fierbem. Intre timp

1 vot    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Spaghete Carbonara reţetă simplă Spaghete Carbonara reţetă simplă

Spaghete Carbonara rețeta simplă Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Tortelloni cu sos de patlagele galbene