autor:

Fara foto

» » Paste si pizza

Macaroane milaneze

Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Cernat (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 iunie 2005

Ingrediente
Pentru 10 portii 700 g macaroane sau spaghete, 200 g unt, 500 g ciuperci conservate sau proaspete, 200 g sunca, 200 g caşcaval, 500 g sos tomat, sare.

Dificultate: Medie Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Macaroanele (spaghetele) rupte in doua, se oparesc intr-un vas cu apa si sare, dupa care se fierb cca 30 minute. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se clatesc in apa rece, in strecuratoare. Intr-un vas se topesc 100 g unt, se adauga laptele, apoi faina sub forma de ploaie, se amesteca si se lasa sa fiarba, pana se ingroasa, mestecand continuu pentru a nu se lipi de vas. Ciupercile se spala si se taie lamele, iar daca sunt proaspete se freaca cu putina sare de lamaie dizolvata, pentru a ramane albe, apoi se pun la inabusit intr-o tava cu putin unt si apa. Sunca se taie felii subtiri si se pune in tava cu ciuperci cind acestea sunt inabusite. Se amesteca componentele, se adauga sosul tomat si se lasa sa fiarba cca 10 minute. Se potriveste gustul de sare, se portioneaza si se servesc calde, presarate cu cascaval ras, si stropite cu unt topit. Se pot gratina, dupa preferinta, la cuptor, cca 5 - 10 minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane milaneze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Paste si pizza
penne cu ansoa, seminte de susan negru si pesto de masline

penne cu ansoa, seminte de susan negru si pesto de masline

Se fierb pastele conform indicatiilor de pe ambalaj. Dupa fierbere se pun la scurs. Intr-o tigaie

0 voturi    0 comentarii
1h
Paste si pizza
Paste rapide si gustoase

Paste rapide si gustoase

Calim ceapa in putin ulei, dupa ce devine sticloasa adaugam pastrama taiata cubulete, o rumenim,

2 voturi    1 comentariu
15 min
Paste si pizza
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • Pentru 10 portii 700 g macaroane sau spaghete
  • 200 g unt
  • 500 g ciuperci conservate sau proaspete
  • 200 g sunca
  • 200 g caşcaval
  • 500 g sos tomat
  • sare.

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Cernat
Supa de ciuperci

Supa de ciuperci

Intr-o cratita mare, sotati in unt ciupercile si ceapa pana se fragezesc, adaugati cubul Knorr.

22 voturi    16 comentarii
30 min
Supe de legume
Pui Hawaii

Pui Hawaii

Preincalziti cuptorul la 175 de grade C. Amestecati faina, sarea si piperul intr-o punga de plastic.

24 voturi    16 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Paste si pizza

Paste tricolore cu masline si sos Paste tricolore cu masline si sos

Ceapa se taie mărunt, morcovul se dă pe răzătoarea mare, măslinele se curăţă de sâmburi şi se taie mărunt. Pastele

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos Spaghete negre cu cerneală de sepie cu creveti in sos de cocos

Punem spaghetele intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj. Se spala crevetii, se scurg si se sterg

0 voturi    0 comentarii
30 min
Paste si pizza
Paste Farfalle cu ton si germeni de schinduf