autor:

SIMONA PATRAS

» » , , Retete de Pasti, Dulciuri diverse, Prajituri

Macarons cu jeleu de rodie

Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: SIMONA PATRAS (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 10 aprilie 2018

Ingrediente
Pentru macarons:, , * 90 g albus, * 70 g zahar tos, * 70 g faina de migdale, * 180 g zahar pudra, * 1 lingurita zeama de lamaie, , , Pentru jeleul de rodie:, , * 1 rodie, * 3 linguri zahar, * 1 lingurita agar agar

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Preparare macarons:



Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.

Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita.

Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare.

Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .

La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .

Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .

Se lasa cateva minute sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.



Peparare jeleu de rodie:



Rodia se taie in jumatate, se desface si scot toate boabele.

Boabele obtinute se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical.

Se strecoara sucul obtinut.

Se amesteca sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic.

Se adauga agar-agarul si se mai lasa sa fiarba 2 minute,apoi se lasa sa se raceasca.

Se lipesc macaronsii doi cate doi cu jeleu de rodie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macarons cu jeleu de rodie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de Pasti
Coaste de miel cu salsa de naut, marinate rapid cu aparatul Food Saver

Coaste de miel cu salsa de naut, marinate rapid cu aparatul Food Saver

Mai intai vom pregati carnea pentru marinare. Astfel veti amesteca uleiul cu sosul de soia si sosul

14 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de Pasti
Pasca poloneza

Pasca poloneza

Blatul: Se mixeaza bine oul cu green sugar si un praf de sare. Cand si-a dublat volumul, se adauga

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Retete de Pasti

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru macarons:
  • * 90 g albus
  • * 70 g zahar tos
  • * 70 g faina de migdale
  • * 180 g zahar pudra
  • * 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru jeleul de rodie:
  • * 1 rodie
  • * 3 linguri zahar
  • * 1 lingurita agar agar

Raporteaza reteta

Retete
de SIMONA PATRAS
Miel cu masline si sos de ansoa

Miel cu masline si sos de ansoa

Carnea de miel se taie bucati potrivite, spala si se sterge cu un prosop absorbant. Se condimenteaza

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Macarons cu crema de ciocolata, migdale si nuca

Preparare macarons: Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o

1 vot    3 comentarii
2h 30 min
Prajituri
Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale

Se amesteca drojdia cu laptele caldut si o lingura de zahar. Separat se oparesc 3 linguri de

4 voturi    2 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de Pasti

Prajitura Tiramisu Prajitura Tiramisu

Se foloseste o tavă mare, preferabil cu inel detașabil. Eu am folosit una de 40 x 35 cm. Se face o cafea tare, puțin îndulcită,

4 voturi    1 comentariu
40 min
Retete de Pasti
Tort de ciocolata cu biscuiti Tort de ciocolata cu biscuiti

Se rup biscuitii in bucatele, se taie rahatul dupa bunul plac (eu l-am taiat bastonase); se pune laptele la fiert, iar cand deja e cald,

0 voturi    0 comentarii
30 min
Retete de Pasti
Placinta cu carne de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver