Macarons cu jeleu de rodie

Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Macarons cu jeleu de rodie

Ingrediente

  • Pentru macarons:
  • * 90 g albus
  • * 70 g zahar tos
  • * 70 g faina de migdale
  • * 180 g zahar pudra
  • * 1 lingurita zeama de lamaie
  • Pentru jeleul de rodie:
  • * 1 rodie
  • * 3 linguri zahar
  • * 1 lingurita agar agar

Mod de preparare

Preparare macarons:

Faina de migdale se amesteca cu zaharul pudra si se cern de 2-3 ori printr-o sita deasa.

Faina de migdale am obtinand-o macinand migdalele intregi intr-o rasnita.

Intr-un bol de inox se mixeaza albusurile cu un praf de sare si zeama de lamaie pana se obtine o spuma tare.

Se adauga zaharul tos treptat mixand dupa fiecare adaugare aproximativ 2- 3 minute .

La sfarsit se adauga faina de migdale si zaharul pudra cernut amestacand cu o spatula de sus un jos.

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos, se leaga la un capat , iar la celalat se taie dupa cat doriti sa fie de mari.

Se pregateste o tava tapetata cu hartie de copt si se pun cerculete .

Se lasa tavile pe masa timp de 1 ora, apoi se coc in cuptorul electic la 130 grade timp de 15 minute .

Se lasa cateva minute sa se raceasca,apoi se scot cu grija de pe hartia de copt.

Peparare jeleu de rodie:

Rodia se taie in jumatate, se desface si scot toate boabele.

Boabele obtinute se pun apoi intr-un vas mai inalt si se paseaza bine cu blenderul vertical.

Se strecoara sucul obtinut.

Se amesteca sucul de rodie cu zaharul si punem vasul pe foc mic.

Se adauga agar-agarul si se mai lasa sa fiarba 2 minute,apoi se lasa sa se raceasca.

Se lipesc macaronsii doi cate doi cu jeleu de rodie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pariziene cu branza dulce

Pariziene cu branza dulce

Reteta de pariziene cu branza dulce. Pariziene cu branza dulce reteta simpla. Reteta de cornuri pariziene cu umplutura de...

Pariziene cu branza dulce
Chiftelute aperitiv

Chiftelute aperitiv

Reteta de chiftelute aperitiv. Chiftelute aperitiv reteta simpla. Reteta de chiftelute pentru platourile cu aperitive....

Chiftelute aperitiv
Prajitura cu nuci si ciocolata

Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci....

Prajitura cu nuci si ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise