autor:

Licuta Marin

» » Mancaruri cu peste

Macrou a la grec

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 iunie 2011

Ingrediente
4 macrouri, 5-6 catei de usturoi, 50-100 ml ulei, 200 ml vin alb, 200 ml suc de rosii, 2-3 rosii mici, 5-6 foi de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, sare, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare.
2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna uleiul peste el. Apoi usturoiul taiat marunt, rosiile taiate, se presara cimbru, se adauga foile de dafin, boabele de piper, vinul si la urma sucul de rosii.
3. Se da tava la cuptor pentru 45 minute. Se scoate din sfert in sfert de ora, se ia zeama din tava si se toarna usor cu lingura peste peste.
4. Cand se serveste se stropeste cu zeama de lamaie.
Se poate servi cu garnitura de orez, piure, etc. Noi am servit cu mamaliguta.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 32 %
219.99 lei
149.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii

  • Marga Dobre , 06 martie 2015

    multumesc pentru reteta, macroul e pestele meu preferat si as manca non stop numai peste

  • Chiritoiu Mariana , 18 ianuarie 2015

    e foarte bun si eu fac macrou cateodata la fel

  • Nastase Dumitrescu , 17 ianuarie 2015

    Maine...macrou a la grec va fi !

    • Maria Capraru , 13 octombrie 2014

      Si eu preper asemenea reteta de peste,este ff.bun cu mamaliguta.

    • Mihai Ignat , 12 octombrie 2014

      Excelent , asa il prepar si eu ..

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2012

      Foarte reusite macraourile mai ales in sos de rosii-felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 macrouri
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50-100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 rosii mici
  • 5-6 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • cimbru
  • sare
  • o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

47 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

24 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte reusite macraourile mai ales in sos de rosii-felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav cu sos la cuptor