autor:

Licuta Marin

» » Mancaruri cu peste

Macrou a la grec

Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 12 iunie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Licuta Marin (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 12 iunie 2011

Ingrediente
4 macrouri, 5-6 catei de usturoi, 50-100 ml ulei, 200 ml vin alb, 200 ml suc de rosii, 2-3 rosii mici, 5-6 foi de dafin, cateva boabe de piper, cimbru, sare, o lamaie

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare.
2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna uleiul peste el. Apoi usturoiul taiat marunt, rosiile taiate, se presara cimbru, se adauga foile de dafin, boabele de piper, vinul si la urma sucul de rosii.
3. Se da tava la cuptor pentru 45 minute. Se scoate din sfert in sfert de ora, se ia zeama din tava si se toarna usor cu lingura peste peste.
4. Cand se serveste se stropeste cu zeama de lamaie.
Se poate servi cu garnitura de orez, piure, etc. Noi am servit cu mamaliguta.
Pofta Buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la grec" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde

Frigarui de peste cu marinata de lamaie verde

1. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele pentru marinata.Se adauga pestele taiat cubulete,

8 voturi    8 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav pe varza la cuptor

Pastrav pe varza la cuptor

In vasul cu unt incins calim ceapa, ardeiul tocat marunt, adaugam rosiile apoi cele doua verze tocate

1 vot    2 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marga Dobre , 06 martie 2015

    multumesc pentru reteta, macroul e pestele meu preferat si as manca non stop numai peste

  • Fara foto

    Chiritoiu Mariana , 18 ianuarie 2015

    e foarte bun si eu fac macrou cateodata la fel

  • Fara foto

    Nastase Dumitrescu , 17 ianuarie 2015

    Maine...macrou a la grec va fi !

    • Fara foto

      Maria Capraru , 13 octombrie 2014

      Si eu preper asemenea reteta de peste,este ff.bun cu mamaliguta.

    • Fara foto

      Mihai Ignat , 12 octombrie 2014

      Excelent , asa il prepar si eu ..

    • kok miori

      kok miori (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2012

      Foarte reusite macraourile mai ales in sos de rosii-felicitari.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 4 macrouri
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50-100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 rosii mici
  • 5-6 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • cimbru
  • sare
  • o lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Licuta Marin
Pizza cu ton si sunca

Pizza cu ton si sunca

1. Drojdia se inmoaie in apa calduta apoi se toarna peste faina impreuna cu sarea, uleiul si margarina.

4 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Briose cu dulceata de mure

Briose cu dulceata de mure

1. Zaharul, iaurtul, ouale si uleiul se pun intr-un bol. Se omogenizeaza bine cu mixerul , dupa care

15 voturi    3 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pui Chinese

Pui Chinese

Se taie marunt usturoiul si se caleste putin in uleiul de masline. Pieptul de pui se taie suvite

22 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
kok miori

kok miori (Chef de cuisine)

Foarte reusite macraourile mai ales in sos de rosii-felicitari.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Fish finger (file de peste pane)