autor:

Cely Snijec

» » Mancaruri cu peste

Macrou la cuptor

Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cely Snijec (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 noiembrie 2009

Ingrediente
4 bucati macrou file, 1 kg ceapa alba, sare, pier, maghiran, rozmarin, enibahar, foi de dafin, o lamaie, 50 ml vin, 50 ml ulei, gogosar in otet pentru ornat

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

55 voturi

Mod de preparare


Pestele stropit cu zeama de lamaie, il prajesc usor pe ambele parti. Ceapa tocata pe robot o calesc in ulei si vin. Sa nu se rumeneasca. Condimentez. Asez un strat de ceapa in vasul de yena uns cu o lingura de ulei.Alternez cu un strat de peste si iar un strat de ceapa.Stropesc cu zeama de lamaie.Ornez cu fasii de gogosar si feliute de lamaie. Acopar cu folie de aluminiu si dau la cuptor pentru 30-40 minute. Servim cat e cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Macrou in folie la cuptor cu garnitura de legume

Macrou in folie la cuptor cu garnitura de legume

Se curata pestii si se spala bine. Se sterg cu un prosop curat de bucatarie. Se maseaza bine cu condimente

20 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
MACROU LA CUPTOR

MACROU LA CUPTOR

Macroul se curata de intestine,se taie capetele, marginea cozii,se spala bine,se zvanta si se sareaza.Se

34 voturi    4 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • murigneau

    murigneau (Chef de cuisine):

    Am taiat in bucati macroul si l-am asezat la tava cu ardei gras si rosii. Am adaugat condimentele printre care si cateva foi de dafin. L-am lasat la cuptor circa 40 de minute (vezi foto). A iesit splendid pastrandu-si gustul specific.

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Vochita Mititelu , 01 decembrie 2013

    am gatit e super1

  • anamaria

    anamaria (Chef de cuisine) , 26 februarie 2011

    asadar,e bun macroul! MACROU Valoare nutritionala Este cel mai bogat peste in acizi grasi de tip Omega 3, accesibil in multe magazine care comercializeza produse ocenice. Primeste nota maxima la capitolul nutritie. Potential toxic Este una dintre speciile „fericite”: nu este amenintat de poluare si de braconaj. Primeste 8 puncte din 10, nota care il recomanda pentru un consum fara probleme.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 12 mai 2010

    Am pregatit,e o bunatate .Felicitari !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 26 aprilie 2010

      Foarte hranitor si sanatos pestele tau.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 25 martie 2010

      Felicitari Cely, e o bunatate !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 ianuarie 2010

      Foarte gustos!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 ianuarie 2010

      Bun,bun,bun...

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 08 ianuarie 2010

      O bunatate,felicitari.

    • Fara foto

      ICE (Chef de cuisine) , 15 decembrie 2009

      Yamiiii, din cate vad iti place foarte mult pestele. Am vazut foarte multe retete cu peste. :)

    • Fara foto

      angy (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2009

      foarte bun macroul preparat in maniera aceasta,eu in general gatesc cu macrou proaspat.Iese f.gustos!reteta aceasta o recomand asa cum e prezentata dar si fara a praji pestele,doar uns cu ulei de masline.Spor la gatit!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

55 voturi

Ingrediente

  • 4 bucati macrou file
  • 1 kg ceapa alba
  • sare
  • pier
  • maghiran
  • rozmarin
  • enibahar
  • foi de dafin
  • o lamaie
  • 50 ml vin
  • 50 ml ulei
  • gogosar in otet pentru ornat

Raporteaza reteta

Retete
de Cely Snijec
Gaina umpluta

Gaina umpluta

Gaina se curata, se spala,se sterge, se maseza cu sare, piper, ierburi dupa placere(condimente),

65 voturi    6 comentarii
45 min
Fripturi
Somon delicios

Somon delicios

Se asaza somonul in tava pe un pat de sare,se stropeste cu lamaie si se acopera cu felii subtiri

27 voturi    16 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Se trece somonul printr-un sos din ulei si zeama de lamaie, se asaza intr-un vas de yena pe un pat

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

anamaria (Chef de cuisine)

asadar,e bun macroul! MACROU Valoare nutritionala Este cel mai bogat peste in acizi grasi de tip Omega 3, accesibil in multe magazine care comercializeza produse ocenice. Primeste nota maxima la capitolul nutritie. Potential toxic Este una dintre speciile „fericite”: nu este amenintat de poluare si de braconaj. Primeste 8 puncte din 10, nota care il recomanda pentru un consum fara probleme.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tarta cu ton si legume Tarta cu ton si legume

Pregatim intai legumele pentru umplutura. Taiem ardeii cuburi si ceapa si le calim in cele 2 linguri de ulei pana se inmoaie putin. Patrunjelul

1 vot    0 comentarii
1h 15 min
Aperitive
Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
File de peste cu rosii