Macrou

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 lingura chimion macinat
  • 1/4 cana iaurt simplu degresat
  • 1 lingura suc proaspat de lamâie
  • 2 lingurite ghimbir proaspat tocat
  • 1 catei de usturoi, curatat
  • 2 lingurite paprika
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne
  • 4 fileuri de macrou (circa 170 g fiecare),
  • cu piele, fiecare taiat transversal În doua
  • 1 lingura plus 2 lingurite ulei de masline
  • 2 cepe mari, taiate felii subtiri
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1 ardei gras rosu, mare, taiat betisoare

Mod de preparare

Într-o tigaita, se coace chimionulla foc mic,

2 minute sau pâna devine aromat. Se pune Într-un

robot de bucatarie impreuna cu iaurtul, sucul de

lamâie, ghimbirul, usturoiul, paprika, sarea,

cardamomul si ardeiul Cayenne; se paseaza.

Se asaza bucatile de macrou cu pielea in JOsintr-o

cratita putin adânca si se fac câteva taieturi În

diagonala. Peste peste se presara amestecul cu

iaurt. Se tine la frigider 2 ore sau peste noapte.

Cu circa 30 de minute inainte de a fi servit, se

scoate pestele din frigider. Într-o tigaie mare, se

incalzeste 1 lingura de ulei la foc potrivit. Se adauga

ceapa si zaharul; se prajesc, amestecând des, 20 de

minute sau pâna când se rumeneste ceapa. Se

adauga ardeiul gras si se prajesc 5 minute sau pâna

când ardeiul este crocant-fraged; se Iasa deoparte.

Între timp, se Încalzeste În prealabil cuptorul la

230°C. Se stropeste macroul cu restul de 2 lingurite

de ulei si se coace 12 minute sau pâna când

macroul este facut. Se serveste cu amestecul de

ceapa caramelizata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise