autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Macrou

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 23 aprilie 2009

Ingrediente
1 lingura chimion macinat, 1/4 cana iaurt simplu degresat, 1 lingura suc proaspat de lamâie, 2 lingurite ghimbir proaspat tocat, 1 catei de usturoi, curatat, 2 lingurite paprika, 1/2 lingurita sare, 1/4 lingurita cardamom macinat, 1/4 lingurita ardei Cayenne, 4 fileuri de macrou (circa 170 g fiecare),, cu piele, fiecare taiat transversal În doua, 1 lingura plus 2 lingurite ulei de masline, 2 cepe mari, taiate felii subtiri, 1 1/2 lingurita zahar, 1 ardei gras rosu, mare, taiat betisoare

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

Într-o tigaita, se coace chimionulla foc mic,
2 minute sau pâna devine aromat. Se pune Într-un
robot de bucatarie impreuna cu iaurtul, sucul de
lamâie, ghimbirul, usturoiul, paprika, sarea,
cardamomul si ardeiul Cayenne; se paseaza.
Se asaza bucatile de macrou cu pielea in JOsintr-o
cratita putin adânca si se fac câteva taieturi În
diagonala. Peste peste se presara amestecul cu
iaurt. Se tine la frigider 2 ore sau peste noapte.
Cu circa 30 de minute inainte de a fi servit, se
scoate pestele din frigider. Într-o tigaie mare, se
incalzeste 1 lingura de ulei la foc potrivit. Se adauga
ceapa si zaharul; se prajesc, amestecând des, 20 de
minute sau pâna când se rumeneste ceapa. Se
adauga ardeiul gras si se prajesc 5 minute sau pâna
când ardeiul este crocant-fraged; se Iasa deoparte.
Între timp, se Încalzeste În prealabil cuptorul la
230°C. Se stropeste macroul cu restul de 2 lingurite
de ulei si se coace 12 minute sau pâna când
macroul este facut. Se serveste cu amestecul de
ceapa caramelizata deasupra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
MACROU LA CUPTOR

MACROU LA CUPTOR

Intr-o tava unsa cu putin ulei de masline se aseaza pestele se condimenteaza,se toarna apa si vinul

13 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Macrou prajit

Macrou prajit

Decongelam macroul, il spalam si-l uscam in prosop de hartie.Stoarcem zeama de lamaie peste peste

3 voturi    2 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 lingura chimion macinat
  • 1/4 cana iaurt simplu degresat
  • 1 lingura suc proaspat de lamâie
  • 2 lingurite ghimbir proaspat tocat
  • 1 catei de usturoi
  • curatat
  • 2 lingurite paprika
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 lingurita cardamom macinat
  • 1/4 lingurita ardei Cayenne
  • 4 fileuri de macrou (circa 170 g fiecare),
  • cu piele
  • fiecare taiat transversal În doua
  • 1 lingura plus 2 lingurite ulei de masline
  • 2 cepe mari
  • taiate felii subtiri
  • 1 1/2 lingurita zahar
  • 1 ardei gras rosu
  • mare
  • taiat betisoare

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor