Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Carnea de miel o portionam, curatam ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Ingrediente

  • pentru curry
  • 750 g carne miel
  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe verzi maruntite
  • 2 rosii mari( 4 rosii mici)
  • 400 ml lapte cocos
  • sare
  • pentru pasta picanta
  • 8 ardei mici rosii iuti( uscati)
  • 2 cm ghimbir
  • 6 catei usturoi
  • 1 lingurita paprika
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 1 frunza dafin
  • 1 baton scortisoara
  • 5 cuisoare
  • chimen seminte
  • pentru chutney
  • 2 mere verzi
  • 1 ceapa verde
  • 1 leg menta verde
  • 1 cm ghimbir razuit
  • 100 g zahar
  • zeama de la o lamaie
  • sare

Mod de preparare

Carnea de miel o portionam, curatam ceapa, usturoiul si ghimbirul.

Toate ingredientele de la pasta picanta, le punem intr-un blender si mixam pina se face o pasta. Daca vi se pare ca este prea groasa, adaugam putin ulei sau apa.

Punem uleiul de masline la incalzit, intr-o tigaie si adaugam ceapa tocata. O tragem la tigaie, pana capata o culoare spre galbui.

Adaugam pasta picanta, amestecam si lasam sa fiarba 10 minute, pana isi elibereaza toate aromele.

Adaugam apoi carnea de miel portionata si lasam sa fiarba cu o canita de apa, pana cand carnea este fiarta.

Adaugam rosiile taiate cuburi, sare si paprika.

Laptele de cocos, inainte de a-l desface, il agitam bine sa se amestece, apoi il punem peste carne si adaugam si o cana cu apa (aproximativ). Lasam sa dea cateva clocote la foc mic. Daca mai e cazul, asezonam.

Pregatim chutney-ul de mere cu menta. Tocam marunt menta si ceapa curatata. Merele le taiem cubulete mici, fara a indeparta coaja merelor.

Punem intr-un vas, merele, menta, zaharul( praf) ceapa si zeama de lamaie peste mere, sa nu se oxideze. Punem vasul pe foc si fierbem merele pina sunt gata. Daca trebuie, adaugam putina apa.

Cand toate sunt gata, putem monta Madras-ul pe farfurie, dupa imaginatie.

Daca aveti grija si micsorati putin cantitatea de ardei iute uscat, nu veti avea nici o problema sa aveti un curry reinventat in restaurantele englezesti.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Zmeurata de casa

Zmeurata de casa

Reteta de zmeurata de casa. Cum se face zmeurata de casa reteta de lichior de zmeura.

Zmeurata de casa
Paste cu vinete

Paste cu vinete

Reteta de paste cu vinete. Cum faci acasa paste cu vinete reteta simpla si delicioasa.

Paste cu vinete
Pandispan cu zmeura si mure

Pandispan cu zmeura si mure

Separam ouale.

Pandispan cu zmeura si mure