autor:

Gabriela Urucu

» » Sosuri

Maioneza

Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gabriela Urucu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 iulie 2008

Ingrediente
2 galbenusuri (crude), o lingurita otet, o lingurita mustar, zeama de la 1/2 lamaie, sare si piper dupa gust, cativa catei de usturoi optional, cimbru - optional, ulei cat cuprinde

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se pun intr-un bol ouale, otetul, zeama de lamaie, mustarul, se amesteca putin, apoi se incorporeaza uleiul. Se poate adauga mai mult ulei odata, fara grija ca se va taia.
Cand maioneza e gata se adauga sarea, piperul, cimbrul si usturoiul pisat. Va rezulta un sos cremos, delicios, subtire. Se poate renunta la cimbru si usturoi - gustul va fi la fel de incantator.
Maioneza obtinuta poate fi pastrata la temperatura camerei mai multe zile; cand veti vrea sa o folositi iar, doar amestecati putin si e gata de \'treaba\'!
Se poate folosi atat ca adaos pentru salata beof, ciuperci, telina, cat si ca dressing pentru mancarurile mai sofisticate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salata de morcov cu maioneza si usturoi

Salata de morcov cu maioneza si usturoi

Morcovii se dau pe razatoarea mica, evident dupa ce se curata de coaja. Se pune putina sare deasupra

11 voturi    6 comentarii
20 min
Salate de legume
Branza de vaci cu maioneza

Branza de vaci cu maioneza

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 33 %
299.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • Fara foto

    Sad , 12 iulie 2008

    Nu-mi place maioneza din comert,e mai buna facuta in casa.

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • 2 galbenusuri (crude)
  • o lingurita otet
  • o lingurita mustar
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare si piper dupa gust
  • cativa catei de usturoi optional
  • cimbru - optional
  • ulei cat cuprinde

Raporteaza reteta

Retete
de Gabriela Urucu
Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Supa de pui cu galuste - mancarea mea preferata

Se pun la fiert legumele curatate si puiul...se urmareste sa se ia spuma...in timpul fierului se

277 voturi    26 comentarii
1h
Supe de carne
Mancare de varza

Mancare de varza

Varza se toaca marunt, se adauga aproximativ 2 lingurite de sare si se freaca bine pana se inmoaie.Se

26 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fara foto

Sad

Nu-mi place maioneza din comert,e mai buna facuta in casa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Toping de Ciocolata