MAIONEZA

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
MAIONEZA

Ingrediente

  • 1 catrof nu prea mare fiert
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • sare dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 300ml ulei de orez

Mod de preparare

Se fierbe cartoful in putina apa cu sare,apoi se piseaza bine ca pentru piure,se lasa sa se raceasa foarte bine.Se ia un vas mai adanc,se pune cartoful zdrobit,oul intreg,galbenusul,mustarul si sare dupa gust.Cu ajutorul mixerul se face maioneza adaugand treptat uleuil.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.

Se spune ca aceasta maioneza este mai dietetica,intrucat nu necesita folosirea de ulei prea mult,iar cartoful si albusul din ou o fac sa nu fie prea gretoasa.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise