autor:

Varadi Silvia

» » Sosuri

MAIONEZA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
1 catrof nu prea mare fiert, 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, sare dupa gust, zeama de lamaie dupa gust, 300ml ulei de orez

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se fierbe cartoful in putina apa cu sare,apoi se piseaza bine ca pentru piure,se lasa sa se raceasa foarte bine.Se ia un vas mai adanc,se pune cartoful zdrobit,oul intreg,galbenusul,mustarul si sare dupa gust.Cu ajutorul mixerul se face maioneza adaugand treptat uleuil.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Se spune ca aceasta maioneza este mai dietetica,intrucat nu necesita folosirea de ulei prea mult,iar cartoful si albusul din ou o fac sa nu fie prea gretoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAIONEZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Branza de vaci cu maioneza

Branza de vaci cu maioneza

Din ouale fierte(galbenusurile) si un gabenus crud se face o maioneza cu ulei, mustar si se amesteca

2 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu brinza
Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Salata de praz cu stafide, mere si maioneza

Se spala prazul si se taie in rondele subtiri. Stafidele se pun la macerat in apa, vin alb demisec

0 voturi    0 comentarii
15 min
Salate reci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anamaria Ivascan , 02 februarie 2015

    inca nu am testat-o dar sunt curioasa si cred ca este mai dietetca

  • Fara foto

    Maria Deac , 17 decembrie 2014

    e foarte adevarat ...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Merita de incercat.Cred ca e mai usoara

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Bravo,daca poti sa o mananci facuta in casa,este si mai bine,dar eu merg pe varianta mea cu cea din comert,care mie personal nu imi face rau(cea germana la borcan).Cum mananc din cea facuta in casa,deja ficatul meu o ia razna.Felicitari,pentru modul de pregatire.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 catrof nu prea mare fiert
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • sare dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 300ml ulei de orez

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Merita de incercat.Cred ca e mai usoara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Aripi de pui cu sos de usturoi si morcovi