autor:

Varadi Silvia

» » Sosuri

MAIONEZA

Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Varadi Silvia (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 septembrie 2009

Ingrediente
1 catrof nu prea mare fiert, 1 ou intreg, 1 galbenus, 1 lingurita mustar, sare dupa gust, zeama de lamaie dupa gust, 300ml ulei de orez

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

12 voturi

Mod de preparare

Se fierbe cartoful in putina apa cu sare,apoi se piseaza bine ca pentru piure,se lasa sa se raceasa foarte bine.Se ia un vas mai adanc,se pune cartoful zdrobit,oul intreg,galbenusul,mustarul si sare dupa gust.Cu ajutorul mixerul se face maioneza adaugand treptat uleuil.Se adauga zeama de lamaie dupa gust.
Se spune ca aceasta maioneza este mai dietetica,intrucat nu necesita folosirea de ulei prea mult,iar cartoful si albusul din ou o fac sa nu fie prea gretoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "MAIONEZA" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Ciuperci cu maioneza

Ciuperci cu maioneza

Ciupercile se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare pt 10 sau 15 minute. Dupa

12 voturi    22 comentarii
30 min
Aperitive
Salata de telina cu maioneza din iaurt

Salata de telina cu maioneza din iaurt

Punem la fiert telina in apa cu sare. Cand este fiarta, furculita intra usor in ea. Dupa ce a fiert

2 voturi    4 comentarii
40 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Anamaria Ivascan , 02 februarie 2015

    inca nu am testat-o dar sunt curioasa si cred ca este mai dietetca

  • Fara foto

    Maria Deac , 17 decembrie 2014

    e foarte adevarat ...

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 august 2010

    Merita de incercat.Cred ca e mai usoara

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 09 septembrie 2009

      Bravo,daca poti sa o mananci facuta in casa,este si mai bine,dar eu merg pe varianta mea cu cea din comert,care mie personal nu imi face rau(cea germana la borcan).Cum mananc din cea facuta in casa,deja ficatul meu o ia razna.Felicitari,pentru modul de pregatire.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

30 min

12 voturi

Ingrediente

  • 1 catrof nu prea mare fiert
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita mustar
  • sare dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 300ml ulei de orez

Raporteaza reteta

Retete
de Varadi Silvia
CANNELLONI CU CARENE DE VITA

CANNELLONI CU CARENE DE VITA

Intr-o cratita se pune untul cu uleiul,se toaca ceapa marunt si se pune la calit cateva minute sa

4 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Paste si pizza
ALBINITA

ALBINITA

Foi:intr-o cratita se pune zaharul si se amesteca cu oul,apoi se pune la foc mic si se adauga laptele

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
CIORBA RADAUTEANA

CIORBA RADAUTEANA

Se spala puiul si se pune intr-o oala de 3l cu apa si se pune la foc,dupa ce se ia spuma se adauga

32 voturi    8 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

Cely Snijec (Chef de cuisine)

Merita de incercat.Cred ca e mai usoara

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pesto de patrunjel Pesto de patrunjel

Patrunjelul se taie mai marunt si impreuna cu oregano taiat marunt, sare si uleiul de masline se dau la blender pana se obtine o pasta. Se

0 voturi    0 comentarii
15 min
Conserve si muraturi
Suc de rosii cu ardei kapia rosu Suc de rosii cu ardei kapia rosu

Rosiile bine spalate se taie feliute si se indeparteaza petele, cotoarele, oprind numai partea sanatoasa si coapta, apoi se dau prin

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Manzat glazurat cu miere si morcovi copti