autor:

Doina  Varga

» » Sosuri

Maioneza dietetica cu cartofi

Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Doina Varga (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 ianuarie 2010

Ingrediente
1 cartof fiert in coaja (puteti folosi un cartof fiert intreg in orice supa sau pentru salata boeuf), zeama de la o jumatate de lamaie, 4-5 linguri de iaurt sau smantana slaba 12%, 1 galbenus de ou, 4 linguri de ulei (de masline), 2-3 linguri de mustar

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

11 voturi

Mod de preparare

Zdrobiti cartoful fiert cu furculita si puneti-l intr-o cana de blender, impreuna cu mustarul, galbenusul, uleiul si zeama de lamaie. Mixati 10-15 secunde, apoi adaugati iaurtul sau smantana slaba. Mixati inca 5-10 secunde si maioneza este gata.
Puteti sa preparati aceasta maioneza si fara blender, traditional, cu un tel sub forma de para sau chiar cu lingura de lemn. Aceasta maioneaza este dietetica, nu creeaza probleme digestive si poate fi folosita cu toata increderea la orice preparat cu maioneza.
Eu am folosit maioneza dietetica cu cartofi la salata de boeuf, salata orientala, salata de cruditati, salata cu piept de pui, limba rasol si cartofi fierti in coaja cu usturoi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza dietetica cu cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Salsa

Salsa

Amestecati bine. Asezonati si puneti la frigider acoperit.

0 voturi    0 comentarii
5 min
Sosuri
Salsa verde

Salsa verde

Intr-un recipient inalt punem toate ingredientele si cu ajutorul unui mixer, mixam totul pana cand

12 voturi    0 comentarii
20 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 7 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2013

    Imi place

  • Fara foto

    Proca Constanta , 21 noiembrie 2013

    Imi place

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 06 mai 2010

    E super aceasta reteta !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2010

      Asa da Doina , bravo !!!! Asta imi place mai mult decat cea cu faina...... Asa fac si eu !

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2010

      reteta este ok, am salvat-o,numai ca nu prea este dietetica.oricum felicitari.

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      Imi place,si eu folosesc maioneza din cartof fiert.Dar eu pun oul cu albus cu tot.

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 29 ianuarie 2010

      FOARTE ORIGINALA MAIONEZA DVS

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

10 min

11 voturi

Ingrediente

  • 1 cartof fiert in coaja (puteti folosi un cartof fiert intreg in orice supa sau pentru salata boeuf)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 4-5 linguri de iaurt sau smantana slaba 12%
  • 1 galbenus de ou
  • 4 linguri de ulei (de masline)
  • 2-3 linguri de mustar

Raporteaza reteta

Retete
de Doina Varga
Praz umplut

Praz umplut

Se taie prazul, pana la frunze , in bucati lungi de 6-8 cm desfacandu-se in tubulete de cate 2 straturi.

41 voturi    8 comentarii
1h 25 min
Retete vegetariene
Gratar special de pui

Gratar special de pui

1. Se taie pieptul de pui in lung in sase fasii, se condimenteaza, se bate putin. 2. Se toaca pulpele

32 voturi    7 comentarii
45 min
Fripturi
Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Prajitura rapida (simpla) cu mere fara aluat

Intr-o tava puneti 1/2 pachet margarina (100g), turnati 1/2 din Compozitia 1, puneti merele stoarse,

128 voturi    20 comentarii
40 min
Prajituri

constanta proca (Chef de cuisine)

Imi place

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mujedei de usturoi