autor:

iulia787

» » Sosuri

Maioneza (pentru conservat mai multe zile)

Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
3 galbenusuri, o lingurita mustar, o lingurita "Secretul Gustului", o lingurita otet, suc de lamaie dupa gust, 450 ml ulei de floarea soarelui. Este nevoie de un termometru gradat pentru bucatarie

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o lingura de apa fierbinte se dizolva "Secretul Gustului", se adauga o lingurita de otet si doua linguri de suc de lamaie. Se pun pe foc 400 ml ulei si se incalzeste pana la aproximativ 60 - 70 grade Celsius. Galbenusurile se amesteca cu mustarul si se toarna cate putin ulei rece (apoximativ 50 ml), pana incepe sa se lege. Se adauga o lingura din compozitia cu suc de lamaie si incepem sa turnam cu lingura uleiul fierbinte. Fara grija! Nu se va intampla nimic rau. Astfel eliminam eventualele bacterii (salmonela). Se termina de turnat uleiul si compozitia cu suc de lamaie si se potriveste dupa propriul gustust de sare si acreala. Se poate conserva la frigider pana la 2 saptamani (dupa ce s-a racit, in prealabil).
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza (pentru conservat mai multe zile)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Pesto de leurda

Pesto de leurda

Desi sosul e relativ usor de preparat, frunzele de leurda s-au dovedit putin mai incapatanate la

4 voturi    4 comentarii
30 min
Sosuri
Vitel cu sos de usturoi si lamaie

Vitel cu sos de usturoi si lamaie

1. Se incalzeste cuptorul la 190°C.Se infasoara usturoiul in folie de aluminiu si se coace 45 minute,

0 voturi    2 comentarii
1h
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • o lingurita mustar
  • o lingurita "Secretul Gustului"
  • o lingurita otet
  • suc de lamaie dupa gust
  • 450 ml ulei de floarea soarelui. Este nevoie de un termometru gradat pentru bucatarie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Pui cu sos garam masala Pui cu sos garam masala

Portionam puiul si il uscam cu servetele absorbante, apoi il prajim il uleiul de masline pana se rumeneste putin. Adaugam apoi ceapa

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Sos de fasole si porumb Sos de fasole si porumb

Se amesteca intr-un robot de bucatarie trei sferturi din cantitatea de fasole si porumb, pana se formeaza o pasta. Apoi se rastoarna

2 voturi    3 comentarii
20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sos de rosii cu ceapa