autor:

iulia787

» » Sosuri

Maioneza (pentru conservat mai multe zile)

Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: iulia787 (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 09 februarie 2013

Ingrediente
3 galbenusuri, o lingurita mustar, o lingurita "Secretul Gustului", o lingurita otet, suc de lamaie dupa gust, 450 ml ulei de floarea soarelui. Este nevoie de un termometru gradat pentru bucatarie

Dificultate: Redusa Timp: 10 min

0 voturi

Mod de preparare

Intr-o lingura de apa fierbinte se dizolva "Secretul Gustului", se adauga o lingurita de otet si doua linguri de suc de lamaie. Se pun pe foc 400 ml ulei si se incalzeste pana la aproximativ 60 - 70 grade Celsius. Galbenusurile se amesteca cu mustarul si se toarna cate putin ulei rece (apoximativ 50 ml), pana incepe sa se lege. Se adauga o lingura din compozitia cu suc de lamaie si incepem sa turnam cu lingura uleiul fierbinte. Fara grija! Nu se va intampla nimic rau. Astfel eliminam eventualele bacterii (salmonela). Se termina de turnat uleiul si compozitia cu suc de lamaie si se potriveste dupa propriul gustust de sare si acreala. Se poate conserva la frigider pana la 2 saptamani (dupa ce s-a racit, in prealabil).
Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza (pentru conservat mai multe zile)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Sosuri
Sos de Hrean

Sos de Hrean

Intro craticioara punem grasimea la incins, adaugam faina, calim usor pana la culoare aurie, stingem

7 voturi    8 comentarii
15 min
Sosuri
Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Sos de usturoi pentru cotlete de porc

Usturoiul se zdobeste sau se toaca marunt cat sa dea aroma, (daca il pisati va incepe sa usture si

3 voturi    2 comentarii
15 min
Sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

10 min

0 voturi

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • o lingurita mustar
  • o lingurita "Secretul Gustului"
  • o lingurita otet
  • suc de lamaie dupa gust
  • 450 ml ulei de floarea soarelui. Este nevoie de un termometru gradat pentru bucatarie

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Sosuri

Sos rosu usturoiat Sos rosu usturoiat

Coacem ardeii, ii presaram cu sare si ii lasam un pic sa se racoreasca. Coacem si rosiile. Curatam usturoiul, apoi curatam ardeii de

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Bucate la borcan
Dulceata de ardei iute rosu Dulceata de ardei iute rosu

Ardeii iuti se spala si se taie marunt. Ardeii kapia (sau gogosari) se spala, se curata de seminte si cotoare si se macina sau se dau

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Sos de stafide brune