Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova

Ingrediente

  • 400 gr malai
  • 400 gr. dovleac
  • 100 gr faina
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • 1 litru lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare

Mod de preparare

Se opareste malaiul cu laptele fiert in clocot si se amesteca pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi se lasa la racit. Se desface drojdia in putina apa calda cu o lingura de zahar si se toarna penste compozitia din malai.

Se adauga ouale, untul, uleiul, faina si sarea. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele.

Se taie dovleacul cubulete, se amesteca cu zaharul si se lasa cateva minute pana ce zaharul este absorbit; apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei si se caleste pana se inmoaie putin, fara sa se zdrobeasca.

Se tapeteaza o tava, se toarna compozitia de malai si se pun deasupra cubuletele de dovleac.

Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.

Mod de servire

Se serveste fierbinte, in farfurii adanci, cu smantana deasupra.

Secretul bucatarului

Compozitia care se pune in tava trebuie sa aiba consistenta unei smantani.

Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. Reteta veche “Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute

Incearca o reteta usoara de briose pufoase cu aroma de vanilie si ciocolata. Acest desert simplu si rapid se prepara in doar...

Briose pufoase cu vanilie si ciocolata – reteta usoara, gata in 30 de minute
Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi

Descopera reteta traditionala pentru cartofi taranesti si invata cum sa prepari acest fel de mancare delicios si simplu. Afla...

Cartofi taranesti reteta traditionala. Cum sa gatesti cartofi taranesti deliciosi
Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata

Incearca reteta noastra savuroasa de ceafa de porc la tigaie, gatita cu ceapa rosie usor sotata, rosii cherry dulci si...

Ceafa de porc la tigaie cu ceapa rosie, rosii cherry si rozmarin – reteta simpla si aromata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise