autor:

Gustos_Ro

» » Aperitive

Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 05 septembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 05 septembrie 2014

Ingrediente
400 gr malai, 400 gr. dovleac, 100 gr faina, 100 ml smantana, 2 oua, 1 litru lapte, 100 gr unt, 2 linguri ulei, 25 gr drojdie, 5 linguri zahar, 1/2 lingurita sare

Dificultate: Medie Timp: 50 min

3 voturi

Mod de preparare

Se opareste malaiul cu laptele fiert in clocot si se amesteca pana ce malaiul absoarbe tot laptele si apoi se lasa la racit. Se desface drojdia in putina apa calda cu o lingura de zahar si se toarna penste compozitia din malai.



Se adauga ouale, untul, uleiul, faina si sarea. Se amesteca bine pana se incorporeaza toate ingredientele.



Se taie dovleacul cubulete, se amesteca cu zaharul si se lasa cateva minute pana ce zaharul este absorbit; apoi se pune intr-o cratita cu putin ulei si se caleste pana se inmoaie putin, fara sa se zdrobeasca.



Se tapeteaza o tava, se toarna compozitia de malai si se pun deasupra cubuletele de dovleac.



Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc potrivit, timp de 30 de minute.



Mod de servire

Se serveste fierbinte, in farfurii adanci, cu smantana deasupra.



Secretul bucatarului

Compozitia care se pune in tava trebuie sa aiba consistenta unei smantani.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner. Reteta veche “Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova” era folosita in satele din Moldova la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Malai cu dovleac la cuptor, ca in Moldova" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Salata asortata cu sos iutar

Salata asortata cu sos iutar

Se curata si se fierb cartofii si morcovii, se taie apoi si se amesteca cu ceapa rosie (tocata rondele),

3 voturi    2 comentarii
30 min
Aperitive
RULOU CU SALATA DE CRUDITATI

RULOU CU SALATA DE CRUDITATI

Se dau pe razatoare legumele iar marul se curata de coaja si se taie marunt cu cutitul ,dat pe razatoare

8 voturi    3 comentarii
30 min
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

3 voturi

Ingrediente

  • 400 gr malai
  • 400 gr. dovleac
  • 100 gr faina
  • 100 ml smantana
  • 2 oua
  • 1 litru lapte
  • 100 gr unt
  • 2 linguri ulei
  • 25 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Cum se fierbe porumbul Cum se fierbe porumbul

Cand doriti sa fierbeti porumbul congelat,il introduceti direct in apa fiarta sau il fierbeti la aburi,astfel isi ca pastra culoarea

9 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive
Sufleu de conopida