autor:

Fara foto

» » Budinci

Malva Pudding

Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: IUNIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 septembrie 2010

Ingrediente
Aluat: 150 g. zahăr, 1 ou, 1 lingură de gem de caise, 120 g. făină, 1 linguriţă de praf de copt, sare, 15 g. unt, 1 linguriţă de vin alb, 250 ml. lapte., , Sos: 250 ml. frişcă lichidă, 180 g. unt, 150 g. zahăr, 125 ml. apă fierbinte piure de zmeură pentru decor.

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amestecă oul cu zahărul şi gemul. Făina, praful de copt şi sarea se omogenizează. Untul se topeşte şi se amestecă pe rând cu vinul. Se cerne amestecul de făină în cel cu oul dulce; după omogenizare, se adaugă amestecul de unt şi laptele. Aşezate în forme de tarte, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coc la cuptor 45- 60 min., la 200’.



Pentru sos se amesteca frisca lichidă cu zahărul şi untul lichid, apoi se adaugă încet apa amestecând continuu.



Sosul se toarnă peste budinca încă fierbinte. Se serveşte rece, decorată cu zmeură piure.
Daca ti-a placut reteta noastra "Malva Pudding" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Budinci
Gris imbibat

Gris imbibat

Ouale,zaharul si apa se bat f.bine,sa se ingroase compozitia f.tare;compozitia,cade de pe tel,dar

13 voturi    20 comentarii
1h 30 min
Budinci
Cataif - varianta mea

Cataif - varianta mea

Alegem o forma de copt termorezistenta si o ungem bine cu unt. Desfacem intai pachetul cu taitei

4 voturi    2 comentarii
1h
Budinci

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 150 g. zahăr
  • 1 ou
  • 1 lingură de gem de caise
  • 120 g. făină
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • sare
  • 15 g. unt
  • 1 linguriţă de vin alb
  • 250 ml. lapte.
  • Sos: 250 ml. frişcă lichidă
  • 180 g. unt
  • 150 g. zahăr
  • 125 ml. apă fierbinte piure de zmeură pentru decor.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Budinci

Budinca de paste cu ton salata si branza Budinca de paste cu ton salata si branza

Se fierb pastele in multa apa cu sare pana sant aproape moi-al dente.Se stropesc cu 2-3 linguri de ulei de masline ca sa nu se lipeasca

4 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Budinci
Crema de lamaie Crema de lamaie

Economica, sănătoasă și ușor de facut. Cea mai buna crema este cea făcută în casă. Se poate folosi pentru prajituri, rulade

2 voturi    0 comentarii
20 min
Budinci
Halaweh gamardin-Budinca de caise uscate-specifica Ramadanului