autor:

Gustos_Ro

» » Retete de post

Mamaliga bucovineana, de cartofi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2014

Ingrediente
250 g faina de malai, 250 g cartofi, 1 lingurita de sare, 1 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare; dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute) se paseaza si se sareaza dupa gust.



Peste cartofii fierti se pune malai Gold Maya, se presara putina sare si se adauga apa, incetul cu incetul, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase.



Se aseaza cratita pe foc, amestecand tot timpul.



Cand compozitia incepe sa fiarba (clocoteste), ca mamaliga obisnuita, se da la foc mic, semiacoperita, aproximativ 10-15 minute.

Optional: Se poate face si mamaliga cu branza, adaugand branza sarata la finalul prepararii.



Mod de servire



Se serveste ca mamaliga obisnuita, cu slaninuta, ceapa sparta si branza sarata.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche “Mamaliga bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga bucovineana, de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ardei prajiti in sos de rosii

Ardei prajiti in sos de rosii

---Ardei ai prajim pe ambele parti in ulei incins dupa care ai asezam pe un platou ,ai presaram cu

15 voturi    5 comentarii
30 min
Retete de post
Mamaliga `a la Ruxi``

Mamaliga `a la Ruxi``

Se pune apa intr-un ceaun mic (pentru 4 persoane). Punem un praf de sare si un praf de malai, apoi

1 vot    0 comentarii
20 min
Retete de post

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250 g faina de malai
  • 250 g cartofi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Mancare de legume la Crock Pot Mancare de legume la Crock Pot

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul, ceapa, usturoiul si ardeii ii taiem marunt. Adaugam

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Aperitive cu carne
Ardei umpluti-reteta de post Ardei umpluti-reteta de post

Se pregatesc ardeii, se taie cotoarele si se scot semintele, se clatesc si se pun pe chiuveta la scurs. Se curata prazul, se toaca

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Prajitura dietetica cu mere si capsuni