autor:

Gustos_Ro

» » Retete de post

Mamaliga bucovineana, de cartofi

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 16 iulie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 16 iulie 2014

Ingrediente
250 g faina de malai, 250 g cartofi, 1 lingurita de sare, 1 l apa

Dificultate: Redusa Timp: 1h

1 vot

Mod de preparare

Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare; dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute) se paseaza si se sareaza dupa gust.



Peste cartofii fierti se pune malai Gold Maya, se presara putina sare si se adauga apa, incetul cu incetul, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase.



Se aseaza cratita pe foc, amestecand tot timpul.



Cand compozitia incepe sa fiarba (clocoteste), ca mamaliga obisnuita, se da la foc mic, semiacoperita, aproximativ 10-15 minute.

Optional: Se poate face si mamaliga cu branza, adaugand branza sarata la finalul prepararii.



Mod de servire



Se serveste ca mamaliga obisnuita, cu slaninuta, ceapa sparta si branza sarata.



Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.



Reteta veche “Mamaliga bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga bucovineana, de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Retete de post
Ciuperci cu sos

Ciuperci cu sos

Calesc ceapa, adaug ciupercile feliate. Las 10 minute sa se caleasca impreuna, adaug o ceasca de

9 voturi    10 comentarii
40 min
Retete de post
Ciuperci cu mamaliguta

Ciuperci cu mamaliguta

Ceapa, ardeii si rosiile se taie felii subtiri. Uleiul se pune la incalzit si se adauga legumele

16 voturi    10 comentarii
1h 15 min
Retete de post

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

1 vot

Ingrediente

  • 250 g faina de malai
  • 250 g cartofi
  • 1 lingurita de sare
  • 1 l apa

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

7 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

10 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Retete de post

Bolognez vegan Bolognez vegan

Intai pregatim lintea-o clatim si o fierbem aparte aproximativ jumatate de ora -ea trebuie sa fie al dente. Intr-o cratita lata, dar

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf cu sos de ciuperci (de post) Pilaf cu sos de ciuperci (de post)

Pentru perioada Postului va propun pilaf cu sos de ciuperci si salata de varza alba si rosie. Este o mancare de Post, satioasa si sanatoasa. Mod

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Delicii de post de la bloggeri
Gogosi pufoase cu mere