Se curata cartofii si se pun la fiert cu putina sare; dupa ce s-au fiert (in aproximativ 30 minute) se paseaza si se sareaza dupa gust.
Peste cartofii fierti se pune malai Gold Maya, se presara putina sare si se adauga apa, incetul cu incetul, amestecand mereu pentru a nu se forma cocoloase.
Se aseaza cratita pe foc, amestecand tot timpul.
Cand compozitia incepe sa fiarba (clocoteste), ca mamaliga obisnuita, se da la foc mic, semiacoperita, aproximativ 10-15 minute.
Optional: Se poate face si mamaliga cu branza, adaugand branza sarata la finalul prepararii.
Mod de servire
Se serveste ca mamaliga obisnuita, cu slaninuta, ceapa sparta si branza sarata.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya si Heinner.
Reteta veche “Mamaliga bucovineana” era folosita in satele din Bucovina la finalul secolului 19. Reteta a fost preparata de Gelu-Marian Jilavu, Food Manager in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Fursecuri piersici umplute cu crema, fragede si aromate, reteta clasica de casa. Delicioase, colorate si perfecte pentru...
Fursecuri piersici umplute cu crema - reteta clasica, simpla si delicioasa
Descopera cum sa prepari salata de pui cu ciuperci si maioneza, o reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie....
Salata de pui cu ciuperci si maioneza. Reteta usoara si gustoasa, perfecta pentru orice ocazie
Negresa cu gem si nuci – cea mai simpla si delicioasa reteta, perfecta pentru o prajitura umeda si aromata. Fara oua, unt...
Negresa cu gem si nuci - cea mai simpla si delicioasa reteta
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii