autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga dezvelita

Autor: nela (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 01 februarie 2013

Ingrediente
200 g malai, 400 ml apa, 1 lingurita rasa de sare, 200 g carnati grosi afumati, 250 g carne de porc cu grasime, 200 g kaiser, 300 g branza de oi (burduf sau telemea)

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

13 voturi

Mod de preparare

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie.
Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.
Dupa ce s-a inchegat, o rastorn intr-un vas de sticla rezistent la foc. Eu am acest vas dreptunghiular. Intind cu lingura de lemn mamaliga ca sa aiba o grosime uiforma.
Am acopetit cu branza intr-un strat uniform.
Intr-o tigaie prajesc carnea. Cand carnea mai are putin si se face complet, pun carnatul si kaiserul.
Am rasturnat peste branza si am mai bagat 10 min in cuptorul incins.
A iesit extrem de buna.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga dezvelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Tocanita de inimi si pipote de pasare

Tocanita de inimi si pipote de pasare

Se spala pipotele si inimile de pui si se pun intr-o tigaie la prajit in putin ulei. Dupa cca 5 min,

30 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de mazare cu gaturi de curcan

Mancarica de mazare cu gaturi de curcan

Gaturile de curcan se spala bine apoi se taie in bucati de marime medie.Se caleste ceapa in ulei

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Nita Corlaciu , 16 decembrie 2013

    dorele i se spune taci si-nghite la mancarea ta lasa varza ca baloneaza

  • Fara foto

    Nela Diaconescu , 16 decembrie 2013

    dorele i se spune taci si-nghite la mancarea ta lasa varza ca baloneaza

  • Fara foto

    Dorel Stef , 15 decembrie 2013

    mai lipseste varza murata !!!!

    • Fara foto

      Grigore Niculae Si Paula , 15 decembrie 2013

      ispititoare

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ce pofta mi s-a facut!!!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 04 februarie 2013

      Ce reteta buna

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 03 februarie 2013

      Ce bunatate , yumi,yumi . *****

    • Florenta Dinu

      Florenta Dinu (Chef de cuisine) , 02 februarie 2013

      Delicioasa ! ! !

    • Dan65

      Dan65 (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

      Foarte apetisanta si imbietoare.Ma insciu si eu la o portie dubla.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

13 voturi

Ingrediente

  • 200 g malai
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita rasa de sare
  • 200 g carnati grosi afumati
  • 250 g carne de porc cu grasime
  • 200 g kaiser
  • 300 g branza de oi (burduf sau telemea)

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Fursecuri cu ghimbir

Fursecuri cu ghimbir

Am folosit faina 650, Clever, unt de masa Clever, zahar tos Margaritar, bicarbonat si zahar pudra

7 voturi    7 comentarii
2h 45 min
Dulciuri diverse

valentina ionita (Chef de cuisine)

Ce pofta mi s-a facut!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Pulpe la cuptor cu usturoi Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in vas de yena, alaturi rosiile cubulete,

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Stufat de vita Stufat de vita

Se taie carnea in cuburi mici (cca 2 cm) si se rumeneste in margarina si cca. 2 linguri de ulei de masline. Adaugam boiaua si chimionul,

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Rulada din pulpe superioare de pui cu mazare