Mamaliga italiana

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Mamaliga italiana

Ingrediente

  • 400 ml. apa
  • o lingutita rasa de sare
  • o lingura mare de ulei floarea soarelui
  • 200 grame malai
  • 100 grame telemea de vaci LaDorna
  • 100 grame carnati de bere Caroli
  • 100 grame piept afumat Fox
  • 2 oua de prepelita
  • muraturi: gogosar si conopida in otet.
  • Excelent cu salata din varza murata!!

Mod de preparare

Se taie in cubulete mici telemeaua, carnatii afumati si pieptul de porc afumat.

Carnatii si pieptul se pun la prajit intr-o tigaie cu lingura de ulei.

Se pun la fiert intr-un ceaun apa, sarea, uleiul si 2 linguri mari de malai. Se amesteca repede pentru a desface eventualele cocoloase. Adaugam malaiul pana se obtine o mamaliga mai moale. Se adauga in ea carnatii si pieptul prajit (cu tot cu uleiul din tigaie daca va place mai gras). Eu nu am pus grasimea lasata, pentru ca nu-mi place prea gras. Se amesteca. Se lasa maxim 3 minute la fiert in contunuare. Daca puneti si grasimea din tigaie, mamaliga se va praji in aceata etapa. Dupa 3 minute se pun in ceaun si cubuletele de telemea. Se amesteca cu lingura de lemn. Neaparat telemea deoarece nu se deformeaza in amestec. Daca puneti cascaval, el se topeste si se intande cand este taiata mamaliga (ca in reclama despre batoanele Lions). Daca puneti branza framantata de oaie, de burduf, este foarte gustoasa dar ea se topeste pur si simplu in mamaliga si nu se mai observa cu ochiul ci doar la gust. Daca mamaliga este prea moale, se mai pune putin malai, pentru ca ea sa devina vartoasa, sa se poata rasturna si sa pastreze forma ceaunului. Se rastoarna in farfurie si se lasa la racorit. Este o mamaliga mozaicata in taietura. Mirosul din bucatarie este pe masura gustului.

Din cele 2 oua de prepelita se fac ochiuri in apa. Unul l-am facut simplu in apa iar pe cel de al doilea l-am facut in apa in care am pus si putin oregano. El a iesit cu albusul mai galbui.

Mamaliga astfel preparata o pregatesc si la micul dejun cand am timp dimineata, dar si pentru cina, pentru 2 persoane. Este atat de gustoasa ca nu mai ramane nimic in farfuria mare. Abia am reusit sa fac o fotografie cu ultima bucatica.

Acest fel de mancare se mananca cu muraturi. Foarte buna este cu varza murata.

Ii spun mamaliga italiana, deaoarece sub denumirea asta am gasit-o, cred ca acum 20 de ani, intr-un calendar cu foi, de perete, in care erau retete culinare.

Este o reteta simpla, care miroase de iti "lasa gura apa" si impreuna cu un pahar de vin rosu, este "WOW"!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise