autor:

nela

» » Mancaruri cu carne

Mamaliga italiana

Autor: nela (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nela (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 11 februarie 2013

Ingrediente
400 ml. apa, o lingutita rasa de sare, o lingura mare de ulei floarea soarelui, 200 grame malai, 100 grame telemea de vaci LaDorna, 100 grame carnati de bere Caroli, 100 grame piept afumat Fox, 2 oua de prepelita, muraturi: gogosar si conopida in otet., Excelent cu salata din varza murata!!

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

11 voturi

Mod de preparare

Se taie in cubulete mici telemeaua, carnatii afumati si pieptul de porc afumat.
Carnatii si pieptul se pun la prajit intr-o tigaie cu lingura de ulei.
Se pun la fiert intr-un ceaun apa, sarea, uleiul si 2 linguri mari de malai. Se amesteca repede pentru a desface eventualele cocoloase. Adaugam malaiul pana se obtine o mamaliga mai moale. Se adauga in ea carnatii si pieptul prajit (cu tot cu uleiul din tigaie daca va place mai gras). Eu nu am pus grasimea lasata, pentru ca nu-mi place prea gras. Se amesteca. Se lasa maxim 3 minute la fiert in contunuare. Daca puneti si grasimea din tigaie, mamaliga se va praji in aceata etapa. Dupa 3 minute se pun in ceaun si cubuletele de telemea. Se amesteca cu lingura de lemn. Neaparat telemea deoarece nu se deformeaza in amestec. Daca puneti cascaval, el se topeste si se intande cand este taiata mamaliga (ca in reclama despre batoanele Lions). Daca puneti branza framantata de oaie, de burduf, este foarte gustoasa dar ea se topeste pur si simplu in mamaliga si nu se mai observa cu ochiul ci doar la gust. Daca mamaliga este prea moale, se mai pune putin malai, pentru ca ea sa devina vartoasa, sa se poata rasturna si sa pastreze forma ceaunului. Se rastoarna in farfurie si se lasa la racorit. Este o mamaliga mozaicata in taietura. Mirosul din bucatarie este pe masura gustului.
Din cele 2 oua de prepelita se fac ochiuri in apa. Unul l-am facut simplu in apa iar pe cel de al doilea l-am facut in apa in care am pus si putin oregano. El a iesit cu albusul mai galbui.
Mamaliga astfel preparata o pregatesc si la micul dejun cand am timp dimineata, dar si pentru cina, pentru 2 persoane. Este atat de gustoasa ca nu mai ramane nimic in farfuria mare. Abia am reusit sa fac o fotografie cu ultima bucatica.
Acest fel de mancare se mananca cu muraturi. Foarte buna este cu varza murata.
Ii spun mamaliga italiana, deaoarece sub denumirea asta am gasit-o, cred ca acum 20 de ani, intr-un calendar cu foi, de perete, in care erau retete culinare.
Este o reteta simpla, care miroase de iti "lasa gura apa" si impreuna cu un pahar de vin rosu, este "WOW"!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga italiana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpe la cuptor cu usturoi

Pulpele spalate, uscate,condimentate cu sare, piper si amestecul de ierburi, se pun in tava sau in

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Un altfel de musaca

Un altfel de musaca

Cantitatile sunt in functie de marimea tavii pentru chec. Ceapa se taie marunt si se caleste intr-o

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Super bun...

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Multumesc. Aceasta reteta am postat-o la indemnul prietenelor mele care au incercat-o si au ramas surprinse de gustul pur molvovenesc al mamaligei si m-au incurajat sa o postez chiar daca am pus si "mamaliga dezvelita"

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 11 februarie 2013

    Intradevar "o reteta simpla" dar deosebit de gustoasa ! *****

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

11 voturi

Ingrediente

  • 400 ml. apa
  • o lingutita rasa de sare
  • o lingura mare de ulei floarea soarelui
  • 200 grame malai
  • 100 grame telemea de vaci LaDorna
  • 100 grame carnati de bere Caroli
  • 100 grame piept afumat Fox
  • 2 oua de prepelita
  • muraturi: gogosar si conopida in otet.
  • Excelent cu salata din varza murata!!

Raporteaza reteta

Retete
de nela
Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Tort cu cremă de cacao si dulceaţă de gutui

Se separă albuşurile de gălbenuşuri, si se bat cu 8 linguri de zahăr. Se consideră terminată

8 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Torturi
Salată de legume fierte şi piept de curcan

Salată de legume fierte şi piept de curcan

Se taie în cubuleţe cartofii, morcovul şi pieptul de curcan, care sunt deja gata fierte şi răcite.

7 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Salate reci
Mamaliga dezvelita

Mamaliga dezvelita

Pun pe foc un ceaun cu apa rece, sarea si malaiul in ploaie. Amestec continuu ca sa nu faca cocoloase.

13 voturi    9 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

valentina ionita (Chef de cuisine)

Super bun...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Mancare de cartofi cu kaizer Mancare de cartofi cu kaizer

Se taie kaizerul feliute se pune intr-o tigaie cu putin ulei si se prajeste, dupa ce s-a facut, se scoate din tigaie si se adauga ceapa

1 vot    0 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta Tocanita din inimii si pipote de pui cu mamaliguta

Punem la fiert inimile cu pipotele în apa rece, având grijă să luăm spuma ce se formează în momentul fierberii.

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Sarmalute de manzat in frunze diferite