autor:

Fara foto

» » Aperitive

Mamaliga prajita cu slaninuta si ciuperci

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): sare, , 40 g unt, , 250 g malai, , 50 g bacon, , 2 cepe mici (arpagic), , 2 catei de usturoi, , 1 crenguta rozmarin (circa 20 cm), , 300 g ciuperci proaspete, , 4 linguri ulei de masline, , piper macinat, , 100 g smantana, , parmezan (sau cascaval ras).

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

3 voturi

Mod de preparare

Se pun la fiert, intr-o oala, 1,2 l de apa cu o lingurita de sare si 10 g unt. Cand incepe sa clocoteasca apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarna malaiul in ploaie si se fierbe mamaliga, incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge o tava cu 10 g unt, se toarna mamaliga in tava, se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se taie baconul cubulete, iar ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se toaca acele de rozmarin, se curata ciupercile si se taie bucati potrivite.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita mai inalta si se prajesc, pe rand, baconul, ceapa, usturoiul si rozmarinul, amestecand intruna. Se adauga apoi ciupercile, se prajesc si ele putin si se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute in zeama lor. Se sareaza, se pipereaza. Se incorporeaza smantana, se dau in clocot si se pun deoparte.
Se pune mamaliga intreaga intr-o tigaie mare si se prajeste in unt, la foc iute, intai pe-o parte (pana se rumeneste) si pe urma pe cealalta, adaugandu-se inca putin unt si miscand din timp in timp tigaia ca sa nu se prinda. Se incalzesc din nou ciupercile, se toarna peste mamaliga, se presara peste ele parmezanul ras si se serveste mamaliga imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga prajita cu slaninuta si ciuperci" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu carne
Cabanos invelit(imbracat)

Cabanos invelit(imbracat)

Cabanosul se taie( cresteaza) la capete in 6 in forma de stea apoi se caleste putin in ulei.Se lasa

6 voturi    5 comentarii
1h
Aperitive cu carne
Ravioli de casa

Ravioli de casa

Incep prin a toca ceapa, pe care o pun la calit pana devine sticloasa, adaug boia si carnea tocata

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

3 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): sare
  • 40 g unt
  • 250 g malai
  • 50 g bacon
  • 2 cepe mici (arpagic)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 crenguta rozmarin (circa 20 cm)
  • 300 g ciuperci proaspete
  • 4 linguri ulei de masline
  • piper macinat
  • 100 g smantana
  • parmezan (sau cascaval ras).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu carne

Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval Crenvursti la cuptor cu smantana si cascaval

Crenvurstii se cresteaza pe o latura, dar nu pana la capete, apoi se pun pe un grilaj si se dau 5 minute la cuptorul incalzit la 180

2 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Placinta cu mozzarella si ardei Placinta cu mozzarella si ardei

Dupa ce aluatul s-a dezghetat complet, intinzi una din foile de aluat pe masa de lucru si o transferi in tava tapetata cu hartie de

1 vot    0 comentarii
1h 50 min
Aperitive
Rulouri de pui cu unt, patrunjel si lamaie, cu garnitura de trandafirasi de cartofi prajiti ( Irezistibil !!!)