Se pun la fiert, intr-o oala, 1,2 l de apa cu o lingurita de sare si 10 g unt. Cand incepe sa clocoteasca apa, se trage oala pe marginea plitei, se toarna malaiul in ploaie si se fierbe mamaliga, incet, circa 15-20 de minute, amestecand intruna. Se unge o tava cu 10 g unt, se toarna mamaliga in tava, se netezeste la suprafata si se lasa sa se raceasca.
Se taie baconul cubulete, iar ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Se toaca acele de rozmarin, se curata ciupercile si se taie bucati potrivite.
Se-ncinge uleiul intr-o cratita mai inalta si se prajesc, pe rand, baconul, ceapa, usturoiul si rozmarinul, amestecand intruna. Se adauga apoi ciupercile, se prajesc si ele putin si se dunstuiesc, cu capac, aproximativ 3 minute in zeama lor. Se sareaza, se pipereaza. Se incorporeaza smantana, se dau in clocot si se pun deoparte.
Se pune mamaliga intreaga intr-o tigaie mare si se prajeste in unt, la foc iute, intai pe-o parte (pana se rumeneste) si pe urma pe cealalta, adaugandu-se inca putin unt si miscand din timp in timp tigaia ca sa nu se prinda. Se incalzesc din nou ciupercile, se toarna peste mamaliga, se presara peste ele parmezanul ras si se serveste mamaliga imediat.
Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparatCarnea se curata de pielite si se toaca la robotul de bucatarie.
Chiftelute din carne de miel cu cartofi, rucola si sos de iaurt cu mentaReteta de salata de primavara cu oua. Salata de primavara cu oua, spanac tanar, salata creata si loboda. Retete de salate....
Salata de primavara cu ouaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii