autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Ingrediente
600 g faina de malai, 100 g gris, 1 lingura unt, 3 l apa, sare, 250 g cas de oaie, 200 ml smantana, 150 g kaizer, 150 g carnat de casa, 100 g slanina afumata

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

16 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.

Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.

Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim.

Adaugam dupa cele 20 de minute untul si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.

Ungem un vas de Yenna cu unt si punem un strat cu mamaliga .Radem casul , apoi adaugam al doilea rand de mamaliga. Peste el presaram mezelurile prajite impreuna cu putina grasime.

Acoperim cu al treilea strat de mamaliga peste care radem pe razatoarea cu gauri mici cas de oaie.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, vasul de Yenna pentru aproximativ o ora pina capata o culoare aramie si face casul o crusta.

Mamaliguta se serveste alaturi cu smantana.

Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Ciulama de pui cu  ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat

13 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Tocanita din ficat de pasare

Tocanita din ficat de pasare

Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil

19 voturi    17 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii

  • Lucia Tania , 06 octombrie 2013

    15-20 de min este suficient daca sta la cuptor..

  • Mariana Manole , 05 octombrie 2013

    Buna idee! Este un deliciuuuu....

  • Limor Josefsohn Binshtok , 21 iulie 2013

    15-20 de min este suficient daca sta la cuptor..

    • Sylvie G'sell , 20 iulie 2013

      15-20 de min este suficient daca sta la cuptor..

    • Ediana Aldea , 20 iulie 2013

      mama ce bun trebuie sa fie - incerc see you prima ocazie.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 11 iunie 2012

      Interesanta si apetisanta ideea!! Sigur o sa fac aceasta minunata reteta! Arata foarte bine, poze deosebite!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Arata ft bine,asa pe straturi,o idee ft buna!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Zici ca este o prajitura asa de bine arata.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Delicios si foarte apetisant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Tare bine mai arata...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      foarte gustos

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Ce frumos arata,foarte buna.*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      F.buna!Aici,nu fac;mi-e dor,de asa ceva.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Intr-adevar...tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

16 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina de malai
  • 100 g gris
  • 1 lingura unt
  • 3 l apa
  • sare
  • 250 g cas de oaie
  • 200 ml smantana
  • 150 g kaizer
  • 150 g carnat de casa
  • 100 g slanina afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

234 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mimi (Chef de cuisine)

Interesanta si apetisanta ideea!! Sigur o sa fac aceasta minunata reteta! Arata foarte bine, poze deosebite!!!

Retete

din Mancaruri cu carne

Pui cu ciuperci si sos de piper verde Pui cu ciuperci si sos de piper verde

Se taie pulpele de pui in bucati nu prea mari. Ceapa se taie marunt. Ciupercile se spala si se taie felii. Intr-o cratita antiaderenta

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi Rata la ceaun cu paine pe vatra si chipsuri din cartofi

Se portioneaza carnea si se pune intr-un ceaun de tuci,eu am un ceaun foarte mare,asa cam de 30 kg. pe care il folosesc la multe feluri

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Fripturi
Musaca cu carne si paste fainoase