autor:

Sidy

» » Mancaruri cu carne

Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 08 iulie 2010

Ingrediente
600 g faina de malai, 100 g gris, 1 lingura unt, 3 l apa, sare, 250 g cas de oaie, 200 ml smantana, 150 g kaizer, 150 g carnat de casa, 100 g slanina afumata

Dificultate: Medie Timp: 1h 40 min

15 voturi

Mod de preparare

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita de sare.

Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie amestecand mereu sa nu se faca cocoloase.

Se lasa mamaliga sa fiarba la foc mic , cam 20 minute , invartind in ea din cand in cand.

Carnatul, slanina si kaizerul le taiem marunt si le prajim.

Adaugam dupa cele 20 de minute untul si grisul in ploaie , invartim si lasam sa mai fiarba 10 minute, dupa care mamaliga este gata.

Ungem un vas de Yenna cu unt si punem un strat cu mamaliga .Radem casul , apoi adaugam al doilea rand de mamaliga. Peste el presaram mezelurile prajite impreuna cu putina grasime.

Acoperim cu al treilea strat de mamaliga peste care radem pe razatoarea cu gauri mici cas de oaie.

Dam la cuptorul dinainte incalzit, vasul de Yenna pentru aproximativ o ora pina capata o culoare aramie si face casul o crusta.

Mamaliguta se serveste alaturi cu smantana.

Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Cartofi Dauphinoise cu pui si ciuperci

Curatam cartofii, morcovul, ii spalam, ii taiem cuburi potrivit de mari si ii punem la fiert 15 minute,

24 voturi    23 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Piept de pui in sos de rosii cu masline

Piept de pui in sos de rosii cu masline

Pieptul de pui se taie felii subtiri , se aseaza intr-o tava , se stropeste cu cateva picaturi de

14 voturi    26 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Lucia Tania , 06 octombrie 2013

    15-20 de min este suficient daca sta la cuptor..

  • Fara foto

    Mariana Manole , 05 octombrie 2013

    Buna idee! Este un deliciuuuu....

  • Fara foto

    Limor Josefsohn Binshtok , 21 iulie 2013

    15-20 de min este suficient daca sta la cuptor..

    • Fara foto

      Sylvie G'sell , 20 iulie 2013

      15-20 de min este suficient daca sta la cuptor..

    • Fara foto

      Ediana Aldea , 20 iulie 2013

      mama ce bun trebuie sa fie - incerc see you prima ocazie.

    • mimi

      mimi (Chef de cuisine) , 11 iunie 2012

      Interesanta si apetisanta ideea!! Sigur o sa fac aceasta minunata reteta! Arata foarte bine, poze deosebite!!!

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 16 iulie 2010

      Arata ft bine,asa pe straturi,o idee ft buna!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Zici ca este o prajitura asa de bine arata.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 10 iulie 2010

      Delicios si foarte apetisant!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Tare bine mai arata...

    • vio

      vio (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      foarte gustos

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 09 iulie 2010

      Ce frumos arata,foarte buna.*****

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      F.buna!Aici,nu fac;mi-e dor,de asa ceva.

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Cred ca este o bunatate !

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 08 iulie 2010

      Intr-adevar...tare gustoasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 40 min

15 voturi

Ingrediente

  • 600 g faina de malai
  • 100 g gris
  • 1 lingura unt
  • 3 l apa
  • sare
  • 250 g cas de oaie
  • 200 ml smantana
  • 150 g kaizer
  • 150 g carnat de casa
  • 100 g slanina afumata

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

mimi (Chef de cuisine)

Interesanta si apetisanta ideea!! Sigur o sa fac aceasta minunata reteta! Arata foarte bine, poze deosebite!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Pui cu tomate -duo