Se curata brozbele de coaja si se rad pe razatoarea de mere.
Se calesc impreuna cu putina ceapa.
Peste brozbele rase se adauga apoi un ciolan crud sau carne de porc si se caleste impreuna pana se inmoaie carnea.
Se presara cu faina ca la ciuspais, adaugandu-se in mancare dupa gust putin piper macinat si se mai lasa pe foc aproximativ 10 minute.
Secretul bucatarului:
Pentru o culoare placuta a mancarii si avand in vedere ca napii se gasesc mai greu, in prepararea ”Mancarii de brozbe” se poate folosi sfecla rosie in loc de napi; mancarea va avea o culoare foarte ”apetisanta” insa va pastra gustul dulceag ca si in cazul in care ar fi fost folositi napi.
Mod de servire:
In mancarea gata preparata, cand este servita se mai poate adauga smantana, pentru un gust dulce-acrisor.
Reteta face parte din a doua editie a programului de educatie culinara “Descopera traditiile culinare romanesti!” derulat de agentia de relatii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Gold Maya.
Reteta veche din Banat “Mancare de brozbe” este folosita in comuna Brebu Nou, Judetul Caras-Severin (Banat). Reteta banateana a fost obtinuta cu sprijinul Prof. Dr. Mircea Rusnac (www.istoriabanatului.wordpress.com) si a fost preparata de Dan-Silviu Boerescu a.k.a. Bucatarescu, in cadrul Campaniei ”Descopera traditiile culinare romanesti!”.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii