Ingrediente
1 pulpa de curcan dezosata, 3 dovlecei, 3 cepe mici, 100 ml vin alb, 1 lingurita cimbru, 2 foi de dafin, 2 catei de usturoi, 2-3 linguri ulei de masline, o cana suc de rosii, sare, piper macinat
Dificultate: Medie | Timp: 2h 50 min
1 vot
Mod de preparare
Punem ulei la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si apoi o scoatem din tigaie pe o farfurie.
In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata marunt si cei doi catei de usturoi (taiati in jumatate) timp de 2-3 min dupa care adaugam si dovlecii taiati rondele groase de circa 2-3 cm.Adaugam putina apa(o ceasca) si lasam la foc pana cand bucatile de dovlecei sunt facute dupa care adaugam si carnea impreuna cu sucul de rosii si vinul.
Adaugam si cimbrul,foile de dafin si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Lasam sa dea in cateva clocote si apoi luam de pe foc si asezonam cu patrunjel(este de preferat verde insa eu nu am avut decat uscat).
Servim calda!