autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de fasole (2 feluri)

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
, 1/2 kg fasole boabe,, 2 morcovi,, 1 patrunjel,, 1 pastarnac, 1 ceapa,, 1 legatura de patrunjel frunze,, putin cimbru,, 4-5 linguri de ulei,, piper, delicat, (sare), 1 pahar bulion 

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare




Dupa ce se spala,fasolea se pune intr-un vas peste care turnam apa cit sa acopere fasolea. Dupa primul clocot se stoarce apa si adaugam radacinile de legume spalate,cimbru si turnam apa, cca 2,5 litri, sau dupa preferinta. Adaugam putina sare si ceapa taiata marunt si lasam sa fiarba. Dupa ce s-a fiert scoatem legumele si citeva linguri de fasole(3-4) pe care le punem deoparte. Strecuram fasolea lasind doar o mica cantitate de zeama necesara la batutul fasolei,iar restul de zeama impreuna cu legumele taiate marunt,cimbru si cele 4 linguri de fasole le punem intr-o alta cratita sa fiarba putin.Se mai poate adauga daca este nevoie putina apa calduta. Cind clocoteste se adauga citeva paste fainoase apoi 1 pahar de bulion ,putin piper,dupa gust supco,2 linguri de ulei,iar dupa citeva clocote se taie frunzele de patrunjel verde. Se ia de pe foc si se serveste ca felul 1,iar ca felul 2 fasolea batuta peste care se poate pune putin ulei si se serveste cu diverse muraturi.



Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole (2 feluri)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu ciuperci

Pilaf de orez cu ciuperci

Se prepara intr-o oala circa 1,5 -2 l supa din legume ( eu am pus legume de la borcan ) si se mentine

0 voturi    1 comentariu
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cartofiori mici in sos de branza

Cartofiori mici in sos de branza

Cartofii se fierb in apa cu sare cateva minute - cei congelati trebuie numai clatiti in apa fierbinte. Se

8 voturi    1 comentariu
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.(pentru cea batuta)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Nu-i cam greu pentru stomac sa mananci si felul 1 si felul 2 fasole uscata? Ideea e buna.

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe,
  • 2 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1 pastarnac, 1 ceapa,
  • 1 legatura de patrunjel frunze,
  • putin cimbru,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • piper, delicat
  • (sare)
  • 1 pahar bulion 

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Sote de mazare cu sos alb