autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de fasole (2 feluri)

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
, 1/2 kg fasole boabe,, 2 morcovi,, 1 patrunjel,, 1 pastarnac, 1 ceapa,, 1 legatura de patrunjel frunze,, putin cimbru,, 4-5 linguri de ulei,, piper, delicat, (sare), 1 pahar bulion 

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare




Dupa ce se spala,fasolea se pune intr-un vas peste care turnam apa cit sa acopere fasolea. Dupa primul clocot se stoarce apa si adaugam radacinile de legume spalate,cimbru si turnam apa, cca 2,5 litri, sau dupa preferinta. Adaugam putina sare si ceapa taiata marunt si lasam sa fiarba. Dupa ce s-a fiert scoatem legumele si citeva linguri de fasole(3-4) pe care le punem deoparte. Strecuram fasolea lasind doar o mica cantitate de zeama necesara la batutul fasolei,iar restul de zeama impreuna cu legumele taiate marunt,cimbru si cele 4 linguri de fasole le punem intr-o alta cratita sa fiarba putin.Se mai poate adauga daca este nevoie putina apa calduta. Cind clocoteste se adauga citeva paste fainoase apoi 1 pahar de bulion ,putin piper,dupa gust supco,2 linguri de ulei,iar dupa citeva clocote se taie frunzele de patrunjel verde. Se ia de pe foc si se serveste ca felul 1,iar ca felul 2 fasolea batuta peste care se poate pune putin ulei si se serveste cu diverse muraturi.



Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole (2 feluri)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pilaf de orez cu legume

Pilaf de orez cu legume

Se spala si se curata de coaja toate legumele. Se taie cit mai marunt ceapa. Se taie in cubulete

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Legume cu pui si sos alb la cuptor

Legume cu pui si sos alb la cuptor

Legumele taiate bucati potrivite (chiar e bine daca sunt mai mari) se pun in tava de cuptor. Stropiti

0 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.(pentru cea batuta)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Nu-i cam greu pentru stomac sa mananci si felul 1 si felul 2 fasole uscata? Ideea e buna.

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe,
  • 2 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1 pastarnac, 1 ceapa,
  • 1 legatura de patrunjel frunze,
  • putin cimbru,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • piper, delicat
  • (sare)
  • 1 pahar bulion 

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Crochete coapte de bostan Crochete coapte de bostan

Bostanul eu il curat de coaja, il tai in bucati potrivite si ii il fierb in supa pana se inmoaie. Ceapa o prajesc in ulei pana devine

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aperitive
Pui chinezesc cu paste si castane Pui chinezesc cu paste si castane

Taiem pieptul de pui spalat bine in fasii lunguiete. Punem bucatile rezultate intr-un castron impreuna cu sosul de soia, coniacul,

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Ratatouille la cuptor (dietetic)