autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de fasole (2 feluri)

Autor: petrica (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 01 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: petrica (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 01 martie 2010

Ingrediente
, 1/2 kg fasole boabe,, 2 morcovi,, 1 patrunjel,, 1 pastarnac, 1 ceapa,, 1 legatura de patrunjel frunze,, putin cimbru,, 4-5 linguri de ulei,, piper, delicat, (sare), 1 pahar bulion 

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare




Dupa ce se spala,fasolea se pune intr-un vas peste care turnam apa cit sa acopere fasolea. Dupa primul clocot se stoarce apa si adaugam radacinile de legume spalate,cimbru si turnam apa, cca 2,5 litri, sau dupa preferinta. Adaugam putina sare si ceapa taiata marunt si lasam sa fiarba. Dupa ce s-a fiert scoatem legumele si citeva linguri de fasole(3-4) pe care le punem deoparte. Strecuram fasolea lasind doar o mica cantitate de zeama necesara la batutul fasolei,iar restul de zeama impreuna cu legumele taiate marunt,cimbru si cele 4 linguri de fasole le punem intr-o alta cratita sa fiarba putin.Se mai poate adauga daca este nevoie putina apa calduta. Cind clocoteste se adauga citeva paste fainoase apoi 1 pahar de bulion ,putin piper,dupa gust supco,2 linguri de ulei,iar dupa citeva clocote se taie frunzele de patrunjel verde. Se ia de pe foc si se serveste ca felul 1,iar ca felul 2 fasolea batuta peste care se poate pune putin ulei si se serveste cu diverse muraturi.



Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de fasole (2 feluri)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Conopida gustoasa

Conopida gustoasa

In boluri diferite, se rade telemeaua si cascavalul. Se pregateste un amestec din : ouale batue,

46 voturi    9 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Pui rasol cu țușpais de dovlecei

Acum este sezonul dovleceilor si sunt foarte gustosi in tot felul de combinatii: friganele, ghiveci,

4 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Cred ca este o bunatate !

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010

    Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.(pentru cea batuta)

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 02 martie 2010

    Nu-i cam greu pentru stomac sa mananci si felul 1 si felul 2 fasole uscata? Ideea e buna.

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • 1/2 kg fasole boabe,
  • 2 morcovi,
  • 1 patrunjel,
  • 1 pastarnac, 1 ceapa,
  • 1 legatura de patrunjel frunze,
  • putin cimbru,
  • 4-5 linguri de ulei,
  • piper, delicat
  • (sare)
  • 1 pahar bulion 

Raporteaza reteta

constanta proca (Chef de cuisine)

Cred ca este o bunatate !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ficatei de pui cu mazare Ficatei de pui cu mazare

Se spala ficateii si se taie in cuburi. Se incinge uleiul intr-o cratita mica. Se soteaza ficateii in uleiul incins, iar dupa ce se

0 voturi    0 comentarii
35 min
Mancaruri cu carne
Chiftele din dovlecel si ton Chiftele din dovlecel si ton

Curatam dovleceii de coaja, taiem pe jumatate si punem la fiert cu putina sare ( 25 minute). Ii scoatem intr-o strecuratoare unde cu

23 voturi    18 comentarii
1h
Aperitive
Orez la cuptor cu ceapa