autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de legume la cuptor cu orez

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Ingrediente
150 gr pastai verzi congelate, 150 gr pastai galbene congeltate, 2 cepe, 300 gr rosii in suc propriu, 1 morcov, 1 punga legume congelate(continea conopida, varza de bruxelles, bucatele de ardei, mazare), sare, piper, 3 linguri ulei, 4-5 linguri orez, 1 lingurita marar uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Legumele congelate le lasam la decongelat.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem rondele dar cu un dispozitiv zimtat.
Rosiile le dam in blender pana devin pasta.
Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa.
Adaugam rosiile si lasam sa dea cateva clocote.
Pastaile decongelate le taiem bucati potrivite daca sunt intregi.
In tigaie mai punem morcovul, legumele decongelate si acoperim cu apa.
Cand incep sa fiarba condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si mararul uscat.
Spalam orezul si ii dam drumul in mancare.
Lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi rasturnam totul intr-un vas yena.

Acoperim cu capacul sau, il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana toate legume sunt bine patrunse si zeama a scazut sufiecient.
Obtinem o mancare de post foarte buna sau poate fi folosita ca si garnitura langa o bucatica de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume la cuptor cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume

Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume

Aceasta este o mancare traditionala, specifica Iordaniei si Palestinei, dar in ultimul timp o gasim

24 voturi    0 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei umpluti cu carne

Dovlecei umpluti cu carne

Intr-un vas, se amesteca carnea, parmezanul, ouale, pesmetul, busuiocul tocat, nucsoara, sare si

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2014

    Ma bucur ca iti place Marieta. Multumesc.

  • Fara foto

    Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2014

    Imi place cred ca este buna,am sa incerc.

Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 150 gr pastai verzi congelate
  • 150 gr pastai galbene congeltate
  • 2 cepe
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1 morcov
  • 1 punga legume congelate(continea conopida
  • varza de bruxelles
  • bucatele de ardei
  • mazare)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 4-5 linguri orez
  • 1 lingurita marar uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

7 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Ma bucur ca iti place Marieta. Multumesc.

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Frittata cu vinete Frittata cu vinete

Se sfarama fideaua si se presara in tava in care s-a pus hartie de copt, (are rol de a trage surplusul de lichid). Se adauga un rand

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Tarta rustica cu blat aromat din gris Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul;

0 voturi    0 comentarii
45 min
Aperitive
Ardei umpluti de post