autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancare de legume la cuptor cu orez

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 23 iunie 2013

Ingrediente
150 gr pastai verzi congelate, 150 gr pastai galbene congeltate, 2 cepe, 300 gr rosii in suc propriu, 1 morcov, 1 punga legume congelate(continea conopida, varza de bruxelles, bucatele de ardei, mazare), sare, piper, 3 linguri ulei, 4-5 linguri orez, 1 lingurita marar uscat

Dificultate: Medie Timp: 1h 50 min

8 voturi

Mod de preparare

Legumele congelate le lasam la decongelat.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem rondele dar cu un dispozitiv zimtat.
Rosiile le dam in blender pana devin pasta.
Intr-o tigaie incingem uleiul si inabusim ceapa.
Adaugam rosiile si lasam sa dea cateva clocote.
Pastaile decongelate le taiem bucati potrivite daca sunt intregi.
In tigaie mai punem morcovul, legumele decongelate si acoperim cu apa.
Cand incep sa fiarba condimentam cu sare si piper dupa gust, punem si mararul uscat.
Spalam orezul si ii dam drumul in mancare.
Lasam sa fiarba cam 5 minute, apoi rasturnam totul intr-un vas yena.

Acoperim cu capacul sau, il introducem in cuptor.
Aprindem cuptorul si lasam preparatul acolo pana toate legume sunt bine patrunse si zeama a scazut sufiecient.
Obtinem o mancare de post foarte buna sau poate fi folosita ca si garnitura langa o bucatica de carne.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de legume la cuptor cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume

Maqlube-mancare arabeasca cu orez si legume

Aceasta este o mancare traditionala, specifica Iordaniei si Palestinei, dar in ultimul timp o gasim

25 voturi    2 comentarii
2h 45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Ardei umpluti cu legume

Ardei umpluti cu legume

Tocam ceapa si apoi o calim, adaugam morcovul ras fin si apoi orezul. Ciupercile tocate marunt se

0 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 17 martie 2018

    Ma bucur ca va place, doamna Dumitra!

  • Fara foto

    Dumitra , 16 martie 2018

    Interesant,o sa fac si eu!

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 06 octombrie 2014

    Ma bucur ca iti place Marieta. Multumesc.

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 04 octombrie 2014

      Imi place cred ca este buna,am sa incerc.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 50 min

8 voturi

Ingrediente

  • 150 gr pastai verzi congelate
  • 150 gr pastai galbene congeltate
  • 2 cepe
  • 300 gr rosii in suc propriu
  • 1 morcov
  • 1 punga legume congelate(continea conopida
  • varza de bruxelles
  • bucatele de ardei
  • mazare)
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei
  • 4-5 linguri orez
  • 1 lingurita marar uscat

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

4 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

8 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Ma bucur ca va place, doamna Dumitra!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Iahnie de fasole rosie cu afumatura