autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Humus reţetă cu vinete si sos tomat

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Ingrediente
2 vinete medii, 250 gr de humus prefiert, 250 gr rosii in suc propriu, 1 ceapa mare, 4 catei de usturoi, 2-3 linguri ulei de masline, sare/piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele,se curata de coaja,se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs 10 minute. Intre timp se curata si se taie ceapa marunt si usturoiul pisat. Humus-ul se scoate din conserva, se clateste cu un pic de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.



Se iau vinetele si se taie dupa preferinta rondele sau cuburi, indeajuns de potrivite pentru a nu se sfarama, dupa care se calesc in ulei pana capata o culoare aurie, se scot si se aseaza pe un servet de hartie.



Intr-o alta cratita se pune uleiul de masline la incins apoi se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute dupa care se adauga humus-ul si se mai lasa inca 5 minute.



Se adauga apoi rosiile in suc propriu,de preferat daca sunt deja taiate in conserva, se amesteca si apoi se adauga vinetele, sare si piper dupa gust.Compozitia are o consistenta scazuta,fara prea mult sos si fara sa adaugati apa.



Se serveste cu ceapa verde,ridichii si rosii.

Vinetele se pot lasa cu coaja dar dau un gust usor amarui.



Promit sa revin cu o fotografie.Aceasta mancare este specifica Siriei si Libanului si se numeste Mnazali.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă cu vinete si sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Aardappelkroketten-Crochete de cartofi

Aceste crochete sunt foarte populare aici in Belgia,de altfel precum cartofii prajiti(frites),sunt

8 voturi    8 comentarii
2h 15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Gogosari in sos de bulion si mustar:)

Gogosari in sos de bulion si mustar:)

-Se spala gogosarii,se curata de cotoare si seminte,se taie in felii si se pun pe chiuveta la scurs.

8 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2012

    mhmhmhmh... deja simt gustul... trebuie sa fac si eu mancarica asta :-) merci de reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      O bunatate !

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Eu de cate ori o prepar nu ma mai satur, imi place sa o mananc cu lipie arabeasca...merge papata si rece!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      In mod sigur este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 250 gr de humus prefiert
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare/piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Lucia (Chef de cuisine)

mhmhmhmh... deja simt gustul... trebuie sa fac si eu mancarica asta :-) merci de reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Se coc ardeii pe o plita, se curata de coaja, se scot samburii si cotorul in asa fel incat sa ne ramana cat mai intreg ardeiul. Cotorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Sarmale in dovleac Sarmale in dovleac

La dovleac aveti ceva de muncit si va trebuie ceva muschi, avand in vedere ca dovleacul este destul de greu...asa ca am cerut ajutorul

0 voturi    0 comentarii
3h 20 min
Mancaruri cu carne
Shakshuka cu vinete