Humus reţetă cu vinete si sos tomat
Se spala vinetele,se curata de coaja,se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs 10 minute. Intre timp se curata si se taie ceapa marunt si usturoiul pisat. Humus-ul se scoate din conserva, se clateste cu un pic de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Se iau vinetele si se taie dupa preferinta rondele sau cuburi, indeajuns de potrivite pentru a nu se sfarama, dupa care se calesc in ulei pana capata o culoare aurie, se scot si se aseaza pe un servet de hartie.
Intr-o alta cratita se pune uleiul de masline la incins apoi se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute dupa care se adauga humus-ul si se mai lasa inca 5 minute.
Se adauga apoi rosiile in suc propriu,de preferat daca sunt deja taiate in conserva, se amesteca si apoi se adauga vinetele, sare si piper dupa gust.Compozitia are o consistenta scazuta,fara prea mult sos si fara sa adaugati apa.
Se serveste cu ceapa verde,ridichii si rosii.
Vinetele se pot lasa cu coaja dar dau un gust usor amarui.
Promit sa revin cu o fotografie.Aceasta mancare este specifica Siriei si Libanului si se numeste Mnazali.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii