Humus reţetă cu vinete si sos tomat

Humus reţetă cu vinete si sos tomat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 250 gr de humus prefiert
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare/piper dupa gust

Mod de preparare

Se spala vinetele,se curata de coaja,se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs 10 minute. Intre timp se curata si se taie ceapa marunt si usturoiul pisat. Humus-ul se scoate din conserva, se clateste cu un pic de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.

Se iau vinetele si se taie dupa preferinta rondele sau cuburi, indeajuns de potrivite pentru a nu se sfarama, dupa care se calesc in ulei pana capata o culoare aurie, se scot si se aseaza pe un servet de hartie.

Intr-o alta cratita se pune uleiul de masline la incins apoi se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute dupa care se adauga humus-ul si se mai lasa inca 5 minute.

Se adauga apoi rosiile in suc propriu,de preferat daca sunt deja taiate in conserva, se amesteca si apoi se adauga vinetele, sare si piper dupa gust.Compozitia are o consistenta scazuta,fara prea mult sos si fara sa adaugati apa.

Se serveste cu ceapa verde,ridichii si rosii.

Vinetele se pot lasa cu coaja dar dau un gust usor amarui.

Promit sa revin cu o fotografie.Aceasta mancare este specifica Siriei si Libanului si se numeste Mnazali.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise