autor:

Dana Saila( Salwa Nabhani)

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Humus reţetă cu vinete si sos tomat

Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Egipt


    Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine)   
Specific:  

Egipt


Reteta postata pe: 12 septembrie 2009

Ingrediente
2 vinete medii, 250 gr de humus prefiert, 250 gr rosii in suc propriu, 1 ceapa mare, 4 catei de usturoi, 2-3 linguri ulei de masline, sare/piper dupa gust

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Se spala vinetele,se curata de coaja,se dau cu un praf de sare si se lasa la scurs 10 minute. Intre timp se curata si se taie ceapa marunt si usturoiul pisat. Humus-ul se scoate din conserva, se clateste cu un pic de apa rece si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.



Se iau vinetele si se taie dupa preferinta rondele sau cuburi, indeajuns de potrivite pentru a nu se sfarama, dupa care se calesc in ulei pana capata o culoare aurie, se scot si se aseaza pe un servet de hartie.



Intr-o alta cratita se pune uleiul de masline la incins apoi se adauga ceapa si usturoiul. Se calesc 5 minute dupa care se adauga humus-ul si se mai lasa inca 5 minute.



Se adauga apoi rosiile in suc propriu,de preferat daca sunt deja taiate in conserva, se amesteca si apoi se adauga vinetele, sare si piper dupa gust.Compozitia are o consistenta scazuta,fara prea mult sos si fara sa adaugati apa.



Se serveste cu ceapa verde,ridichii si rosii.

Vinetele se pot lasa cu coaja dar dau un gust usor amarui.



Promit sa revin cu o fotografie.Aceasta mancare este specifica Siriei si Libanului si se numeste Mnazali.
Daca ti-a placut reteta noastra "Humus reţetă cu vinete si sos tomat" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Fasole facaluita cu carnati

Fasole facaluita cu carnati

Fasolea se fierbe, se scurge de apa si se bate la robot cu 150 ml ulei de masline, sare si piper

4 voturi    3 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CARTOFI PIURE,FIERTI IN COAJA

CARTOFI PIURE,FIERTI IN COAJA

Cartofii, spalati f bine,se fierb(cu o lingurita de sare),sa fie f moi.Fierbinti se curata si cu

1 vot    4 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2012

    mhmhmhmh... deja simt gustul... trebuie sa fac si eu mancarica asta :-) merci de reteta

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Super !

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

    O bunatate !

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iunie 2010

      O bunatate !

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      Eu de cate ori o prepar nu ma mai satur, imi place sa o mananc cu lipie arabeasca...merge papata si rece!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

      In mod sigur este tare gustoasa...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 2 vinete medii
  • 250 gr de humus prefiert
  • 250 gr rosii in suc propriu
  • 1 ceapa mare
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • sare/piper dupa gust

Raporteaza reteta

Retete
de Dana Saila( Salwa Nabhani)
Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Mujaddara(reteta libaneza) buna pentru post

Se pune graul la inmuiat cu apa rece cat sa il acopere(acesta se va umfla si va absorbi apa). Intre

21 voturi    13 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Cozonacul mamei

Cozonacul mamei

Cu 2-3 ore innainte de a incepe prepararea aluatului, musai sa aveti pregatite toate ingredientele

6 voturi    14 comentarii
3h
Aluaturi si Foietaje
Tort Lorivecina

Tort Lorivecina

Portocalele se dau prin razatoarea mica,cu tot cu coaja, se adauga nuca,zaharul,apa si se pun pe

8 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

Lucia (Chef de cuisine)

mhmhmhmh... deja simt gustul... trebuie sa fac si eu mancarica asta :-) merci de reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Vinete pane in crusta crocanta Vinete pane in crusta crocanta

Vanata o spalam si o stergem cu un servetel de bucatarie. Taiem felii groase de cca 1 cm grosime, le aliniem si le saram pe ambele

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aperitive
Mancarica de vara