autor:

anuta

» » , Mancaruri cu carne, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 februarie 2018

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 februarie 2018

Ingrediente
1 kg spanac verde, 1 ceapa rosie, 1 ardei rosu, 200 g afumatura, ulei de masline, 1 lingurita de pasta de tomate, 1 lingura faina, sare, 1 lingurita amestec de legume deshidratate fara sare, amestec de condimente uscate (oregano, busuioc, cimbrisor, maghiran, piper, foi de dafin), 1 legatura de marar verde

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se curata spanacul, oprind numai frunzele sanatoase, apoi se spala in mai multe ape reci. Il scufundam in apa clocotita si lasam sa clocoteasca un pic, apoi il scurgem si il trecem sub jet de apa rece si il lasam la scurs, apoi il tocam cu un cutit, maruntind un pic frunzele oparite.

Se curata ceapa si se taie marunt, la fel si ardeiul se taie cubulete si impreuna cu afumatura taiata in bucati potrivite se calesc intr-un strop de ulei de masline, pana se inmoaie ceapa si ardeiul, iar carnea este usor rumenita.

Se adauga spanacul oparit si marubtit,se sareaza dupa gust,se condimenteaza ,se adauga si legumele deshirattate,se adauga o cana de apa rece,se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 20-25 minute,acoperind tigaia cu un capac.

Se adauga lingurita de pasta de tomate si lingura de faina se amesteca bine si se mai adauga un pic de apa daca mai este nevoie. Se lasa sa clocoteasca la foc mic, amestecand continuu cu lingura pana ce mancarea devine legata si cremoasa. Se da de pe foc si adaugam mararul verde tocat fin. Servim simplu sau cu oua ochiuri deasupra, este la fel de delicios!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica scazuta din spanac verde cu afumatura" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Bors cu afumatura si dovlecel patisson (Curcubita pepo patissoniana )

Se toaca ceapa si se pune la prajit, se adauga dovleceii taiati cubulete, morcovii taiati rondele,

0 voturi    0 comentarii
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Zucchini Cu Brânză

Zucchini Cu Brânză

Se pune zucchini la prăjit, se condimentează cu piper şi sare sau vegeta, se lasă cam 20 minute.

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • 1 kg spanac verde
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu
  • 200 g afumatura
  • ulei de masline
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • sare
  • 1 lingurita amestec de legume deshidratate fara sare
  • amestec de condimente uscate (oregano
  • busuioc
  • cimbrisor
  • maghiran
  • piper
  • foi de dafin)
  • 1 legatura de marar verde

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

2 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

5 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

1 vot    0 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Gogosari la otet Gogosari la otet

Intr-o oala mai mare, asa cam de 10 l. se pune apa, otetul, conopida taiata fideluta, sarea, zaharul, ceapa taiata julien, usturoiul

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Conserve si muraturi
Dovlecei pane cu branza de vaci Dovlecei pane cu branza de vaci

Dovleceii ii curatam de coaja, ii taiem felii de cca 1cm grosime, ii saram pe ambele parti si asezam intr-o strecuratoare, ii lasam

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Aperitive
Egeh zahrah -Conopida pane –specific tarilor arabe