autor:

Fara foto

» » Fripturi

Manzat la tava cu garnitura gratinata

Autor: Alexa (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexa (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 24 februarie 2010

Ingrediente
pulpa de manzat, ulei, condimente pentru gratar, 250 ml vin alb, 100 ml apa, usturoi, 5 cartofi, 80 gr cascaval, 40 gr unt, 50 gr mozzarella, 1 lingura faina, 250 ml lapte

Dificultate: Medie Timp: 2h

4 voturi

Mod de preparare

Manzatul se taie in felii groase de latul unui deget, se aseaza intr-o tava. Intr-un castron punem condimente de gratar cca o lingura turnam peste ele 3-4 linguri ulei si amestecam, apoi adaugam vinul si apa.
Intreaga compozitie o turnam peste carne, adaugam si usturoi taiat felii si dam la cuptor pentru cca 2 ore, urmarind mereu sa nu scada lichidul prea rau ca riscam sa se arda.
Cartofii ii curatam de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare, dupa ce s-au fiert ii asezam intr-o forma de termorezistenta unsa cu unt.
Untul il topim, adaugam faina amestecata in prealabil cu laptele si 50 de grame de cascaval si mozzarella taiata cuburi, fierbem pana se topesc si sosul devine gros, apoi turnam peste cartofi si nivelam.
Radem restul de 30 gr de cascaval deasupra si dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste deasupra.
Intre timp e gata si manzatul! Asa ca ... Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Manzat la tava cu garnitura gratinata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Cotlet de porc fara os  impanat cu carnaciori

Cotlet de porc fara os impanat cu carnaciori

Carnea se spala,se zvanta si se fac 3,4 gauri in care se introduc carnatii cabanos sau oltenesti

28 voturi    7 comentarii
40 min
Fripturi
Pui  cu scoici (Frango com Amêijoas)

Pui cu scoici (Frango com Amêijoas)

1)Puiul se taie in bucãti, se cond. cu sare, piper, chimion, sofran,menta intreagã,usturoiul si

4 voturi    19 comentarii
40 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Merita incercata !

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 11 iulie 2010

    Foarte gustos!

  • Piri Piri e Canela

    Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

    f.bun!

    • Alice85

      Alice85 (Chef de cuisine) , 25 februarie 2010

      Se vede bun .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h

4 voturi

Ingrediente

  • pulpa de manzat
  • ulei
  • condimente pentru gratar
  • 250 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • usturoi
  • 5 cartofi
  • 80 gr cascaval
  • 40 gr unt
  • 50 gr mozzarella
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte

Raporteaza reteta

Retete
de Alexa
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Frecam cele 7 galbenusuri cu un praf de sare si cu cele 7 linguri de ulei, punem uleiul ca la maioneza,

5 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

constanta proca (Chef de cuisine)

Merita incercata !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Miel umplut