autor:

Mihaela11

» » Conserve si muraturi

Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 18 noiembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 18 noiembrie 2010

Ingrediente
Avem nevoie de:, -10 kg masline verzi, -2,5 kg lamai, -6-8 ardei iuti mari( in functie de cat dorim maslinele de picante), -apa, -sare grunjoasa, -cca 700 ml ulei de masline natural,nerafinat

Dificultate: Medie Timp: 72h

11 voturi

Mod de preparare

Maslinele se zdrobesc cu ajutorul unei pietre sau se trec printr-o masina special conceputa pentru acest scop, apoi se spala si se pun intr-un lighean.
Se are grija sa nu depaseasca 2/3 din capacitatea ligheanul si se adauga apa; maslinele se umfla in cele 3 zile si de asemenea trebuie sa fie o cantitate suficienta de apa care sa absoarba amareala din ele.
Apa se schimba de 2 ori pe zi.
In seara zilei a 3-a se scurge apa de pe masline.
Jumatate din lamai se storc si jumatate se taie in cubulete de 2-3 cm.
Ardeiul iute se taie in rondele de cca 2 cm.
Se amesteca ardeii si lamaia cu maslinele din lighean,strangand putin in maini lamaia pentru a se patrunde mai bine maslinele cu sucul lor.
Se pun maslinele impreuna cu lamaia si ardeiul iute in borcane; nu se umplu borcanele complet;se acopera maslinele cu o rondela de plastic perforata ce nu le va permite sa se ridice la suprafata cand adaugam apa.
Zeama de lamaie stoarsa se repartizeaza in mod egal in toate borcanele.
Se adauga apoi saramura: pentru fiecare litru de apa se calculeaza 75 de grame de sare, sau cum descriu foarte plastic localnicel, sa simti ca este “dulce de sarata”.Se pune apa cu sarea la fiert si cand da in clocot se opreste focul.Se lasa sa se raceasca.
Apa trebuie doar sa acopere maslinele; restul de 3-4 cm se umplu cu ulei de masline, care are rol de izolare si nu va permite formarea mucegaiului.
Se inchid ermetic borcanele si se lasa pe o tava inca o zi pentru a supraveghea fermentarea.
Se pun in camara si se pot consuma dupa cca o luna.
Am primit de la o pacienta ulei de masline proaspat nerafinat si am acoperit cu el maslinele; uleiul proaspat are o aroma speciala si e putin iute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Masline verzi conservate in saramura si ulei de masline- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Ardei umpluti cu varza

Ardei umpluti cu varza

Telina se toaca marunt, morcovii se dau prin razatoare, iar varza se toaca si se freaca cu sare.

1 vot    0 comentarii
1h
Conserve si muraturi
ZACUSCA MEA DE VINETE

ZACUSCA MEA DE VINETE

Vinetele se coc, se curata, se lasa la scurs, se toaca marunt, se pun deoparte. Gogosarii se coc,

32 voturi    12 comentarii
8h
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 8 comentarii
  • Fara foto

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 21 noiembrie 2010

    Sint f.bune;si eu le fac cam tot asa.

  • ALINA BANICA

    ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

    Cred ca sunt tare gustoase!

  • mihai

    mihai (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

    Imi plac foarte mult maslinele, in combinatie cu ulei de masline, usturoi zdrobit si putin tobasco acompaniat cu paine neagra cu coarja groasa de la vatra. Felicitari pentru prezentare!*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 19 noiembrie 2010

      Asemãnãtor am vãzut ca pun si vecini mei portughezi, in plus ei pun mult oregano. Mi-ar fi plãcut sã am si eu mãslini ca tine...am noroc cã mai primesc de la vecini si chiar prefer sã cumpãr de la ei uleiul de mãsline. Felicitãri pt. retetã, picant ne place mult si nouã*****

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Eu credeam ca deja i-ai cules, daca ai trecut la conservat!

    • Adelina Damian-Fekete

      Adelina Damian-Fekete (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Mulţumesc de reţetă! Eşti o prietenă de nădejde. Bună treabă.

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Maslinii in octombrie, aproape de vremea culesului

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 18 noiembrie 2010

      Maslinii in floare

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

72h

11 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -10 kg masline verzi
  • -2,5 kg lamai
  • -6-8 ardei iuti mari( in functie de cat dorim maslinele de picante)
  • -apa
  • -sare grunjoasa
  • -cca 700 ml ulei de masline natural,nerafinat

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

husni (Chef de cuisine)

Sint f.bune;si eu le fac cam tot asa.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Marmelada de nectarine Marmelada de nectarine

Marmelada de nectarine este o delicatesa, dar nu toate gospodinele au incercat pana acum aceasta reteta. Sigur daca incerci sa o faci

2 voturi    0 comentarii
40 min
Conserve si muraturi
Dulceata de nuci verzi Dulceata de nuci verzi

Se curata nucile de coaja verde pana se ajunge la miezul alb. Pe masura ce se curata, se pun intr-un borcan cu apa cu sare de lamaie.

40 voturi    20 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Muraturi asortate