autor:

TeoBucatar

» » Mancaruri cu carne

Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: TeoBucatar (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 iulie 2011

Ingrediente
(pentru 2 portii), -un piept de pui,, -6 felii costita afumata,, -6 ciupercute,, -1-2 catei de usturoi,, -sare,, -piper,, -cimbru,, , Pentru bezelele de cartofi:, , -400 g cartofi,, -sare,, -piper,, -1 ou,, -4-5 linguri lapte,, -o nuca de unt,, -cascaval pentru ornat,

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate.
Se toaca marunt usturoiul si se pune in tigaie cu costita taiata in felii prajindu-se cateva min. pe fiacare parte. Nu am folosit ulei pentru ca va lasa costita suficienta grasime. Dupa ce s-a rumenit usor se scoate pe un prosop de hartie sa se scurga. Ciupercile sarate si piperate se pun in tigaie si se "aburesc "cateva minute. Atat ciupercile cat si costita vor capata arome mai accentuate si vor imprumuta discret gustul usturoiului.
Carne de pui fiind frageda am lasat-o ca atare, doar sarata si piperata.
Dupa aceste operatiuni am montat pe scobitori bucati de piept, costita si ciuperca. Apoi, intr-un vas uns am asezat medalioanele si am dat la cuptor.
Pentru bezele am fiert cartofii in apa cu sare si am facut un piure cu celelalte ingrediente. Consistenta piureului trebuie sa fie suficient de moale sa o puteti sprita dar si sa isi pastreze forma. Se spriteaza bezelele direct intr-o tava unsa si se dau 10 -15 min la cuptor, atat cat sa se rumeneasca usor.
Aici, am gresit putin pentru ca am turnat prea putin piure la fiecare bezea si am fost nevoita sa montez 2-3 bucati. Piureul nu creste la cuptor asa ca trebuie avut grija sa le faceti cat de mari vreti sa iese.
In ultima faza a coacerii se orneaza cu cascaval.
Daca ti-a placut reteta noastra "Medalioane de pui cu bezele de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri din piept de pui

Rulouri din piept de pui

Speli pieptul de pui si il bati ca pe snitel.Sarezi pieptul si pui mirodeni.Apoi il rulezi impreuna

7 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu carne
Musaca de vinete

Musaca de vinete

Asa cum spuneam si la ghiveciul de legume, vinetele trebuie sa fie lucioase si tari si mai degraba

4 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Eugenia Bogdan

    Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 22 iulie 2016

    Foarte apetisanta!

  • Licuta Marin

    Licuta Marin (Chef de cuisine) , 17 iulie 2011

    Grozave!!...

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 16 iulie 2011

    Arome si eleganta!*****

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Bine mai arata !

    • www.divainbucatarie.ro

      www.divainbucatarie.ro (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      felicitari! arata ff bine

    • Maria Markov

      Maria Markov (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Wow!! Arata nemaipomenit de gustos! Si foarte aspectuos!

    • TeoBucatar

      TeoBucatar (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Multumesc tuturor!

    • Ady

      Ady (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Eterna amprenta aristocrata a gastronomiei TeoBucatar-iene...

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      Arata excelent!

    • tatiana

      tatiana (Chef de cuisine) , 15 iulie 2011

      " Medalioane de pui.... ", de TeoBucatar, reteta de pus in rama .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • -un piept de pui,
  • -6 felii costita afumata,
  • -6 ciupercute,
  • -1-2 catei de usturoi,
  • -sare,
  • -piper,
  • -cimbru,
  • Pentru bezelele de cartofi:
  • -400 g cartofi,
  • -sare,
  • -piper,
  • -1 ou,
  • -4-5 linguri lapte,
  • -o nuca de unt,
  • -cascaval pentru ornat,

Raporteaza reteta

Retete
de TeoBucatar
Rata cu portocale

Rata cu portocale

Pieptul de rata se spala si se dezoseaza lasandu-i pielea.Se sareaza, se pipereaza si se stropeste

9 voturi    4 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Prajitura cu capsuni

Prajitura cu capsuni

BLAT Se separa albusurile si se bat spuma cu zaharul adaugat lingura cu lingura, zeama de lamaie

10 voturi    5 comentarii
1h
Prajituri
Chiftelute suedeze(kottbullar)

Chiftelute suedeze(kottbullar)

Se amesteca pesmetul cu laptele si se lasa 5 min sa se absoarba lichidul timp in care se toaca marunt

69 voturi    12 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne

Eugenia Bogdan (Chef de cuisine)

Foarte apetisanta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Rata pe varza Rata pe varza

Varza se toaca marunt si se freaca cu sare. Ceapa tocata si un morcov ras se inabusa in putin ulei si 2 linguri apa.Se adauga apoi

5 voturi    7 comentarii
2h
Mancaruri cu carne
Friptura de vita la cuptor Friptura de vita la cuptor

Scoatem carnea de vită pe care am ținut-o in frigider o oră, ungem carnea pe toate părtile cu ulei sare și piper o mai lăsăm

1 vot    1 comentariu
30 min
Fripturi
Aripioare cu sos picant