Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Medalioane de pui cu bezele de cartofi

Ingrediente

  • (pentru 2 portii)
  • -un piept de pui,
  • -6 felii costita afumata,
  • -6 ciupercute,
  • -1-2 catei de usturoi,
  • -sare,
  • -piper,
  • -cimbru,
  • Pentru bezelele de cartofi:
  • -400 g cartofi,
  • -sare,
  • -piper,
  • -1 ou,
  • -4-5 linguri lapte,
  • -o nuca de unt,
  • -cascaval pentru ornat,

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala, se taie pe lung si apoi in trei fiecare jumatate.

Se toaca marunt usturoiul si se pune in tigaie cu costita taiata in felii prajindu-se cateva min. pe fiacare parte. Nu am folosit ulei pentru ca va lasa costita suficienta grasime. Dupa ce s-a rumenit usor se scoate pe un prosop de hartie sa se scurga. Ciupercile sarate si piperate se pun in tigaie si se "aburesc "cateva minute. Atat ciupercile cat si costita vor capata arome mai accentuate si vor imprumuta discret gustul usturoiului.

Carne de pui fiind frageda am lasat-o ca atare, doar sarata si piperata.

Dupa aceste operatiuni am montat pe scobitori bucati de piept, costita si ciuperca. Apoi, intr-un vas uns am asezat medalioanele si am dat la cuptor.

Pentru bezele am fiert cartofii in apa cu sare si am facut un piure cu celelalte ingrediente. Consistenta piureului trebuie sa fie suficient de moale sa o puteti sprita dar si sa isi pastreze forma. Se spriteaza bezelele direct intr-o tava unsa si se dau 10 -15 min la cuptor, atat cat sa se rumeneasca usor.

Aici, am gresit putin pentru ca am turnat prea putin piure la fiecare bezea si am fost nevoita sa montez 2-3 bucati. Piureul nu creste la cuptor asa ca trebuie avut grija sa le faceti cat de mari vreti sa iese.

In ultima faza a coacerii se orneaza cu cascaval.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise