Pentru pregatirea compotului de piersici-
Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert cu apa si zahar,se fierb cam 15 minute in asa fel incat sa nu le sfaramam,apoi le dam la rece.
Pregatirea blatului de biscuiti-
Se piseaza biscuitii cu sucitorul ,apoi se dau prin sita sa fie pisati fin ,se amesteca cu o lingurita de scortisoara macinata.
Intr-un vas se fierb 7 linguri de sirop de piersici si 50 gr.unt,cand clocoteste ,se opreste focul si dam deoparte vasul ,adaugand biscuitii pisati ,se mesteca bine pana se obtine o pasta omogena pe care o vom intinde intr-o tava in care se pune folie de aluminiu,dam tava la frigider pana pregatim crema.
Pregatirea cremei-
Intr-un vas se pune mixul pentru crema,smantana si apa si se mixeaza timp de 3 minute ,apoi adaugam si iaurtul si mai mixam 30 de secunde,adaugam in crema 100 gr.de piersici taiate cubulete amestecand usor sa nu sfaramam fructele ,turnam crema peste blat apoi ornam cu felii de piersici si cateva linguri de sirop de afine.dam prajitura la frigider la rece .Un adevarat deliciu usor de preparat si cum am zis "fara coacere".Pofta buna!
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii