Melba cu piersici

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Melba cu piersici

Ingrediente

  • o cutie melba cu piersici fara coacere,
  • 1 kg.piersici,
  • 3 linguri de zahar,
  • 200 ml.smantana,
  • 200 ml.apa,
  • 150 ml iaurt,
  • 1 lingurita scortisoara macinata,
  • 2-3 linguri sirop de afine.

Mod de preparare

Pentru pregatirea compotului de piersici-

Se spala piersicile ,se taie felii si se pun la fiert cu apa si zahar,se fierb cam 15 minute in asa fel incat sa nu le sfaramam,apoi le dam la rece.

Pregatirea blatului de biscuiti-

Se piseaza biscuitii cu sucitorul ,apoi se dau prin sita sa fie pisati fin ,se amesteca cu o lingurita de scortisoara macinata.

Intr-un vas se fierb 7 linguri de sirop de piersici si 50 gr.unt,cand clocoteste ,se opreste focul si dam deoparte vasul ,adaugand biscuitii pisati ,se mesteca bine pana se obtine o pasta omogena pe care o vom intinde intr-o tava in care se pune folie de aluminiu,dam tava la frigider pana pregatim crema.

Pregatirea cremei-

Intr-un vas se pune mixul pentru crema,smantana si apa si se mixeaza timp de 3 minute ,apoi adaugam si iaurtul si mai mixam 30 de secunde,adaugam in crema 100 gr.de piersici taiate cubulete amestecand usor sa nu sfaramam fructele ,turnam crema peste blat apoi ornam cu felii de piersici si cateva linguri de sirop de afine.dam prajitura la frigider la rece .Un adevarat deliciu usor de preparat si cum am zis "fara coacere".Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor