Melcisori cu nuca sau stafide

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Melcisori cu nuca sau stafide

Ingrediente

  • 25 gr drojdie
  • un praf sare
  • 50 gr zahar brut
  • 300 ml lapte dulce
  • 3 oua de gaina
  • 150 gr unt
  • 50 gr zahar pudra
  • 600 gr faina alba
  • 150 nuca macinata
  • 30 gr zahar cu melasa
  • scortisoara
  • stafide
  • pepite de ciocolata
  • ou pt uns

Mod de preparare

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte.

Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem un locas in mijloc si turnam maiaua. Spargem separat fiecare ou si il adaugam peste faina. Adaugam untul topit.

Amestecam cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia. De aici,incepem sa framantam cu mana, adaugand din restul de faina pana obtinem un aluat elastic, deloc lipicios. Punem deasupra un stergar curat si lasam la dospit 30 minute.

Intre timp, pregatim umplutura. Punem stafidele la hidratat in sirop sau rom. Amestecam nuca macinata, zaharul cu melasa, cacaoa si scortisoara.

Dupa aproximativ 30 min, scoatem aluatul, taiem in cateva portii. Ungem blatul de lucru cu 2-3 linguri de ulei de floarea soarelui, si intindem cate o portie de aluat intr-o fasie mare. Presaram amestec de nuca, nivelam si apoi incepem sa rulam pana ajungem la capatul fasiei. Procedam la fel cu celelalte portii de aluat, folosind si celelalte umpluturi, respectiv stafide si pepite de ciocolata.

Ruladele obtinute le punem 15 minute la frigider, apoi le scoatem si le taiem in rondele groase de aproximativ doua degete.

Pregatim o tava prevazuta cu hartie de copt, asezam melcisorii si lasam un pic sa creasca in tava.

Pornim cuptorul.

Batem un ou si ungem fiecare melcisor, apoi dam la cuptorul preincins, la foc mediu, pentru aproximativ 30 minute. Cand s-au rumenit, ii scoatem din cuptor si acoperim cu un stergar curat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna

Compot de visine pentru iarna

Reteta de compot de visine pentru iarna. Cum se face compot de visine pentru iarna fara conservanti.

Compot de visine pentru iarna
Dulceata de visine

Dulceata de visine

Dulceata de visine
Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou

Se curata ceapa si se pune la calit in uleiul de masline alaturi de baconul taiat marunt.

Ciorba de dovlecei si bacon dreasa cu iaurt si ou
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise