autor:

paviasi

» » Aluaturi si Foietaje

Melomakarona

Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Grecia


    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: paviasi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Grecia


Reteta postata pe: 28 ianuarie 2012

Ingrediente
Pentru aluat:, 3 cani ulei(de masline), 2 kg de faina, 2 lingurite cuisoare macinate, 2 lingurite scortisoara macinata, 1oo ml coniac metaxa, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 cana suc de portocale, 2 plicuri praf de copt, Umplutura:, Miez de nuca si ciocolata menaj, taiate bucatele, Sirop:, 4 cani de zahar,, 4 cani de apa,, 1,5 kg de miere,, 2 batoane de scortisoara,, 3-4 cuisoare,, 3-4 felii de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Aluat:


Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul si sucul de portocale.Amestecati acestea cu toate celelalte ingrediente si faina. Aluatul trebuie sa fie lejer si nu trebuie framantat mult.


Se da la rece.


Sirop:


Se fierbe pana se topesc zaharul si mierea


Preparare:


Din aluat se modeleaza prajiturele de forma unor chiftele mici si ovale,care se umplu cu bucatele de nuca si ciocolata. asaza in tava neunsa si se dau la cuptor40 de minute.


Se scot si se racesc.


Se toarna siropul fierbinte peste ele. Dupa ce au tras tot siropul se presara nuca macinata peste ele.
Aluat:


Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul si sucul de portocale.Amestecati aceste
Retete
Alte retete din Aluaturi si Foietaje
Melomakarona

Melomakarona

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C. Se pregateste siropul: se pun intr-o oala, la foc mic, toate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Gogoși cu aromă de scorțișoara la cuptor

Cernem făina și la mijloc turnăm oul batut cu laptele calduț, zahărul, untul moale,drojdia si

8 voturi    3 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 ianuarie 2012

    Foarte aromate!***** Pai daca ai facut asa multe serveste-ne si pe noi!!!!!!!! Ha ha ha...

  • paviasi

    paviasi (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Aceste prajituri sunt specifice craciunului la greci.De aceea se fac mai multe odata,sa ajunga pt toata familia si musafiri.Mai nou se fac tot timpul anului pentru turisti.daca vrei sa micsorezi cantitatile,injumatateste sau da in sfert,fiecare ingredient in parte.

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 ianuarie 2012

    Aceste fursecuri, dupa ingrediente...cred ca sant foarte gustoase ! Cam ce cantitate ti-au iesit ? ( am sa incer reteta dar am sa micsorez considerabil cantitatile). Felicitari!

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 3 cani ulei(de masline)
  • 2 kg de faina
  • 2 lingurite cuisoare macinate
  • 2 lingurite scortisoara macinata
  • 1oo ml coniac metaxa
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 cana suc de portocale
  • 2 plicuri praf de copt
  • Umplutura:
  • Miez de nuca si ciocolata menaj
  • taiate bucatele
  • Sirop:
  • 4 cani de zahar,
  • 4 cani de apa,
  • 1,5 kg de miere,
  • 2 batoane de scortisoara,
  • 3-4 cuisoare,
  • 3-4 felii de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de paviasi
Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Baby ribs de porc cu sos barbeque si varza calita

Coastele de porc se taie in doua si se pun la fiert cu morcovii, o ceapa si usturoiul curatat. Cand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Fripturi
Pui umplut cu chorizo si veloute  de pui si arpagic

Pui umplut cu chorizo si veloute de pui si arpagic

Sos. Untul se topeste usor intr-o craticioara; cand este foarte fierbinte, se adauga in bloc toata

0 voturi    0 comentarii
1h
Fripturi
Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Pui marinat, la cuptor, cu salata calda de legume

Intr o oala mare se pun 4 litri de apa cu sare. Din rozmarin, cimbru, patrunjel se face un buchet

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Foarte aromate!***** Pai daca ai facut asa multe serveste-ne si pe noi!!!!!!!! Ha ha ha...

Adauga reteta
Retete
din Aluaturi si Foietaje
Bomboane de pom cu spanac

Bomboane de pom cu spanac

Scurgem bine spanacul si il calim in unt. Cat se racoreste spanacul calit amestecam branza de capra, maruntita, cu iaurtul, pana devine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Aluat pentru foietaj

Aluat pentru foietaj

Aluatul de foietaj este un aluat care necesita mai multa atentie, pentru ca este migalos, si nu iese daca in camera e o temperature

1 vot    1 comentariu
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje