Aluat:
Coniacul se amesteca cu bicarbonatul,scortisoara cu coaja de portocale,uleiul cu zaharul si sucul de portocale.Amestecati acestea cu toate celelalte ingrediente si faina. Aluatul trebuie sa fie lejer si nu trebuie framantat mult. Se da la rece.
Sirop:
Se fierbe pana se topesc zaharul si mierea
Preparare:
Din aluat se modeleaza prajiturele de forma unor chiftele mici si ovale,care se umplu cu bucatele de nuca si ciocolata.Se asaza in tava neunsa si se dau la cuptor40 de minute.Se scot si se racesc.Se toarna siropul fierbinte peste ele. Dupa ce au tras tot siropul se presara nuca macinata peste ele.

Prepara reteta clasica de prajitura Albinita, cu foi fragede cu miere, crema gustoasa de gris si gem acrisor. Simpla,...
Prajitura Albinita cu foi cu miere si crema de gris – reteta clasica, simpla si delicioasa
Se curata de coaja feliile de dovleac placintar, cartoful la fel, se spala si gutuia si se dau prin razatoarea mica.
Supa crema de dovleac, cu gutuie si jambon
Pulpele de pui, spalate si zvantate, se subtiaza uniform.
Rulouri din pulpe de pui umplute cu patrunjel
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii