autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

Merluciu la cuptor

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
4 buc trunchi merluciu,, 1 lingură ulei de măsline,, 1 lămâie,, 100 ml vin alb sec,, 100 ml suc de roșii,, 100 ml apă,, 1 linguriță bulion ardei,, 4 căței de usturoi,, sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

8 voturi

Mod de preparare

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :))
Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.
Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii.
Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă.
Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele.
Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.
Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Merluciu la cuptor in sos de rosii

Merluciu la cuptor in sos de rosii

Dupa ce l spalam, condimentam asezam bucatile in tava.Rosiile impreuna cu uleiul de masline, zaharul

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Pastrav prajit

Pastrav prajit

Dupa ce curatam si spalam bine pestele, il stergem cu un servet si stoarcem zeama de la ½ de lamaie

6 voturi    7 comentarii
20 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gelu Chiriac , 25 ianuarie 2015

    Am sa incerc retetele cred ca o sa iasa fain

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Ai uitat de vin !!!, merge un paharel ??, nu ???

Dificultate

Redusa

Timp

1h

8 voturi

Ingrediente

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Tort Amaretto cu ciocolată

Tort Amaretto cu ciocolată

Se începe cu prepararea blatului. Untul la temperatura camerei se freacă bine cu zahărul pudră

10 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Torturi
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor.

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Retete de Craciun
Penne cu legume și cod

Penne cu legume și cod

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Când apa începe să fiarbă se pun pastele la fiert conform

4 voturi    6 comentarii
1h
Salate cu peste
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Ai uitat de vin !!!, merge un paharel ??, nu ???

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Peste asiatic Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine sa fie cuprins pestele in totalitate

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Orez in doua culori