autor:

elucubratii culinare

» » Mancaruri cu peste

Merluciu la cuptor

Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Ti-a placut? Da-o mai departe!
Autor: elucubratii culinare (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 14 februarie 2013

Ingrediente
4 buc trunchi merluciu,, 1 lingură ulei de măsline,, 1 lămâie,, 100 ml vin alb sec,, 100 ml suc de roșii,, 100 ml apă,, 1 linguriță bulion ardei,, 4 căței de usturoi,, sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

6 voturi

Mod de preparare

Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :))
Se aranjează într-o tavă unsă cu puțin ulei de măsline.
Se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat.
Se stropește cu zeama de la 1 lămâie, cu vin și suc de roșii.
Usturoiul se curăță și se taie feliuțe, apoi se presară în tavă.
Amestecăm bulionul de ardei cu 100 ml apă și stropim peștele.
Se dă la cuptor (încălzit în prealabil la 190 grade C) pentru 45-50 minute.
Servim cu cartofi natur și ornăm cu felii de lămâie.
Poftă bună!
Peștele se spală bine și se poate tăia în două - așa cum am procedat eu (m-am gândit că este mai ușor de mâncat :))
Se aranjează î
Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor" nu uita sa-i faci un review
Retete
Alte retete din Mancaruri cu peste
Merluciu la cuptor in sos de rosii

Merluciu la cuptor in sos de rosii

Dupa ce l spalam, condimentam asezam bucatile in tava.Rosiile impreuna cu uleiul de masline, zaharul

4 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor in sos de rosii

Crap la cuptor in sos de rosii

Se spala pestele,se cresteaza in doua si se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu ulei

19 voturi    23 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu peste

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Gelu Chiriac , 25 ianuarie 2015

    Am sa incerc retetele cred ca o sa iasa fain

  • Manolovici Eugen

    Manolovici Eugen (Chef de cuisine) , 16 februarie 2013

    Ai uitat de vin !!!, merge un paharel ??, nu ???

Dificultate

Redusa

Timp

1h

6 voturi

Ingrediente

  • 4 buc trunchi merluciu,
  • 1 lingură ulei de măsline,
  • 1 lămâie,
  • 100 ml vin alb sec,
  • 100 ml suc de roșii,
  • 100 ml apă,
  • 1 linguriță bulion ardei,
  • 4 căței de usturoi,
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Retete
de elucubratii culinare
Cozonac Rosenkranz

Cozonac Rosenkranz

Într-un castron cernem făina și ne pregătim la îndemână restul ingredientelor. Se

1 vot    1 comentariu
2h 30 min
Dulciuri diverse
Bulete de cașcaval

Bulete de cașcaval

Batem bine cele 2 ouă cu un tel. Într-un castron cernem făina cu praful de copt și sarea. Adăugăm

20 voturi    13 comentarii
30 min
Aperitive
Omletă cu ciuperci

Omletă cu ciuperci

Ciupercile se curăță cu o perie sau un șervet de hârtie și se taie felii - eu de data asta

2 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Manolovici Eugen

Manolovici Eugen (Chef de cuisine)

Ai uitat de vin !!!, merge un paharel ??, nu ???

Adauga reteta
Retete
din Mancaruri cu peste
Scrumbie coapta

Scrumbie coapta

Cu o zi inainte curatam scrumbiile-se pot curata chiar daca sant putin congelate le spalam si le saram cu sare groasa si in burta si

2 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Pastrav la cuptor cu cartofi ca la Alba-Iulia

Se curata cartofii si se taie in ce forma dorim.Se pun intr-un vas Roman(de lut)se pun condimentele pe care le dorim, deasupra punem

19 voturi    12 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu peste