Mirodeniile pentru mici se prepară din piper, foi dafin şi cimbru, in cantitati egale, date prin rasnita de piper. Foile de dafin se pot rupe sau taia cu foarfeca ca sa poata fi risnite mai usor. Se poate face un borcanel din care sa pui cit iti trebuie.
Cantitati egale de carne porc (mai grasa, ca pentru sarmale) si vita se dau prin masine de tocat.
La 1 Kg de carne se pune 1 lingurita cu varf de mirodenii, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita rasa de sare se amesteca bine si se lasa la rece (in frigider acoperita cu folie, NU in congelator) cel putin 24 ore.
Se formeaza micii (in mana) si se ung cu o zeama obtinuta din 2 catei de usturoi zdrobiti in 200 ml apa.
Se pun pe gratar pe jar potrivit (ca sa nu se lipeasca de mina, se toarna in mina si pe micii pregatiti in tava sau farfurie putina bere), se stropesc cu putina bere si in timpul prajirii. Se intorc cu paleta astfel incat sa nu se arda. Micul nu trebuie ars, trebuie sa aiba o mica crusta la suprafata iar la mijloc sa fie zemos.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii