Mici

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - Carne porc
  • - Carne vită
  • - Mirodenii pentru mici
  • - Bicarbonat alimentar
  • - Usturoi
  • - Sare
  • - Bere

Mod de preparare

Mirodeniile pentru mici se prepară din piper, foi dafin şi cimbru, in cantitati egale, date prin rasnita de piper. Foile de dafin se pot rupe sau taia cu foarfeca ca sa poata fi risnite mai usor. Se poate face un borcanel din care sa pui cit iti trebuie.

Cantitati egale de carne porc (mai grasa, ca pentru sarmale) si vita se dau prin masine de tocat.

La 1 Kg de carne se pune 1 lingurita cu varf de mirodenii, 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu, 1 lingurita rasa de sare se amesteca bine si se lasa la rece (in frigider acoperita cu folie, NU in congelator) cel putin 24 ore.

Se formeaza micii (in mana) si se ung cu o zeama obtinuta din 2 catei de usturoi zdrobiti in 200 ml apa.

Se pun pe gratar pe jar potrivit (ca sa nu se lipeasca de mina, se toarna in mina si pe micii pregatiti in tava sau farfurie putina bere), se stropesc cu putina bere si in timpul prajirii. Se intorc cu paleta astfel incat sa nu se arda. Micul nu trebuie ars, trebuie sa aiba o mica crusta la suprafata iar la mijloc sa fie zemos.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise