autor:

Mihaela11

» » Aperitive

Micul dejun arab 4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 04 aprilie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -350 grame boabe de naut, -1/4 lingurita bicarbonate de sodiu alimentar, -300 grame lipie araba( sau crutoane de paine), -800 grame iaurt natural, -3 linguri pasta de susan, -sucul de la o lamaie de marime medie, -5-6 catei de usturoi, -sare dupa gust, -50 grame seminte de pin (”snobar”), -ulei pentru prajit semintele de pin, -ulei de masline, -mujdei de usturoi cu ardei iute

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

7 voturi

Mod de preparare

Cu o seara inaintea prepararii, se curata boabele de naut de impuritati, se spala bine in mai multe ape si se lasa intr-un bol la inmuiat in apa in care am dizolvat o lingura de bicarbonat de sodiu.
A doua zi dimineata se spala din nou cu apa si se mai lasa la inmuiat cca 2 ore; semintele de naut absorb apa si vor creste in volum.
Se spala din nou si se pun la fiert intr-o cratita cu apa si ¼ lingurita de bicarbonat de sodiu.
Se lasa sa fiarba cca o ora si jumatate, timp in care se mai schimba inca o data apa , pentru a indeparta cojile de la semintele de naut.
Nu se pune sare in apa!
Se strecoara boabele de naut si se pastreaza apa in care au fiert.
Se pastreaza cateva boabe intregi pentru decor.
Lipia se rupe si se aseaza intr-un vas de bucatarie mai adanc.
Optional se poate pune la cuptor sa se prajeasca putin.
Se imbiba painea cu apa in care a fiert nautul.
Se pune un strat de boabe de naut peste paine.
Intr-un bol se pune pasta de susan si se dilueaza adaugand treptat sucul de lamaie pana devine spumoasa;se adauga iaurtul,sarea si usturoiul zdrobit intr-un mojar ( sau trecut printr-o presa de usturoi).
Se toarna aceasta pasta peste stratul de boabe de naut.
Semintele de pin se calesc in ulei pana iau o culoare aurie.
Se decoreaza cu seminte de pin prajit, boabele de naut ,mujdei de usturoi cu ardei iute si se toarna “generous” ulei de masline virgin.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab 4.“Fattet hummus”-Pasta de naut cu iaurt si “faramituri “(crutoane) de paine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Placinta cu varza calita (varzari)

Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Chiftelute de dovlecei

Chiftelute de dovlecei

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei: Se spala dovleceii, se curata de coaja si

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Foarte gustos! Felicitari si merci de reteta!

  • kamkrys75

    kamkrys75 (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Sotul meu prepara foarte des acest mic dejun,va asigur ca i un deliciu!

  • sorina gabriela

    sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

    Fastuos si sanatos !!!! Felicitari ***** !!!!

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      hmm...ce bun e!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 04 aprilie 2011

      Waw! un alt mic MARE, dejun...Felicitari ! *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

7 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -350 grame boabe de naut
  • -1/4 lingurita bicarbonate de sodiu alimentar
  • -300 grame lipie araba( sau crutoane de paine)
  • -800 grame iaurt natural
  • -3 linguri pasta de susan
  • -sucul de la o lamaie de marime medie
  • -5-6 catei de usturoi
  • -sare dupa gust
  • -50 grame seminte de pin (”snobar”)
  • -ulei pentru prajit semintele de pin
  • -ulei de masline
  • -mujdei de usturoi cu ardei iute

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Lucia (Chef de cuisine)

Foarte gustos! Felicitari si merci de reteta!

Adauga reteta
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Crochete combinate