Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline

Timp pregatire
5760 minute
Complexitate
medie
Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 kg de vinete mici( 4-5 cm lungime)
  • -400 grame nuci
  • -1/4 pahar sare
  • -1 capatana de usturoi
  • -3-4 ardei iuti
  • -ulei de masline cat sa umple borcanele( cca 3 l)
  • -2 linguri de boia dulce de ardei

Mod de preparare

Vinetele se spala si le se taie codita.

Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele.

Se lasa la foc mediu cca 25 de minute.

Se scot vinetele pe o tava si se lasa sa se raceasca.

Se cresteaza vinetele si in buzunarul obtinut se introduce putina sare.

Se inclina tava cu vinetele si se acopera cu o alta tava pe care se pune o greutate pentru a se scurge plusul de lichid.Se lasa la scurs o zi.

Se pregateste umplutura pentru vinete.

Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul taiat marunt cu 2 linguri de sare , apoi se adauga nucile care se zdrobesc in continuare.

Intr-un bol se pun usturoiul si nucile zdrobite si se adauga restul de sare, ardeiul iute macinat, boia dulce si se amesteca bine.

Se taie codita vinetelor si se umplu; se aseaza in borcane concentric.

Borcanele se pun pe o tava cu gura in jos pentru a se mai elimina plusul de lichid care rezulta.

Se lasa astfel 2 zile pana nu se mai scurge apa.

Se umplu borcanele cu ulei de masline si se inchid.

Se consuma dupa 1 luna.

In general se foloseste uleiul de masline rafinat(spaniol) , deoarece este mai ieftin, avand in verede ca este nevoie de cantitati mari.

Pofta buna!

"Maqdus" este un antreu specific arab care consta din vinete foarte mici umplute cu nuca, usturoi si ardei iute si conservate in ulei de masline.

Este o reteta inspirata de prietena mea Cami( ID Husni) pentru care ii multumesc mult; singurele modificari la reteta sunt referitoare la faptul ca eu pun in umplutura ardei iute macinat si nu pun sare de lamaie.

http://www.gustos.ro/retete-culinare/maqdus-specific-arab.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ghiveci de legume
Negresa pufoasa de post

Negresa pufoasa de post

Reteta de negresa pufoasa de post. Negresa pufoasa de post reteta simpla si delicioasa. Reteta de negresa cu gem. Negresa de...

Negresa pufoasa de post
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise