autor:

Mihaela11

» » Conserve si muraturi

Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline

Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Mihaela11 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 06 aprilie 2011

Ingrediente
Avem nevoie de:, -4 kg de vinete mici( 4-5 cm lungime), -400 grame nuci, -1/4 pahar sare, -1 capatana de usturoi, -3-4 ardei iuti, -ulei de masline cat sa umple borcanele( cca 3 l), -2 linguri de boia dulce de ardei

Dificultate: Medie Timp: 96h

15 voturi

Mod de preparare

Vinetele se spala si le se taie codita.
Intr-o cratita mare se pune apa la fiert si cand aceasta clocoteste se adauga vinetele.
Se lasa la foc mediu cca 25 de minute.
Se scot vinetele pe o tava si se lasa sa se raceasca.
Se cresteaza vinetele si in buzunarul obtinut se introduce putina sare.
Se inclina tava cu vinetele si se acopera cu o alta tava pe care se pune o greutate pentru a se scurge plusul de lichid.Se lasa la scurs o zi.
Se pregateste umplutura pentru vinete.
Intr-un mojar se zdrobeste usturoiul taiat marunt cu 2 linguri de sare , apoi se adauga nucile care se zdrobesc in continuare.
Intr-un bol se pun usturoiul si nucile zdrobite si se adauga restul de sare, ardeiul iute macinat, boia dulce si se amesteca bine.
Se taie codita vinetelor si se umplu; se aseaza in borcane concentric.
Borcanele se pun pe o tava cu gura in jos pentru a se mai elimina plusul de lichid care rezulta.
Se lasa astfel 2 zile pana nu se mai scurge apa.
Se umplu borcanele cu ulei de masline si se inchid.
Se consuma dupa 1 luna.
In general se foloseste uleiul de masline rafinat(spaniol) , deoarece este mai ieftin, avand in verede ca este nevoie de cantitati mari.

Pofta buna!
"Maqdus" este un antreu specific arab care consta din vinete foarte mici umplute cu nuca, usturoi si ardei iute si conservate in ulei de masline.
Este o reteta inspirata de prietena mea Cami( ID Husni) pentru care ii multumesc mult; singurele modificari la reteta sunt referitoare la faptul ca eu pun in umplutura ardei iute macinat si nu pun sare de lamaie.
http://www.gustos.ro/retete-culinare/maqdus-specific-arab.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Micul dejun arab-6."Maqdus": vinete umplute in ulei de masline" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Conserve si muraturi
Salata de legume pentru iarna

Salata de legume pentru iarna

O salata delicioasa langa o tocanita sau o friptura . Conopida o desfacem buchetele mici , o

36 voturi    1 comentariu
2h 30 min
Conserve si muraturi
Ghebe la borcane pentru iarna

Ghebe la borcane pentru iarna

Curatam ghebele de cotori si toate mizeriile. Ii spalam bine in foarte multe ape, apoi ii punem

9 voturi    8 comentarii
3h 30 min
Conserve si muraturi

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Storcator citrice

- 15 %
199.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Lucia

    Lucia (Chef de cuisine) , 06 iunie 2012

    Sunt convinsa ca este un deliciu! Am sa fac si eu, neaparat! Merci de reteta.

  • Eugénia (Mihai ) DELAD

    Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine) , 12 aprilie 2011

    Mama mia, ce bunatate! Dar la ce ora te trezesti ca sa pregatesti un asemenea mic dejun? Il voi incerca si eu odata, intr-un weekend! Felicitari!

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 11 aprilie 2011

    Multumesc Mihai Multumesc Lia Multumesc gabi; si la noi apar mai spre vara niste vinete mici de culoare roz pal; sunt super!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      e o reteta foarte buna si eu pun ardei iute caci ne place foarte mult si cind gasesc vinete albe mici -ca acum pentru Paste ,arata si mai bine

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Waw! cu ce de bunatati ne servesti dinnou...sant foarte gustoase si frumos prezentate asa cum o faci de fiecare data. Multumim ! *****

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      mirey multumesc!

    • mihai

      mihai (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Interesant si practic. Aici unde locuiesc sunt vinete mici de cumparat, asa ca voi incerca si eu sa fac un borcan.*****

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 08 aprilie 2011

      Tare bune trebuie sã fie...ador vinetele, combinatia este f. interesantã!!! asa vinete micute nu gãsesc de cumpãrat din pãcate ; cu ce se servesc de obicei? Felicitãri!!!:)

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 07 aprilie 2011

      Interesanta reteta! Felicitari!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

96h

15 voturi

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -4 kg de vinete mici( 4-5 cm lungime)
  • -400 grame nuci
  • -1/4 pahar sare
  • -1 capatana de usturoi
  • -3-4 ardei iuti
  • -ulei de masline cat sa umple borcanele( cca 3 l)
  • -2 linguri de boia dulce de ardei

Raporteaza reteta

Retete
de Mihaela11
Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Shish Barak bi laban-Placintele cu carne in supa de iaurt

Prepararea aluatului pentru placinţele Se face un aluat din 1 ½ cãni de fãinã, ½ canã margarinã,

23 voturi    15 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Lasagna cu carne de vita macinata si legume

Preparare Sosul de carne cu legume Se taie marunt ceapa si usturoiul. Ardeii se taie julien. Dovleceii

28 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Paste si pizza
Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Pogacele cu telemea de oaie si oregano verde

Preparare Se amesteca faina cu drojdia instantanee timp de 1 minut , apoi se adauga restul ingredientelor

18 voturi    11 comentarii
1h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Lucia (Chef de cuisine)

Sunt convinsa ca este un deliciu! Am sa fac si eu, neaparat! Merci de reteta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Conserve si muraturi

Gogonele in saramura Gogonele in saramura

Se spala gogonelele si se aranjeaza in borcane. Eu am pus printre ele si cativa castraveti pentru culoare si decor. Se presara boabe

1 vot    5 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ardei iuti in otet Ardei iuti in otet

Se spala ardeii iuti si se asaza in borcanele pregatite dinainte. Separat, se pun la fiert, apa cu otetul, zaharul, sarea si mirodenii

4 voturi    2 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Zacusca de fasole alba boabe