autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu peste

Midii in vin alb

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
1,5 kg midii, rosii cherry,, 2 linguri ulei,, vin alb,, o legatura de patrunjel,, 6 catei de usturoi, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata.



Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati.



Se incinge tigaia cu ulei. Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt. De adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene.



Se adauga vin alb. Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust. Se asezoneaza cu patrunjel.



Mod de servire

Se servesc fierbinti, cu paine proaspata din faina si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.




Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.




Reţeta mediteraneana ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptor cu legume

Somon la cuptor cu legume

Legumele se pun la calit intr-o tigaie cu putin unt. Somonul se spala, se unge cu putin ulei si sare

2 voturi    5 comentarii
35 min
Mancaruri cu peste
calamari umpluti

calamari umpluti

se curata si spala calamarii , se scoate tentaculele si aripile.intr-o cratita cu ulei se prajeste

19 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

5 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

2 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Pastrav umplut cu somon