autor:

Gustos_Ro

» » Mancaruri cu peste

Midii in vin alb

Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Gustos_Ro (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 13 noiembrie 2014

Ingrediente
1,5 kg midii, rosii cherry,, 2 linguri ulei,, vin alb,, o legatura de patrunjel,, 6 catei de usturoi, sare,, piper

Dificultate: Redusa Timp: 40 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata midiile in felul urmator: se pun intr-un vas cu apa rece. Alaturi se pune alt vas cu apa rece. Se ia fiecare midie si se curata tragand de ele in partea opusa balamalei cochiliei. Se curata fiecare cochilie frecand-o energic cu un buretel de sarma sub jet de apa. Se pune fiecare midie curatata in vasul cu apa curata.



Cand toate midiile sunt curatate, se mai clatesc in cateva ape. Se scurg bine de apa chiar inainte de a le gati.



Se incinge tigaia cu ulei. Se adauga cateii de usturoi striviti si se calesc scurt. De adauga rosiile cherry si midiile mediteraneene.



Se adauga vin alb. Se condimenteaza cu piper si sare, dupa gust. Se asezoneaza cu patrunjel.



Mod de servire

Se servesc fierbinti, cu paine proaspata din faina si felii de lamaie, alaturi de un pahar cu vin alb.




Reţeta face parte din programul de educaţie culinara “50 de saptamani in bucatariile lumii” derulat de agenţia de relaţii publice, Russenart Communications in parteneriat cu brandul Arpis si DeKassa. In noiembrie, Restaurantul partener al proiectului este Cucina di Eleni.




Reţeta mediteraneana ”Cozze al vino bianco (Midii cu vin alb)” a fost oferita şi preparata de Cucina di Eleni şi poate fi degustata zilnic la restaurantul cu specific mediteranean si italian din str. stefan Mihaileanu nr. 35, Bucuresti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in vin alb" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Somon la cuptori cu cartofi

Somon la cuptori cu cartofi

Eu am lasat la macerat bucatile de somon facute cu sare, piper si zeama de lamaie pentru o ora in

12 voturi    2 comentarii
25 min
Mancaruri cu peste
File de Salau Maitre D Hotel

File de Salau Maitre D Hotel

Pregatiti fileul de Salau pe o farfurie. Apretatil cu un prosop de hartie pana devine uscat. Condimentati

1 vot    1 comentariu
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L Red

- 18 %
219.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

40 min

1 vot

Ingrediente

Raporteaza reteta

Retete
de Gustos_Ro
Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Pilaf cu pui si legume la Philips Multicooker

Philips Multicooker are un program special pentru pilaf si instructiuni pentru preparare. Dupa 40

9 voturi    4 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Berbecut cu sos de legume

Berbecut cu sos de legume

Pulpa de berbecut impreuna cu usturoiul, piperul, sarea, foile de dafin, uleiul de masline si vinul

3 voturi    1 comentariu
1h 40 min
Fripturi
Vinete umplute - reteta din Muntenia

Vinete umplute - reteta din Muntenia

Se taie vinetele in doua pe lungime si se pun in apa cu sare pentru 30 de minute. Se scot din apa,

13 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Adauga reteta
Adauga articol
CONCURS CULINAR: Delicii culinare de vara
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Pastrav Meuniere