autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Midii marinaresti

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii, 1 ceapa, 2 bulbi de arpagic, 4 frunze de telina, 1 foaie de dafin, 250 ml de vin alb sec, 40 g unt, 1 lingura de piper negru boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati midiile si razuiti filamentele care ies din cochilie. treceti-le de mai multe ori pe sub jet de apa rece, rasucindu-le cu mana, apoi scurgeti-le.
Curatati si taiati marunt ceapa si arpagicul si prajiti-le usor, timp de circa 5 min, intr-o cratita cu putin unt; amestecati continuu si aveti grija ca ceapa sa nu se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugati plantele aromate si piperul; turnati vinul si lasati sa fiarba molcom, inca 5 min.
Adaugati in cratita midiile si amestecati cu o spumiera, pentru a imprastia sucul. Lasati-le sa se deschida, circa 7-8 minute, la foc mediu. Verificati daca s-au deschis toate midiile,puneti-le in castroane mari si serviti-le impreuna cu sosul din cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii marinaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tarta cu sparanghel si somon fumé

Tarta cu sparanghel si somon fumé

Cu ocazia asta am "luat o piatra-n gura" cum se spune :) si am pregatit o tarta cu sparanghel. Atentie

4 voturi    3 comentarii
1h
Mancaruri cu peste
Ton Tataki cu piure de broccoli

Ton Tataki cu piure de broccoli

Preparare ton tataki : Cuisoarele si piperul se piseaza. Tonul se trece prin amestecul de condimente

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Puteti gati midii grase, savuroase, cu smantana, pornind de la reteta de baza pentru midii marinaresti. Scurgeti midiile desfacute, strecurati sosul din cratita, turnati-l apoi intr-o craicioara, impreuna cu 150 ml de smantana groasa,amestecati bine si reincalziti timp de 1 min.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 2 bulbi de arpagic
  • 4 frunze de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml de vin alb sec
  • 40 g unt
  • 1 lingura de piper negru boabe

Raporteaza reteta

hermiona mirescu (Chef de cuisine)

Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Crap la cuptor