autor:

» » Mancaruri cu peste

Midii marinaresti

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii, 1 ceapa, 2 bulbi de arpagic, 4 frunze de telina, 1 foaie de dafin, 250 ml de vin alb sec, 40 g unt, 1 lingura de piper negru boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati midiile si razuiti filamentele care ies din cochilie. treceti-le de mai multe ori pe sub jet de apa rece, rasucindu-le cu mana, apoi scurgeti-le.
Curatati si taiati marunt ceapa si arpagicul si prajiti-le usor, timp de circa 5 min, intr-o cratita cu putin unt; amestecati continuu si aveti grija ca ceapa sa nu se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugati plantele aromate si piperul; turnati vinul si lasati sa fiarba molcom, inca 5 min.
Adaugati in cratita midiile si amestecati cu o spumiera, pentru a imprastia sucul. Lasati-le sa se deschida, circa 7-8 minute, la foc mediu. Verificati daca s-au deschis toate midiile,puneti-le in castroane mari si serviti-le impreuna cu sosul din cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii marinaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

  • 2 comentarii

  • hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

  • hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Puteti gati midii grase, savuroase, cu smantana, pornind de la reteta de baza pentru midii marinaresti. Scurgeti midiile desfacute, strecurati sosul din cratita, turnati-l apoi intr-o craicioara, impreuna cu 150 ml de smantana groasa,amestecati bine si reincalziti timp de 1 min.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 2 bulbi de arpagic
  • 4 frunze de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml de vin alb sec
  • 40 g unt
  • 1 lingura de piper negru boabe

Raporteaza reteta

hermiona mirescu (Chef de cuisine)

Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

Retete

din Mancaruri cu peste

File de peste in sos picant cu legume File de peste in sos picant cu legume

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei sa se incalzeasca, se prajesc ceapa si ardeii, apoi treptat celelalte legume se calesc putin.

0 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Somon cu lamaie