autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Midii marinaresti

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii, 1 ceapa, 2 bulbi de arpagic, 4 frunze de telina, 1 foaie de dafin, 250 ml de vin alb sec, 40 g unt, 1 lingura de piper negru boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati midiile si razuiti filamentele care ies din cochilie. treceti-le de mai multe ori pe sub jet de apa rece, rasucindu-le cu mana, apoi scurgeti-le.
Curatati si taiati marunt ceapa si arpagicul si prajiti-le usor, timp de circa 5 min, intr-o cratita cu putin unt; amestecati continuu si aveti grija ca ceapa sa nu se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugati plantele aromate si piperul; turnati vinul si lasati sa fiarba molcom, inca 5 min.
Adaugati in cratita midiile si amestecati cu o spumiera, pentru a imprastia sucul. Lasati-le sa se deschida, circa 7-8 minute, la foc mediu. Verificati daca s-au deschis toate midiile,puneti-le in castroane mari si serviti-le impreuna cu sosul din cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii marinaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
File de pangasius cu sos alb

File de pangasius cu sos alb

Pestele se tamponeaza cu prosop de hartie pentru a elimina surplusul de apa. Apoi il condimentam

2 voturi    1 comentariu
30 min
Mancaruri cu peste
Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Creveti in usturoi cu garnitura de ardei

Faina, sarea si boiaua de ardei se amesteca si se trec crevetii prin aceasta combinatie fiind prajiti

6 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Puteti gati midii grase, savuroase, cu smantana, pornind de la reteta de baza pentru midii marinaresti. Scurgeti midiile desfacute, strecurati sosul din cratita, turnati-l apoi intr-o craicioara, impreuna cu 150 ml de smantana groasa,amestecati bine si reincalziti timp de 1 min.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 2 bulbi de arpagic
  • 4 frunze de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml de vin alb sec
  • 40 g unt
  • 1 lingura de piper negru boabe

Raporteaza reteta

hermiona mirescu (Chef de cuisine)

Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

Adauga reteta
Retete

din Mancaruri cu peste

Crochete de peste cu 4 sosuri Crochete de peste cu 4 sosuri

Crochete de peste: Se curata pestele, se spala si se fierbe inabusit, cu sare si ceapa tocata marunt. Se prepara un sos alb facut din

1 vot    0 comentarii
30 min
Aperitive
Ardei grasi umpluti cu salata de peste Ardei grasi umpluti cu salata de peste

Taiem ardeii pe jumatate (pe verticala) pastrand coditele. Ii curatam de seminte si de nervuri,ii spalam si apoi ii stergem de apa. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
20 min
Aperitive
Platou cu fructe de mare