autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Midii marinaresti

Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: hermiona mirescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 27 iulie 2008

Ingrediente
Pentru 4 persoane:, 2 kg de midii, 1 ceapa, 2 bulbi de arpagic, 4 frunze de telina, 1 foaie de dafin, 250 ml de vin alb sec, 40 g unt, 1 lingura de piper negru boabe

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Spalati midiile si razuiti filamentele care ies din cochilie. treceti-le de mai multe ori pe sub jet de apa rece, rasucindu-le cu mana, apoi scurgeti-le.
Curatati si taiati marunt ceapa si arpagicul si prajiti-le usor, timp de circa 5 min, intr-o cratita cu putin unt; amestecati continuu si aveti grija ca ceapa sa nu se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugati plantele aromate si piperul; turnati vinul si lasati sa fiarba molcom, inca 5 min.
Adaugati in cratita midiile si amestecati cu o spumiera, pentru a imprastia sucul. Lasati-le sa se deschida, circa 7-8 minute, la foc mediu. Verificati daca s-au deschis toate midiile,puneti-le in castroane mari si serviti-le impreuna cu sosul din cratita.
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii marinaresti" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Chiftelute de guvizi de apa dulce marinate

Pestele se spala,se taie capetele,coditele,se scot intestinele,oasele si se trece prin masina de

9 voturi    20 comentarii
40 min
Mancaruri cu peste
Orez cu fructe de mare

Orez cu fructe de mare

Intr-o cratita se incinge uleiul, la foc mic,apoi se adauga firisoarele de sofran si se lasa cateva

8 voturi    8 comentarii
40h 10 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

  • Fara foto

    hermiona mirescu (Chef de cuisine) , 28 iulie 2008

    Puteti gati midii grase, savuroase, cu smantana, pornind de la reteta de baza pentru midii marinaresti. Scurgeti midiile desfacute, strecurati sosul din cratita, turnati-l apoi intr-o craicioara, impreuna cu 150 ml de smantana groasa,amestecati bine si reincalziti timp de 1 min.

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru 4 persoane:
  • 2 kg de midii
  • 1 ceapa
  • 2 bulbi de arpagic
  • 4 frunze de telina
  • 1 foaie de dafin
  • 250 ml de vin alb sec
  • 40 g unt
  • 1 lingura de piper negru boabe

Raporteaza reteta

hermiona mirescu (Chef de cuisine)

Se potriveste cu un Muscadet sau Entre Deux Mers (vinuri albe de pe Valea Loirei). Pofta buna!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pastrav la cuptor si orez cu legume. Pastrav la cuptor si orez cu legume.

Pentru pastrav. Pentru inceput punem cuptorul la incins, 200 grade C. Pestele se spala bine cu apa rece, apoi se pune intr-o tava

2 voturi    1 comentariu
1h
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Peste al cartoccio sau in punga la cuptor Peste al cartoccio sau in punga la cuptor

Dupa ce ati curatat pestii de solzi si de interioare, ii uscati de apa. In burta lor introduceti 1/2 catei de usturoi, frunzele de

9 voturi    5 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Merluciu cu maioneza