Spalati midiile si razuiti filamentele care ies din cochilie. treceti-le de mai multe ori pe sub jet de apa rece, rasucindu-le cu mana, apoi scurgeti-le.
Curatati si taiati marunt ceapa si arpagicul si prajiti-le usor, timp de circa 5 min, intr-o cratita cu putin unt; amestecati continuu si aveti grija ca ceapa sa nu se rumeneasca, ci doar sa se inmoaie. Adaugati plantele aromate si piperul; turnati vinul si lasati sa fiarba molcom, inca 5 min.
Adaugati in cratita midiile si amestecati cu o spumiera, pentru a imprastia sucul. Lasati-le sa se deschida, circa 7-8 minute, la foc mediu. Verificati daca s-au deschis toate midiile,puneti-le in castroane mari si serviti-le impreuna cu sosul din cratita.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii