Reteta postata pe: 01 mai 2009
Ingrediente
0,500 kg orez ,0.300 kg iaurt, de preferat de oaie, carne de miel ce ne-a ramas in frigider de la paste, pulpa,coasta, etc ,200 gr muguri de pin, sare, curry dupa gust.
Dificultate: Redusa | Timp: 40 min
Mod de preparare
Se fierbe carmea de miel in apa multa deoarece vom pastra supa.Carnea se firbe pana se dezoseaza cu usurinta.In supa ramasa se adauga iaurtul si se omogenizeaza bine.Separat se fierbe orezul , de preferat in aburi , daca nu , merge si clasic , se scurge bine de apa si se adauga mugurii de pin dupa care se scoate pe un platou .Mirodeniile se adauga atat in apa in care fierbe orezul cat si in cea care fierbe carnea .Se orneaza cu carne platoul de orez. Se serveste in boluri peste care se adauga amestecul de supa cu iaurt . Ca garnitura se poate folosi pasta de ardei iute , cate o ligurita pusa pe o pelicula de ulei de masline in farfurioare mici , ca de la setul de
cafea.Atentie pentru gurmanzi , trebuie sa stiti cand sa va opriti ! Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel arabesc cu orez si iaurt" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Se taie pieptul cubulete, se condimenteaza si se prajeste usor pana isi schimba culoarea. Separat
13 voturi
0 comentarii
1h 30 min
Ficatul spalat ,il punem la frigider,intr-un bol cu lapte pentru 30’. Maruntim ceapa, usturoil
19 voturi
17 comentarii
1h
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Preda Nicolae , 18 decembrie 2014
bunnnn!!!!!