autor:

ioanadavid

» » Fripturi

Miel cu orez

Autor: ioanadavid (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 02 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: ioanadavid (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 02 aprilie 2010

Ingrediente
- 2 linguri ulei de masline, - 4 bucati carne de miel, - 2 cesti de vin alb, - 1 ceasca si trei sferturi de sos de tomate, - 2 linguri de suc proaspat de lamaie, - 3 catei de usturoi, - 1 lingurita si jumatate de oregano, - 1 lingurita de sare, - 1 jumatate de lingurita de piper negru, - un sfert de lingurita de ardei iute uscat si pisat, - 1 ceasca si un sfert de orez.

Dificultate: Medie Timp: 2h

0 voturi

Mod de preparare

Gustarea de miel cu orez este o reteta de Paste care se prepara destul de usor. Nu trebuie sa fii o bucatareasa priceputa pentru a gati aceasta reteta.

Bucatile de miel se pun intr-o tava cu uleiul de masline si se dau la cuptor la foc mare. Cand s-au rumenit se adauga cele doua cesti de vin alb si se da cuptorul la foc mic. Dupa o ora se adauga sosul de tomato, oregano, sare, piper, suc de lamaie, usturoi, ardei iute uscat, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic timp de 45 de minute. Apoi se varsa surplusul de grasime si se adauga orezul. Se mai lasa la cuptor la foc mic timp de 30 de minute. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu orez" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Fripturi
Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Madras de miel cu orez si chutney de mere cu menta

Carnea de miel o portionam, curatam ceapa, usturoiul si ghimbirul. Toate ingredientele de la pasta

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Retete de Pasti
Pulpe cu usturoi

Pulpe cu usturoi

Crestez pulpele, le asez in tigaia incinsa unde am topit untul. Le las cate 2 minute pe fiecare parte,

1 vot    2 comentarii
30 min
Fripturi

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

0 voturi

Ingrediente

  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 4 bucati carne de miel
  • - 2 cesti de vin alb
  • - 1 ceasca si trei sferturi de sos de tomate
  • - 2 linguri de suc proaspat de lamaie
  • - 3 catei de usturoi
  • - 1 lingurita si jumatate de oregano
  • - 1 lingurita de sare
  • - 1 jumatate de lingurita de piper negru
  • - un sfert de lingurita de ardei iute uscat si pisat
  • - 1 ceasca si un sfert de orez.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Fripturi

Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc Piept de pui, in stil italian, cu oregano si busuioc

Se fierb ouale intr-un ibric, se pune sare de mare sa nu crape. Ouale se fierb tari, apoi se pun in apa rece, sa se curete mai usor. Pieptul

1 vot    0 comentarii
1h
Aperitive cu carne
piept de porc umplut piept de porc umplut

Se taie chiflele cubulete, se pun intr-o tava si se dau la cuptor pana se usuca putin. Se taie marunt carnea afumata, ceapa verde. Se

1 vot    0 comentarii
2h 10 min
Fripturi
Friptura de miel