autor:

Sidy

» » , Fripturi, Mancaruri cu carne

Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 14 mai 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 14 mai 2014

Ingrediente
- pentru friptura :, 2 pulpe superioare de miel, 200 ml vin alb, 2-3 linguri ulei de masline aromat, 2 catei usturoi, 2 lingurite miere, rozmarin, Sare, Piper, Boia de ardei, Zeama de la o lamaie, 1 lingura pasta de gogosari, , - pentru timbale :, 7 cartofi, 100 ml smantana, 100 g cascaval afumat, 2 oua, 30 g unt, Nucsoara, Sare, Piper

Dificultate: Medie Timp: 2h

1 vot

Mod de preparare

Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie,miere, 2 catei usturoi,sare si rozmarin.
O lingura de ulei o amestecam cu pasta de gogosari si boiaua si ungem bine carnea cu ea.
Crestam carnea din loc in loc si introducem usturoi in ea, apoi lasam carnea in marinada de seara pina dimineata. Mai intoarcem din cand in cand carnea pe ambele parti.
m timbaA doua zi dam carnea impreuna cu marinada la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pina se rumeneste frumos pe ambele parti. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cam intr-o ora, o ora jumatate, friptura este gata.
Pregatilele de cartofi.Fierbem 4 cartofi in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam si ii lasam sa se raceasca.Adaugam ouale cascavalul ras , smantana si condimentam.Amestecam sa se omogenizeze.
Cartofii ramasi ii curatam si ii taiem rondele subtiri, pe care le oparim 1 minut in apa clocotita cu sare. Nu lasati mai mult , ca se rup.
Ungem formele cu unt si le imbracam interiorul cu rondelele de cartofi , iar apoi punem cu lingura din compozitia dinainte preparata.
Dam formrlr la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , sa se coaca timbalele , cam 30 de minute pina se rumenesc deasupra.
Servim friptura de miel cu timbale si salata verde.
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu rozmarin si timbale de cartofi" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie, 2 catei usturoi, si rozmarin. O lingura de ulei

2 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Mancaruri cu carne
Penne cu carne tocata si sos de rosii

Penne cu carne tocata si sos de rosii

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se strecoara, fara a le trece

1 vot    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

1 vot

Ingrediente

  • - pentru friptura :
  • 2 pulpe superioare de miel
  • 200 ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat
  • 2 catei usturoi
  • 2 lingurite miere
  • rozmarin
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • - pentru timbale :
  • 7 cartofi
  • 100 ml smantana
  • 100 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • Nucsoara
  • Sare
  • Piper

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Shaorma cu tortilla si salata Shaorma cu tortilla si salata

Ptr shaorma: taiem pieptul de pui in fasii de 3-4 cm si se pun intr-un bol si se condimenteaza cu 1-2 linguri de ulei de masline, 1/2

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aperitive
Ciulama de pui cu ciuperci Ciulama de pui cu ciuperci

In cratita cu ulei, se pun aripioarele curatate, taiate si spalate; dupa ce s-au rumenit, se scot pe o farfurie; in uleiul ramas, se

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Mancaruri cu carne
Praz umplut