Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie,miere, 2 catei usturoi,sare si rozmarin.
O lingura de ulei o amestecam cu pasta de gogosari si boiaua si ungem bine carnea cu ea.
Crestam carnea din loc in loc si introducem usturoi in ea, apoi lasam carnea in marinada de seara pina dimineata. Mai intoarcem din cand in cand carnea pe ambele parti.
m timbaA doua zi dam carnea impreuna cu marinada la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pina se rumeneste frumos pe ambele parti. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cam intr-o ora, o ora jumatate, friptura este gata.
Pregatilele de cartofi.Fierbem 4 cartofi in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam si ii lasam sa se raceasca.Adaugam ouale cascavalul ras , smantana si condimentam.Amestecam sa se omogenizeze.
Cartofii ramasi ii curatam si ii taiem rondele subtiri, pe care le oparim 1 minut in apa clocotita cu sare. Nu lasati mai mult , ca se rup.
Ungem formele cu unt si le imbracam interiorul cu rondelele de cartofi , iar apoi punem cu lingura din compozitia dinainte preparata.
Dam formrlr la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , sa se coaca timbalele , cam 30 de minute pina se rumenesc deasupra.
Servim friptura de miel cu timbale si salata verde.
Pofta mare sa aveti !
Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.
Ciulama de pui cu ciuperci
Comentarii