Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Miel cu rozmarin si timbale de cartofi

Ingrediente

  • - pentru friptura :
  • 2 pulpe superioare de miel
  • 200 ml vin alb
  • 2-3 linguri ulei de masline aromat
  • 2 catei usturoi
  • 2 lingurite miere
  • rozmarin
  • Sare
  • Piper
  • Boia de ardei
  • Zeama de la o lamaie
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • - pentru timbale :
  • 7 cartofi
  • 100 ml smantana
  • 100 g cascaval afumat
  • 2 oua
  • 30 g unt
  • Nucsoara
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare

Facem o marinada din vin, ulei, zeama de lamaie,miere, 2 catei usturoi,sare si rozmarin.

O lingura de ulei o amestecam cu pasta de gogosari si boiaua si ungem bine carnea cu ea.

Crestam carnea din loc in loc si introducem usturoi in ea, apoi lasam carnea in marinada de seara pina dimineata. Mai intoarcem din cand in cand carnea pe ambele parti.

m timbaA doua zi dam carnea impreuna cu marinada la cuptorul preincalzit la 200 de grade C pina se rumeneste frumos pe ambele parti. Dupa 20 de minute reducem focul la 180 de grade. Cam intr-o ora, o ora jumatate, friptura este gata.

Pregatilele de cartofi.Fierbem 4 cartofi in apa cu sare. Cand sunt fierti ii pasam si ii lasam sa se raceasca.Adaugam ouale cascavalul ras , smantana si condimentam.Amestecam sa se omogenizeze.

Cartofii ramasi ii curatam si ii taiem rondele subtiri, pe care le oparim 1 minut in apa clocotita cu sare. Nu lasati mai mult , ca se rup.

Ungem formele cu unt si le imbracam interiorul cu rondelele de cartofi , iar apoi punem cu lingura din compozitia dinainte preparata.

Dam formrlr la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade , sa se coaca timbalele , cam 30 de minute pina se rumenesc deasupra.

Servim friptura de miel cu timbale si salata verde.

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta

Limonada cu capsuni, lime si menta - o bautura delicioasa si revigoranta perfecta pentru zilele calduroase. Descopera reteta...

Limonada cu capsuni, lime si menta. O bautura delicioasa si revigoranta
Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi - reteta bulgareasca de supa Tarator. O reteta simpla si racoritoare, perfecta...

Supa rece de castraveti, iaurt si usturoi. Reteta bulgareasca de supa Tarator
Prajitura usoara cu caise si zmeura

Prajitura usoara cu caise si zmeura

Se mixeaza albusurile cu 150 gr zahar si 6 linguri de apa.

Prajitura usoara cu caise si zmeura
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise