autor:

Eileen

» » Prajituri

Mille feuille cu capsuni

Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 12 mai 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eileen (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 12 mai 2011

Ingrediente
400g foietaj congelat, 1 ou, 100g zahar tos, 250ml frisca lichida cu 30% grasime sau double cream, 200g zahar pudra, 600g capsuni, Cateva fire de busuioc proaspat, Coaja rasa de la o lamaie, 50g ciocolata alba, Semintele de la o pastaie de vanilie, 25ml lichior de vanilie (nu am gasit si am pus lichior de capsuni), Zahar pudra pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

7 voturi

Mod de preparare

Raciti frisca cel putin o ora inainte de a o bate. Preincalziti cuptorul la 200 grade. Lasati foietajul sa se dezghete apoi rulati-l usor, pe o suprafata presarata cu faina, pana devine mai lata cu un sfert din cat era initial. Taiati marginile pentru a forma un dreptunghi. Impartiti aluatul in 3 bucati egale.
Puneti hartie de copt intr-o tava si asezati una dintre bucatile de aluat. Eu am aragazul mai mare, deci mi-au incaput doua bucati. Ungeti aluatul cu ou, apoi presarati un sfert din zaharul tos. Pentru a evita ruperea aluatului atunci cand veti face portionarea, dupa asamblare, puteti taia foietajul in acest stadiu un bucati egale. Aveti grija sa taiati un pic mai gros, pentru ca ele se strang la coacere. Puteti acoperi cu hartie de copt si pune deasupra o tava de teflon usoara pentru a se coace uniform. Coaceti in jur de 20 de minute, dar verificati frecvent. La mine cuptorul s-a incins mai repede si am luat aluatul dupa 10 minute, cand era auriu. Procedati la fel si pentru celelalte doua foi ramase, le ungeti cu ou si presati restul de zahar tos.

Lasati foile coapte sa se raceasca complet timp de o ora. Daca nu le-ati taiat inainte, le puteti taia acum cu un cutit cu zimti.

Spalati capsunele, taiati-le in sferturi si lasati-le sa se scurga pe un servet de bucatarie.

Tocati fin frunzele de busuioc. Frisca racita amestecata cu zaharul pudra si semintele de vanilie, se bate cu mixerul la viteza maxima pana se intareste. Adaugati in frisca lichiorul, capsunele, busuiocul si coaja de lamaie, ametecand foarte usor pentru a nu se zdrobi fructele. Radeti ciocolata separat.

Pentru asamblare, acoperiti suprafata unei tavi cu hartie de copt. Puneti prima foaie de foietaj, cu partea unsa cu ou in sus. Acoperiti cu jumatate din cantitatea de crema si neteziti cu un cutit cu lama lata. Aranjati deasupra cealalta foaie ca si prima. Presati usor cu palma pentru a elimina golurile de aer din crema. Intindeti restul de crema si presarati deasupra fulgii de ciocolata rasa. Desupra puneti ultima foaie cu partea unsa peste crema.

Cerneti zahar pudra apoi portionati daca nu ati facut-o inainte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mille feuille cu capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura Desteapta

Prajitura Desteapta

Untul se taie bucatele si se topeste in cateva linguri de lapte, impreuna cu zaharul, fie la foc

74 voturi    31 comentarii
1h
Prajituri
Prajitura desteapta si mai desteapta

Prajitura desteapta si mai desteapta

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat cu putina sare si o parte din zahar(3-4 lg.) Galbenusurile,

56 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2011

    O bunatate iar prezentarea e super !

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    arata super!

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 13 mai 2011

    Acusi se coc si capsunele din gradina mea... Si cu atatea retete...nici n-am sa stiu pe care sa o incerc. Toate imi fac cu ochiul....

Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

7 voturi

Ingrediente

  • 400g foietaj congelat
  • 1 ou
  • 100g zahar tos
  • 250ml frisca lichida cu 30% grasime sau double cream
  • 200g zahar pudra
  • 600g capsuni
  • Cateva fire de busuioc proaspat
  • Coaja rasa de la o lamaie
  • 50g ciocolata alba
  • Semintele de la o pastaie de vanilie
  • 25ml lichior de vanilie (nu am gasit si am pus lichior de capsuni)
  • Zahar pudra pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Eileen
Cookies cu ciocolata

Cookies cu ciocolata

Se incinge cuptorul la 170 grade. Frecam bine untul cu tot zaharul pana acesta se topeste si nu se

1 vot    2 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Varza a la Cluj cu afumatura

Varza a la Cluj cu afumatura

Varza se taie fideluta, se pune sare si se lasa o jumatate de ora. Se scurge de zeama si se pune

35 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de salata cu costita

Ciorba de salata cu costita

Se fierb ceapa, telina, morcovii, pastarnacul intr-o oala cu 4 litri de apa cu putina sare. Dupa

3 voturi    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe

constanta proca (Chef de cuisine)

O bunatate iar prezentarea e super !

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura turnata cu mere Prajitura turnata cu mere

Ouale se mixeaza cu zaharul si aromele, bine. Se pune, apoi uleiul;se adauga faina (amestecata cu praful de copt) si laptele, cele doua

6 voturi    8 comentarii
2h
Prajituri
Prajitura Valurile Dunarii Prajitura Valurile Dunarii

Reteta prajiturii Valurile Dunarii, adica „Donauwelle” pe limba germana, este relativ noua, datand de la inceputul anilor

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Prajitura racoroasa