“Mulukhie”este o planta,des folosita,in tarile arabe;se pregateste in multe feluri.Planta,matura,e de cca 1 metru,inaltime.De la mulukhie se folosesc frunzele;frunzele(spalate,uscate),sau se taie f.,f.marunt(cu un cutit special),sau se taie mai mare(de cca 2/2 cm),cu cutit normal.
Voi scrie reteta de “mulukhie” taiata mare,fara carne.E o reteta f.rapida,cu f.putine ingrediente.
Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,apoi usturoiul;cind usturoiul e prajit,putin,se pune “mulukhia”(eu am avut in congelator);se presara putin piper,se pune cubul de magi(se poate si fara).Apoi se pune cca 300 ml apa,se mesteca si se lasa(acoperit) sa fiarba 20-25 minute;dupa aceea,se descopera si se mai lasa cca 10 minute;se lasa descoperita,ca sa scada lichidul.
Se potriveste de sare,apoi se ia de pe foc;se pune zeama de la 1 lamiie(sau dupa gust),se mesteca;nu se mai pune pe foc.
Se serveste calda,cu lipie,muraturi,masline.
Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasaIncearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii