Mincare de”mulukhie”,fara carne(specific arab)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Mincare de”mulukhie”,fara carne(specific arab)

Ingrediente

  • -cca 400 g “mulukhie”
  • -6-7 catei de usturoi taiati marunt(nu batut)
  • -1 cub de delikat,magi…
  • -3-4 linguri de ulei de masline
  • -zeama de la o lamiie
  • -sare,piper

Mod de preparare

“Mulukhie”este o planta,des folosita,in tarile arabe;se pregateste in multe feluri.Planta,matura,e de cca 1 metru,inaltime.De la mulukhie se folosesc frunzele;frunzele(spalate,uscate),sau se taie f.,f.marunt(cu un cutit special),sau se taie mai mare(de cca 2/2 cm),cu cutit normal.

Voi scrie reteta de “mulukhie” taiata mare,fara carne.E o reteta f.rapida,cu f.putine ingrediente.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,apoi usturoiul;cind usturoiul e prajit,putin,se pune “mulukhia”(eu am avut in congelator);se presara putin piper,se pune cubul de magi(se poate si fara).Apoi se pune cca 300 ml apa,se mesteca si se lasa(acoperit) sa fiarba 20-25 minute;dupa aceea,se descopera si se mai lasa cca 10 minute;se lasa descoperita,ca sa scada lichidul.

Se potriveste de sare,apoi se ia de pe foc;se pune zeama de la 1 lamiie(sau dupa gust),se mesteca;nu se mai pune pe foc.

Se serveste calda,cu lipie,muraturi,masline.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut

Incearca o reteta simpla si economica pentru o negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Usor de facut, cu ingrediente...

Negresa pufoasa si delicioasa cu cocos. Reteta simpla si economica, foarte simplu de facut
Somon cu ciuperci

Somon cu ciuperci

Somonul se condimenteaza cu sare si piper.

Somon cu ciuperci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise