autor:

husni

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Mincare de”mulukhie”,fara carne(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 23 septembrie 2010

Ingrediente
-cca 400 g “mulukhie”, -6-7 catei de usturoi taiati marunt(nu batut), -1 cub de delikat,magi…, -3-4 linguri de ulei de masline, -zeama de la o lamiie, -sare,piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

“Mulukhie”este o planta,des folosita,in tarile arabe;se pregateste in multe feluri.Planta,matura,e de cca 1 metru,inaltime.De la mulukhie se folosesc frunzele;frunzele(spalate,uscate),sau se taie f.,f.marunt(cu un cutit special),sau se taie mai mare(de cca 2/2 cm),cu cutit normal.
Voi scrie reteta de “mulukhie” taiata mare,fara carne.E o reteta f.rapida,cu f.putine ingrediente.

Intr-o cratita se pune uleiul de masline ,apoi usturoiul;cind usturoiul e prajit,putin,se pune “mulukhia”(eu am avut in congelator);se presara putin piper,se pune cubul de magi(se poate si fara).Apoi se pune cca 300 ml apa,se mesteca si se lasa(acoperit) sa fiarba 20-25 minute;dupa aceea,se descopera si se mai lasa cca 10 minute;se lasa descoperita,ca sa scada lichidul.
Se potriveste de sare,apoi se ia de pe foc;se pune zeama de la 1 lamiie(sau dupa gust),se mesteca;nu se mai pune pe foc.
Se serveste calda,cu lipie,muraturi,masline.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de”mulukhie”,fara carne(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Mincare de fasole  cu carne de miel(specific arab)

Mincare de fasole cu carne de miel(specific arab)

Se amesteca toate ingredientele;se pun intr-o oala cu presiune;se potriveste de sare,condimente..... Se

3 voturi    2 comentarii
3h
Mancaruri cu carne
Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Mincare de spanac cu carne de miel(specific arab)

Se fierbe carnea cu sare, ceapa, condimente.Cind carnea e fiarta,se pune intr-o cratita;se pune peste

6 voturi    5 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 11 comentarii
  • Fara foto

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 08 octombrie 2010

    dxa si eu am incercat sa gasesc ceva asemanator dar nici stevia nici spanacul nu merg . In schimb in bacau la un restaurant libanez era...in meniu ca atunci cind am cerut...ioc

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    Si aici,Gabi,se face o ciorba de pui cu mulukhie tocata f.,f.fin.A scris reteta Mihaela: http://www.gustos.ro/retete-culinare/mancaruri-cu-carne/supa-de-nalba-cu-pui-mlukhieh-specific-tarilor-arabe-1.html Mihaela scris "nalba" Eu zic ca nu e nici stevie,nici nalba. Cred ca "mulukhie",este doar in tarile arabe.Sau,poate,in alte tari,nu se gateste. Am incercat sa o gasesc pe google,dar n-am reusit.La traducere,scrie tot"mulukhie".

  • marta gabriela abdelhafiz

    marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 27 septembrie 2010

    interesanta varianta ta ;la noi si in Egipt reteta e putin diferita -(da egiptenii sint inebuniti dupa muluchia cu iepure pe care o fac mai mult ca o supa foarte groasa ) Dar parerea mea e ca nu seamana de loc la gust cu stevia,am incercat in Romania. In Sudan se face cu supa de pui si o varianta de a retetei tale ,in plus "mulach"

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 25 septembrie 2010

      Nu,Costy;reteta asta poate fi facuta si-n alte tari.Sau,eventual,se ia o idee. Am si alte retete,ale caror ingrediente,se gasesc rar,sau deloc,in Romania. Si asa cum spuneEmandina,o poti inlocui cu stevie. Daca vrei neaparat "mulukhie",intreaba la magazinele arabilor!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      Asa e Ramona,in general,se gateste cu pui. In Egipt,se gateste cu carne de iepure;egiptenii zic,ca e f.bun. Eu n-am mincat niciodata si nici nu sint curioasa. Cind se face un fel de supa,trebuie luata spuma;are multa.

    • emadina

      emadina (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      mulukhia asta e asemanatoare la gust cu stevia si poate fi inlocuita cu succes cu aceasta mai ales ca si arabii obisnuiesc sa manance iarna o mancare de stevie uscata

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      Camy, interesanta reteta! Multe mai invata omul cat traieste! Azi am aflat de mulukhie!

    • costy1969

      costy1969 (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      bine,bine si noi in romania de unde putem lua aceasta planta,sau ce putem folosi in loc pentru a face acest tip de mancare? sau ai postat reteta numai pentru cei din lumea araba?

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 24 septembrie 2010

      Trebuie sã fie bun si fãrã carne,am cãutat pe net despre aceastã verdeatã si am gãsit si retete portugheze cel mai des cu carne de pui...

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      Asa e,Mihaela!Si aici,se resimte criza;si ar fi bine sa se opreasca doar la mulukhie................. Pun poza de "mulukhie".

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 23 septembrie 2010

      Este foarte aromata! Vreau sa precizez faptul ca si aici a ajuns criza mondiala; majoritatea familiilor mananca mulukhie pregatita cu cuburi de Maggi in loc de carne. Si ca sa fie mai satioasa o mananca si cu garnitura de orez fiert.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • -cca 400 g “mulukhie”
  • -6-7 catei de usturoi taiati marunt(nu batut)
  • -1 cub de delikat,magi…
  • -3-4 linguri de ulei de masline
  • -zeama de la o lamiie
  • -sare,piper

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine)

dxa si eu am incercat sa gasesc ceva asemanator dar nici stevia nici spanacul nu merg . In schimb in bacau la un restaurant libanez era...in meniu ca atunci cind am cerut...ioc

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Varza cu carne de pui, la cuptor Varza cu carne de pui, la cuptor

Atunci cand e posibil, se poate pune cu o seara inainte carnea la macerat intr-un sos de mustar, sos de soia, praf de usturoi si ulei. Pentru

0 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu carne
Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza Ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza

Pentru ca suntem in sezonul rece, am pregatit ciorba de pasare, acrita cu zeama de varza. Mod de preparare: Se pune la fiert, intr-o

1 vot    2 comentarii
1h
Borsuri si Ciorbe
Tocanita cu pui