autor:

husni

» » , Retete de Pasti, Mancaruri cu carne

Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)

Autor: husni (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Tarile Arabe


    Reteta postata pe: 03 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: husni (Chef de cuisine)   
Specific:  

Tarile Arabe


Reteta postata pe: 03 martie 2010

Ingrediente
-1250 g carne de miel,cu os, -cca 2,5 kg vinete, -2 cepe, -10 catei de usturoi(batut),sau dupa gust, -cca 7 rosii, -cca 2 lingurite pasta de rosii, -sare, -condimente nemacinate,pt fierberea carnii(10 boabe ienibahar,10 cardamom,15,piper-boabe,3 foi dafin,1 bat de scortisoara,10 cuisoare,2 bucati lumilumi e ca o lamiie micase foloseste intreaga si uscatauscata o cumpar).Condimentele se pot pune dupa gust,sau nu se pun toatedepinde de preferinte., -cca 1 l ulei(preferabil de floarea soarelui),pt prajit vinetele., -3-4 linguri ulei de masline,pt.prajit usturoiul batut

Dificultate: Redusa Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Vreau sa va spun ca e o mincare f.grasa.Se poate folosi carnea de vita(taiata ca pt.tocanita),sa nu fie asa grasa.
Cantitatea amintita e pt.cca 8 persoane.

Carnea se spala,apoi,se pune la fiert in apa rece,cu cca 2 lingurite de sare.Cind clocoteste,se spumeaza,apoi se pun cepele,condimentele amintite.Se fierbe,in oala de presiune,cca 35 minute.
Dupa aceea,carnea(fiarta),fara supa in care a fiert,se pune intr-o cratita;peste ea se pune cca 1,5 l supa(strecurata) si cca 750 ml suc de rosii;se pun si cca 2 lingurite de pasta de rosii;se potriveste de sare si se pune pe foc,sa fiarba.Cind da in clocot,se pun bucatile de vinete,prajite.
[[[Vinetele se prsjesc,asa:vinetele se curata,se taie in bucati de cca 2/6 cm;se presara cu sare,se lasa cca 20 minute;dupa aceea se spala,se storc(cu grija),se prajesc.Prajite,le punem pe servetele absorbante.Se schimba,de mai multe ori servetelele,sa aiba(vinetele)
cit ai putin ulei.]]]
Mincarea de vinete,se lasa sa fiarba cca 10 minute,la foc mic;in timpul acesta,usturoiul se prajeste,apoi se pune peste mincarea de vinete;se mesteca f.usor(sa nu rupem vinetele);se lasa sa fiarba inca cca 3-4 minute.
Se serveste,fierbinte,cu orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de vinete cu carne de miel(specific arab)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Rulouri de pui cu gorgonzola

Rulouri de pui cu gorgonzola

Batem pieptul de pui ca pentru snitele, il saram si piperam. Pe fiecare felie de pui adaugam una

13 voturi    2 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Friptura de porc cu carnati si vinete

Friptura de porc cu carnati si vinete

Asezam toate ingredientele in tava,punem ulei,condimente,o cana de apa si...gata,punem tava in cuptor

0 voturi    2 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Muntean Alina , 04 septembrie 2013

    probabil este f buna, dar daca n-ar fi ''viermii'' acceia de deasupra ar fi ok.

  • flori de piatra

    flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 august 2010

    Cred ca este tare gustoasa aceasta mancare.

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 08 august 2010

    Super !

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 martie 2010

      Arata tare bine!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Multumesc,de aprecieri ! Multumesc,Salwa,pt."mabrook". "Mabrook",in lb.araba,inseamna "felicitari". Aici,mincarea asta se numeste"amnazali";asa am invatat-o de la soacra.mea.

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 04 martie 2010

      Grasa sau nu mie imi lasa gura apa.

    • Dana Saila( Salwa Nabhani)

      Dana Saila( Salwa Nabhani) (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Mabrook, grasa sau nu mancarea este sigur foarte gustoasa. Trebuie incercata.....Felicitari bucataresei!

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      Foarte buna.Vinetele sunt foarte gustoase atat ca salata cat si mancaruri.*****

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      O bunatate acest preparat...Am salvat reteta...

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 03 martie 2010

      O reteta delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • -1250 g carne de miel,cu os
  • -cca 2,5 kg vinete
  • -2 cepe
  • -10 catei de usturoi(batut),sau dupa gust
  • -cca 7 rosii
  • -cca 2 lingurite pasta de rosii
  • -sare
  • -condimente nemacinate,pt fierberea carnii(10 boabe ienibahar,10 cardamom,15,piper-boabe,3 foi dafin,1 bat de scortisoara,10 cuisoare,2 bucati lumilumi e ca o lamiie micase foloseste intreaga si uscatauscata o cumpar).Condimentele se pot pune dupa gust,sau nu se pun toatedepinde de preferinte.
  • -cca 1 l ulei(preferabil de floarea soarelui),pt prajit vinetele.
  • -3-4 linguri ulei de masline,pt.prajit usturoiul batut

Raporteaza reteta

Retete
de husni
Chec cu banane

Chec cu banane

Se freaca untul cu zaharul, f. bine;se adauga oul intreg,putina esenta vanilie(putina, ca sa predomine

2 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Nopti libaneze(specific arab)

Nopti libaneze(specific arab)

Primele 6 se amesteca la rece, bine, fara sa aiba cocolosi, apoi se pun pe foc;se amesteca tot timpul

10 voturi    11 comentarii
1h
Budinci
SOS VINATORESC

SOS VINATORESC

Carnea se rumeneste usor intr-o cratita cu grasime (untura, ulei ).Dupa ce carnea s-a prajit putin

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu carne

flori de piatra (Chef de cuisine)

Cred ca este tare gustoasa aceasta mancare.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Aripioare de pui crocante Aripioare de pui crocante

Din meniul rapid al weekendului care-a trecut :) . Ai nevoie de trei vase: - in primul vas pui jumatate din cantitatea de faina -

23 voturi    13 comentarii
30 min
Fripturi
Piept de pui tailandez Piept de pui tailandez

Se pune laptele pe foc intr-un vas impreuna cu pieptul taiat suvite,dupa 10-15 min. se adauga pasta de curry, sare,. piper daca mai

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu carne
Cartof fantezie--la cuptor